Haberler

Bakan Eroğlu: Kudüs Gözbebeğimiz (2)

13 TESİSİN TEMELİNİ ATTIOrman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur programı kapsamında toplam yatırım bedeli 81 milyon lira olan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12 ve Doğa Koruma ile Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 tesisin temel...

13 TESİSİN TEMELİNİ ATTI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur programı kapsamında toplam yatırım bedeli 81 milyon lira olan, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12 ve Doğa Koruma ile Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yapılacak 1 tesisin temel atma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bakanlığının ve hükümetin Burdur'a yaptığı hizmetleri anlattı.

Burdur'a Afyonkarahisar'dan geldiğini söyleyen Bakan Eroğlu, "Gelirken, heybemiz dolu geldik. Yollar, Afyon kaymağı gibi oldu. Bunun için Başbakan'ımıza teşekkür ediyorum. Şubat ayında geldiğimde 124 müjde vermiştim. Bunların 96'sı bitti, 28'inin de inşaatları hızla devam ediyor. Burdur'a çok büyük önem veriyoruz. DSİ Burdur'da destan yazıyor. Yılbaşından bu yana DSİ 220 milyon lira yatırım yaptı. Kişi başına Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak en fazla yatırım yapılan il Burdur. Burdur, her şeyin en güzeline layık. Şu ana kadar hükümetimiz, Burdur'a 6 milyar liralık yatırım yapmış. 1 milyar 280 milyon lira ile bütün bakanlıklar arasında birinci sırada biz varız. Yaptık, yapıyoruz, yapacağız. 12 baraj, çok sayıda gölet yaptık. 219 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Çiftçilerin bu sulamalardan ilave zirai gelir artışı yılda 326 milyon TL oldu" diye konuştu. Burdur Gölü Eylem Planı'nın hazırlandığını da dile getiren Eroğlu, "İnşallah, Burdur Gölü ile ilgili de büyük bir çalışma yapacağız. Hizmette sınır yok. Hayatımda imkansız denen bir şey görmedim" dedi.

Bakan Eroğlu, konuşmaların ardından protokol üyeleriyle birlikte tesislerin temelini attı. Daha sonra ORKÖY ve gelir getirici tür sertifikaları ile ceviz, badem, lavanta, mahlep, dut ve zerdali fidan türlerinden oluşan toplam 2500 fidan da Burdurlulara ücretsiz dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veysel Eroğlu Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title