Haberler

Eroğlu: "Bütün Dünyada Orman Varlığı Azalırken Türkiye'de Artıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de orman varlığı artıyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de orman varlığı artıyor. Bizim hükümetimiz döneminde orman alanları 1,5 milyon hektar arttı, dünyada azalıyor." dedi.

Bakan Eroğlu, Antalya'nın Kemer ilçesinde bakanlığına alınan engelli aday memurlar için düzenlenen eğitim programında yaptığı konuşmada, engellileri engelli olarak görmediklerini belirterek, bakanlık olarak engel tanımadıklarını aktardı.

Engellilerin her şeyi başaracak güçte olduğuna değinen Eroğlu, engellilerin üzülmemesi gerektiğini, onları seven aileleri, arkadaşları ve Türkiye Cumhuriyetinin bulunduğunu ifade etti.

Eroğlu, her zaman hallerine şükrederek, çalışacaklarını vurgulayarak, herkesin eksikliğinin olabileceğini ancak eksiklikleri değil güzellikleri görmeleri gerektiğini bildirdi.

"En fazla engelli istihdam eden bakanlık Orman ve Su İşleri Bakanlığıdır." diye konuşan Eroğlu, bu eğitim sonunda da 640 yeni mensupları olacağını vurguladı.

"Ormanlar kırsal kalkınmanın lokomotifi"

Orman ve Su İşleri Bakanlığında çalışmanın bir ayrıcalık olduğunu, bunun kıymetinin bilinmesini isteyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bütün dünyada orman varlığı azalırken, Türkiye'de orman varlığı artıyor. Bizim hükümetimiz döneminde orman alanları 1,5 milyon hektar arttı, dünyada azalıyor. Odun servetini de yüzde 30 artırdık. Kısa zamanda, nereden nereye? 1,2 milyar metre küp toplam hacim vardı, şimdi 1,6 milyar metre küpe çıkardık. İşte bu gerçekten bir destandır. İnşallah sizlerde bu destanı daha da artırarak yolumuza devam edeceksiniz."

Eroğlu, ormanları kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullandıklarına işaret ederek, orman köylülerine 49 yıllığına ormanlık alandan yer verdiklerini, yetiştirecekleri ürünleri dikerek, 3 yıl bakım masraflarını karşıladıklarını ifade etti.

İstanbul'un 2070'a kadar su sorunu yok

Çölleşmede mücadele çok büyük mesafe kat ettiklerini, eskiden çölleşme denildiğinde "Her yıl erozyonla Kıbrıs kadar toprak kayboluyor" denildiğini anımsatan Bakan Eroğlu, "Şimdi onu azalttık. Eskiden yaklaşık 500 milyon ton toprak her yıl erozyonla giderken, şimdi bunu 168 milyon tona indirdik." diye konuştu.

İstanbul'da Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmadan önce haftada bir su aktığını, bidonlarla su doldurarak, onunla bir hafta idare ettiklerini anımsatan Eroğlu, Erdoğan'ın başkan olunca bütün su meselesini hallettiğini aktardı. Eroğlu, İSKİ'nin yaptığı 7 baraj ile ilk etapta İstanbul'un su sorununu 2040'a kadar çözdüklerini belirtti.

Bakan Eroğlu, daha sonra hükümet olunca Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'un su sorununun 2070 yılına kadar çözüldüğüne dikkati çekerek, "Yüzyıllar boyunca susuz kalan İstanbul... İmparatorlar, padişahlar suyu getirmek için uğraşmış, ama sorun çözülememiş. Ama Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte şevk ve heyecanla çalışınca oluyor." dedi.

İktidara geldiklerinde 76 şehirde su olmadığını, bunların arasında İzmir, Yozgat, Sivas, Mersin, Sinop gibi şehirlerin bulunduğunu vurgulayan Eroğlu, "Büyük düşündük ve eylem planlarını uyguladık. Tüm Türkiye'nin su meselesini çözdük. Şu kardeşiniz 41 milyon insana su getirdi. Şu anda bütün şehirlerimizin 2040, İstanbul'un 2070 yılına kadar su meselesi olmayacak." ifadesini kullandı.

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi de Türkiye'de 2005 yılına kadar istihdam edilen engelli sayısının 5 bin 777 iken, şu anda 52 bine çıktığını vurgulayarak, kamuda engellilere en fazla kotayı Orman ve Su İşleri Bakanlığının verdiğini bildirdi.

Çelebi, engellilere imkan verildiği zaman diğer bireylerden farkının olmadığına işaret ederek, engellerinin arkasına sığınmadan teknolojiyi çok iyi kullanabildiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Konfederasyon Başkanı Çelebi, Bakan Eroğlu'na plaket takdim etti. Eroğlu da engelli memurlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Veysel Eroğlu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title