Haberler

İhracatın Parlayanları - Turquality ile Yakalanan Uluslararası Başarı

SİNAN BALCIKOCA - Türkiye'de 1990 yılında kurulan ve 2009'dan bu yana devlet destekli markalaşma programı Turquality kapsamında faaliyette bulunan Silkar Madencilik, 40'tan fazla ülkeye ihracat yapıyor.

Silkar Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbulak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bursa, Bilecik, Sivas ve Çin'de üretim tesislerinin bulunduğunu söyledi.

Dünyada mermer konusunda yapılan herhangi bir ticari işlemin yüzde 25'inin Türkiye kaynaklı olduğuna işaret eden Akbulak, "Çok zengin ve çeşitli mermer rezervine sahibiz. Son 15-20 yılda ciddi bir başarı hikayesi yazıldı. Biz 1990'lı yıllarda sektöre girdiğimizde Türkiye'nin ihracatı 200-300 milyon dolardı, şimdi 2 milyar dolar oldu. Türkiye bu konuda ciddi bir başarı hikayesi yazdı." dedi.

Akbulak, Türk firmalarının dünyada markalaşmasının önemine değinerek, şöyle devam etti:

"2009 yılında devlet destekli markalaşma programı olan Turquality kapsamına alındık. Bu alanda sektörde Turquality desteği alan ilk ve tek şirketiz. Turquality şirkete bir disiplin getiriyor. Kurumsallaşma çalışmalarınıza ve dünyada tutunmak için ciddi destek veriyor. Bu sayede daha çok katma değerli ürünlere odaklandık. 40'tan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Özellikle ABD'deki 400 bayimizle ülke çapında 48 saatte teslimat yapabilecek bir servis ağına sahibiz. Manhattan'da bin metrekarelik mağazamızda hizmet sunuyoruz. Katma değerli ürün ihracatına önem veriyoruz. Bütün bunlar zamanla oluyor. Biz bu yola baş koyduk. Markalaşmayı devam ettirmek için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

ABD'ye dünyanın her tarafından ürün geldiğine dikkati çeken Akbulak, özellikle İtalyan mallarının ön planda olduğunu ancak Türk mermerinin de giderek daha fazla tercih edilmeye başlandığını dile getirdi.

"ABD'de ilk 5'teyiz"

Akbulak, rekabet için tasarım ve yenilenmenin önemli olduğunu vurgulayarak, "Başka yerde bulunmayan ve geliştirdiğimiz koleksiyonlarımız, ürünlerimiz var. Tasarımı bize ait bu ürünler katma değer yaratıyor. Tasarım ve inovatif ürünlerle farklılığınızı ortaya koymanız lazım. Bu nedenle yerli ve yabancı tasarımcılarla çalışıyoruz. Manhattan'daki mağazamızda sürekli etkinlikler düzenleyip mimarları davet ediyoruz." diye konuştu.

Yıllık 60-70 milyon dolarlık ciro yaptıklarını ifade eden Akbulak, şunları kaydetti:

"Ciromuzun yüzde 95'i yurt dışı satışlarımızdan oluşuyor. ABD'de üst segmentte marka bilinirliği açısından yaptığımız araştırmalarda yer ve duvar sert zemin malzemeleri satan markalar arasında ilk 5'teyiz. Tüm eyaletler çapında 400 bayide ürünlerimiz AKDO markasıyla sergileniyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Bilecik Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title