Haberler

Kavak'ta Tkdk Bilgilendirme Toplantısı

Kavak ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hayvancılık ve turizm sektörü destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kavak ilçesinde, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından hayvancılık ve turizm sektörü destekleri bilgilendirme toplantısı yapıldı.

19 Mayıs Mahallesi'ndeki bir tesiste TKDK Samsun İl Koordinatörü Dr. Bülent Turan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Taş ile turizm ve hayvancılık alanlarında yatırım yapmak isteyen vatandaşlar katıldı.

Turan, yaptığı açıklamada, TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü olarak yetki devrinin alındığı 2011 yılından bugüne kadar yatırım değeri toplam 250 milyon lira olan 844 proje ile sözleşme imzalandığını, bu projelerden yatırım değeri 225 milyon lira olan 740 projenin tamamlanarak üretici ve yatırımcılara toplam 102.2 milyon lira hibe verildiğini ve bin 660 kişinin istihdam edildiğini belirtti.

IPARD II döneminde alınan toplam yatırım değeri 25 milyon lira olan 104 projenin yatırımlarının devam ettiğini ve bu yatırımlar tamamlandığında yaklaşık 14 milyon lira hibe desteğinin daha yatırımcılara ulaştırılacağını aktaran Turan, Kavak ilçesinde bugüne kadar 86 proje ile sözleşme imzalandığını, 12 tanesinin ise yatırım sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Turan, projeler kapsamında toplam 68 milyon lira yatırım yapıldığını ve bunlar için 33 milyon lira tutarında hibe desteği verildiğini bildirdi.

Kısa süre içinde IPARD il programı kapsamında üçüncü başvuru çağrı döneminin başlayacağını hatırlatan Turan, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda hayvancılık sektöründe süt üreten işletmeler, et üreten işletmeler, diğer sektörlerde ise tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, süs bitkisi üreticiliği, mantar üretimi, fide-fidan üretimi, arıcılık ve bal üretimi, el sanatları, katma değerli ürünler, kültür balıkçılığı, yeme-içme tesisleri ile konaklama tesisleri, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi ve makine parkları hibe desteğinden yararlanacaklardır. Kavak ilçemiz gerek hayvancılık ve gerekse turizm alanında önemli bir potansiyele sahiptir. Bu potansiyeli harekete geçirmemiz gerekiyor. TKDK Samsun İl Koordinatörlüğü olarak tüm halkımızı bu desteklerde yararlanmaya davet ediyoruz."

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak ilçesinin turizme kazandırılması yönündeki çalışmaları anlattı.

Toplantı, katılımcıların bilgilendirilmesi ve destekten yararlanacak işletmelere ait fotoğraf sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Sarıcaoğlu Bülent Turan Samsun Kavak Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title