Haberler

Hatayspor'un Kalesi Aşılamıyor

TFF 2. Lig Kırmızı Grup ekiplerinden Hatayspor, ligin ilk yarısında kendi evinde oynadığı maçlarda kalesinde gol izni vermedi. Sahasındaki 8 maçta 15 gol atıp hiç gol yemeyen bordo-beyazlı ekip, ligde oynadığı toplam 16 karşılaşmada ise kalesinde 8 gol gördü.

TFF. 2. Lig Kırmızı Grup'un iddialı ekiplerinden Hatayspor, sahasında oynadığı maçlarda kalesine adeta duvar ördü.

Ligde 16 haftanın geride kaldığı grupta kendi evindeki maçlarını tamamlanan Hatayspor, sahasında oynadığı 8 karşılamada da kalesini gole kapadı.

Geçen hafta seyircisi önünde konuk ettiği Amedspor'u 1-0 yenmeyi başaran Hatayspor, kendi evindeki maçlarda 7 galibiyet ve 1 beraberlik alıp rakip fileleri 15 kez havalandırdı.

Ligdeki 16 maçta 7 gol yiyen Sivas Belediyespor'un ardından, 8 golle ligin en az gol yiyen ikinci takımı olan bordo-beyazlılar, 37 puanla liderin bir puan gerisinde üçüncü sırada yer alıyor.

Teknik Direktör İlhan Palut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sahalarında çıktıkları maçlarda kendi kalelerinde gol yememelerinin dikkat çekici olduğunu ifade etti.

Bunu her şeyden önce takım savunmasına verdikleri önemle başardıklarını dile getiren Palut, şunları kaydetti:

"Kalecilerimizin tabi ki büyük bir payı var ama savunma takım işidir. Bu noktada gerçekten takımımız çalıştı. Belli bir savunma prensibi oturttuk. Kişisel performanslarımız iyiydi. Rakiplerimizi iyi analiz ettik. Bunlar bize kendi sahamızda gol yememe serisini yakalamamızı sağladı. Bunun yanında sahamızda, baskılı, önde ve agresif bir futbol oynamaya çalıştığımız için topu mümkün olduğunda kalemizden uzak tutmaya çalıştık."

Ligde lider Menemenspor'un 1 puan gerisinde olduklarını belirten Palut, ligin ikinci yarısında da bu performansın üzerine koyarak şampiyonluk yoluna devam etmek istediklerini söyledi.

"Gol yememek için herkes elinden geleni yapıyor" -

Kaleci Akın Alkan da kendi evlerindeki her maçı kazanmak istediklerini, geçen sezondan bu yana takım olarak iyi savunma yaptıklarını söyledi.

Maçlarda takım savunmasıyla rakibe çok az pozisyon verdiklerini vurgulayan Alkan, "Geçen sezon en az gol yiyen takım bizdik. Bu sezon hücum hattımız da güçlendi. Takımımız öne geçtiğinde gol yememek için inanılmaz direnç gösteriyor. Skor 1-0 ya da 4-0 hiç fark etmiyor. Gol yememek için herkes elinden geleni yapıyor. İlk yarıda sahamızda hiç gol yemedik, inşallah ikinci yarı da hiç gol yemeyiz. Zaten gol yemezsek şampiyon da oluruz." diye konuştu.

Başarılı file bekçisi, hedeflerinin play-off oynamadan şampiyon olarak doğrudan üst lige çıkmak olduğunu belirterek, önlerinde zor geçecek 18 maçın daha olduğunu ifade etti.

"Çok iyi bir ekibiz" -

Takımın ikinci kalecisi Ömer Alıcı da hocaları, yönetimi, kulüp çalışanları ve oyuncularla çok iyi bir ekip olduklarını söyledi.

Çok çalışıp çabalayıp gerisini Allah'a bıraktıklarını dile getiren Tecrübeli File Bekçisi, şunları kaydetti:

"Son beş sezonda dört kez play-off oynadık. Bunların ikisinde finalde, ikisinde de çeyrek finalde kaybettik. Hataylılar futboldan çok iyi anlıyor. Futbolu seviyor. Tüm şehir şampiyonluk içim kenetlendik. Şampiyon olursak, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden bir taraftarımızın mezarını ziyaret edip, ona armağan edeceğiz."

Kaynak: AA / Spor

Akın Alkan Hatayspor Sivas Spor Haberler

Bakmadan Geçme

29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title