Haberler

Renault Dergi Yayıncısı Challenges Group'a Ortak Oldu

Güncelleme:

Renault, sürücülü ve sürücüsüz araçlarda yolculuk edenlere editoryal içerik sağlamak amacı ile Fransız dergi yayıncısı Challenges Group'un yüzde 40 hissesini satın aldı.

Fransız otomotiv devi Renault'dan çok ilginç bir satın alma hamlesi geldi. Yeni dönem sürücüsüz otomobiller için önemli hazırlıklar yapan Renault, sürücüler ve sürücüsüz araçlarda yolculuk edenlere editoryal içerik sağlamak amacı ile Fransız dergi yayıncısı Challenges Group'un yüzde 40 hissesini satın aldı.

NEDEN SATIN ALDI?

Renault'un böyle bir satın alma yapmasının arkasındaki en önemli motivasyon ise sürücüsüz otomobillerle birlikte araç içi eğlence konusunun daha önemli hale geleceğine yönelik beklentiler. Normalde sürücünün aracı daha rahat ve konforlu kullanmasına yönelik gösterilen çabalar önümüzdeki yıllarda yerini araç içi eğlence sistemleri geliştirmek için gösterilen çabalara bırakacak.

"EĞLENCE KISMI OTOMOTİV İŞİNİN BÜYÜK BİR PARÇASI OLACAK"

Renault açıklamasında da bu noktaya vurgu yapılarak, "Sürücüler otomobilde hız göstergeleri veya direksiyona odaklanmaktan araç içi eğlenceye, hatta yemek yemeye yöneldiklerinde eğlence kısmı otomotiv işinin daha büyük bir parçası haline gelecek" denildi.

Açıklamada bu projenin milyonlarca sürücü ve yolcunun tamamen ücretsiz ve yüksek kaliteli bir içeriğe ulaşmasına imkan sağlayacağı ifade edilirken, Avrupa'da sürücülerin arabalarının içinde ortalama günde iki saat geçirdiğine vurgu yapıldı.

Fransız firma son dönemde elektrikli ve otonom sürüşle ilgili yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor. Renault'un aralarında geçtiğimiz günlerde tanıtılan Symbioz'un da olduğu bazı modellerinin 2021 yılına kadar yollarda olması bekleniyor.

ROBOT TAKSİ KONUSUNDA DA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Firma, robot taksi konusunda da çalışmalarına devam ediyor.

Renault CEO Carlos Ghosn, yaptıkları bu satın alma ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Bu proje Renault Grubu'nun müşterilerine yeni ve yüksek kaliteli hizmet vermek ile tüketici deneyimini geliştirmek stratejisi ile tamamen uyumludur.

91 YAŞINDAKİ CLAUDE PERDRİEL'E AİT

Renault'un yüzde 40 hissesini aldığı Challenges Group, Challenges adında haftalık bir dergi çıkarıyor. Dergide ekonomi, bilim, tarih ve araştırma ile ilgili içerikler yer alıyor. 91 yaşındaki Claude Perdriel, satışın ardından yüzde 60'lık hisseyi elinde tutmaya devam edecek.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Renault Medya Otomobil Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu? İzzet Yıldızhan evli mi? İzzet Yıldızhan'ın eşi kim? Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title