Haberler

İmam Hatip Lisesi Uygulama Caminin Temeli Atıldı

Güncelleme:

Kula Belediyesi ve Hayırsever İş Adamı Hüseyin Akhan'ın ortak çalışmalarıyla inşa edilecek olan uyguma cami temel atma törenine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Temel atma törenine; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, C.B.Ü Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Hayırsever İş Adamı Hüseyin Akhan ve ailesi, Siyasi Parti Tensilcileri, Manisa Büyükşehir ve Kula Belediyesi Meclis Üyeleri, Jeopark Kula Belediyespor Erkek Voleybol takımı, Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin aldıkları dersleri uygulama imkanı sunacak olan uygulama cami; 280 kişinin ibadet edebileceği şekilde planlandı. Tek minareli olan cami, bodrum kat, zemin kat ve kadınlar mahfili olmak üzere üç kattan oluşacak. Bodrum katı 160 metrekare olup içinde Kur'an kursu, abdesthane olacak. Kula İlçe Müftüsü Kamil Kırkız'ın okuduğu Kur'an tilavetiyle başlayan tören, dua ve kurban kesimi ile son buldu.

Hayırsever İş Adamı Hüseyin Akhan; "Desteği Olan Herkesten Allah Bin Kere Razı Olsun"

Allah bize nasip etti Kula Belediyesi ile birlikte buraya camiyi yaptık. Camiyi inşa etmede desteği olan herkesten Allah bin kere razı olsun. Başta desteklerinden dolayı Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'a ve yardımı olan herkesse teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Hakan Güvençer Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title