Haberler

Yönetim Kurulu Dinamikleri" Paneli

Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Dijital dönüşümün, yönetim kurullarında çeşitlilik ve çeviklik yarattığını belirtti.

Boyner, Odgers Berndtson ile Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD) iş birliğiyle düzenlenen "Uluslararası Yönetim Kurulu Dinamikleri" panelindeki konuşmasında, dijital dönüşümün etkilerinin, yönetim kurulu yapılarını değiştirdiğini söyledi.

İş dünyasının, geçen 10 yılda dijitalleşme sürecine başladığını bildiren Boyner, "Önümüzdeki 10 yıl yapay zeka ve öğrenen makinelerin de hayatımıza daha fazla nüfus etmesiyle birlikte, değişim kaçınılmaz olacak. Bilginin yoğunluğu içerisinde karar verebilme yetisi kuvvetli bireyler öne çıkacak. Bu ve diğer makro gelişmeler, yönetim kurullarının üzerine de farklı sorumluluklar yüklüyor. Bugün, yönetim kurulu üyeleri uzmanlık alanlarının yanı sıra dijital dönüşümün ne ifade ettiğini iyi anlamış ve içselleştirmiş olmalı." diye konuştu.

Boyner, teknolojik gelişmelerin ve buna bağlı olarak yaşanan dijital dönüşümün hem ticareti hem de iş yapış şekillerini değiştirdiğini, iş dünyası, sektörler ve tüm paydaşların 100 yılda bir gerçekleşecek bir dönüşümün eşiğinde olduğunu belirterek, bu dönüşüm sürecinde şirket organizasyonlarının ve yönetim kurulu bakış açısının ve çalışma şekillerinin de değişmesi gerektiğini vurguladı.

"DNA'mıza uygun adaylar arıyoruz"

Hanzade Doğan Boyner, şirketlerin kadrolarına katacakları yeni yetenekleri seçerken karakter uyumu ve kişisel gelişime açıklık gibi özelliklere de dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Hepsiburada kadrosunu büyütürken, yurt dışında çalışmış, kurumsal girişimcilik ruhunu, farklı iş ve teknoloji deneyimlerini şirkete aktaracak, dijital DNA'larına uygun adaylar aradıklarını dile getiren Boyner, "Bu yetenekler, normalde kariyerlerinde geç yakalayabilecekleri fırsatları, erken yakalayıp, yeni projeleri Hepsiburada'da deneyimleme ve hayata geçirme fırsatı bulacaklarını görüyorlar." dedi.

"Yeni hizmetlere, çözüm üretmeye yönelik ve büyüme beklediğimiz alanlarda görev alan arkadaşlarımızın start up mantığında olduğu gibi hızlı, üretken, çevik çalışmalarını bekleriz" ifadesini kullanan Boyner, çalışanlarına girişimcilik ruhu ve tutkuyu yakalamalarını sağlayacak ortamı sağladıklarını, dijital dönüşümün gerektirdiği organizasyon ve yetkinlik değişimini sağlarken, her bir ürün grubu içerisinde çözüm üreten data uzmanlarının da kurumsal sağlamlıkla start up mantığını sentezlediklerini aktardı.

Toplam performansın artmasında yönetim kurulunda sağlanan dönüşümün önemli katkısı olduğunu vurgulayan Boyner, şunları kaydetti: "Eski klasik yönetim kurulu sınırlarının bugün artık çalışmadığını görüyoruz. Yönetim kurullarının sınırları da bu dönüşüme ayak uydurarak değişiyor. Dijital dönüşüm, yönetim kurullarında çeşitlilik ve çeviklik yaratıyor. Yönetim kurulu üyeleri gerektiğinde icra kurulu üyelerimizle beraber hareket ediyor. Bu birliktelik sayesinde yönetim kurulu ve icradan sorumlu takımın daha uyumlu ve üretken çalıştığını gözlemliyoruz."

"Yönetim kurulu şirket kültürüyle uyumlu olmalı"

TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır da bir kurumda farklı sektörlerden gelen yönetim kurulu üyeleri olmasının fayda sağladığını belirterek, yönetim kurulu üyelerinin niteliğinin, şirket kültürüyle uyumlu ve farklı bakış açılarına sahip olması gerektiğini vurguladı.

Yönetim kurulunda, riskleri önceden görebilen, risklere uygun aksiyon alabilen, geliştirici bir role sahip üyelerin varlığının çok büyük önem taşıdığını belirten Pandır, "Değişken şartlara hızlı adapte olabilen ve zor zamanlarda liderlik duruşu sergileyen yönetim kurulu üyeleri, şirketleri her zaman ileri taşır. Ülkemizde birçok meslek için sertifikasyon sistemi mevcutken, yönetim kurulu üyesi olmak için bir sertifikasyon sistemi yok. Bu anlamda, TKYD olarak bağımsız yönetim kurulu üyesi yetiştirilmesi konusunu çok önemsiyoruz ve bu konuda aksiyonlar almayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Odgers Berndston Türkiye Yönetici Ortağı Ayşe Öztuna Bozoklar ise doğru değerlendirilen ve görevlendirilen yönetim kurulu üyelerinin, kurumların daha iyi yönetilmesine ve gelişimine çok yönlü katma değer sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yönetim kurullarının ana görevi, kurumun küresel rekabet ortamında sürdürülebilir performans gösterebilmesi için stratejik bir perspektifle daha iyi yönetilmesini sağlamaktır. Doğru profillerden oluşturulmuş bir yönetim kurulu, şirketin stratejik gelişimine hız kazandırarak, risk ve fırsatların zamanında doğru değerlendirilmesine yardımcı olur. Aynı zamanda sürdürülebilir büyümeyi ve performans artışını garanti altına alacak kritik aksiyonların zamanında alınmasını sağlayarak, objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla büyük resmi gösterir, mevcudun ötesine bakarak daha uzun vadeli planlar yapılmasını sağlar."

Kaynak: AA / Ekonomi

Hanzade Doğan Boyner Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title