Haberler

Ordu Bakan Kurtulmuş 7.1 Büyüme Hızıyla Türkiye Rekor Kıracak

Bakan Kurtulmuş 7.1 büyüme hızıyla Türkiye rekor kıracak

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11.2 büyüyerek dünyanın en büyük ülkelerinin ligi olan G-20 ülkeleri arasında 1. olduğunu belirterek, Ümit ediyoruz ki; 2017 yılının tamamı muhtemelen 7.1 civarında bir büyüme hızıyla Türkiye rekor kıracak. Dünyanın en çok büyüyen ülkelerinden birisi olacaktır dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ordu'ya gelerek Ünye İlçesi'nde UNİPORT Alışveriş Merkezi açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Numan Kurtulmuş, Türkiye ekonomisinin büyümesine vurgu yaptı. Türkiye'nin 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11.2 büyüyerek dünyanın en büyük ülkelerinin ligi olan G-20 ülkeleri arasında 1. olduğunu ifade eden Bakan Numan Kurtulmuş, Bu Türkiye bakımından çok büyük başarıdır. Bunda hepinizin emeği var. Kolay değil, son yıllarda özellikle dünyanın en belalı, bir çok büyük ülkenin silah yardımlarıyla, siyasi yardımlarıyla destek verdiği terör örgütlerine karşı eş zamanlı mücadele etmiş bir ülkeyiz. Bir taraftan DEAŞ'ı, bir taraftan PKK'sı, bir taraftan PYD'si ile bu ülke köşeye sıkıştırılmaya çalışıldı. Ünye'de başta olmak üzere bir çok ilçemize ve ilimize, Allah rahmet eylesin şehitlerimiz geldi, cenazelerimiz oldu. Fevkalade zor bir süreç yaşadık dedi. Dönemsel krizlerlede çok zor bir dönem geçirmiş olmasına rağmen Türkiye'nin toparlandığını ve gücüne güç katacağını vurgulayan Bakan Numan Kurtulmuş, Hiç kimsenin tahmin etmeyeceği şekilde üçüncü çeyrekte yüzde 11.2 büyümüş olması her türlü takdirin üstündedir. Bu, milletin çalışkanlığının, fedakarlığının ürünüdür. Bundan dolayı ne kadar övünsek azdır. Ümit ediyoruz ki 2017 yılının tamamı muhtemelen 7.1 civarında bir büyüme hızıyla Türkiye rekor kıracak. Dünyanın en çok büyüyen ülkelerinden birisi olacaktır. Allah nasip etsin Türkiye bu siyasi ve ekonomik istikrarını önümüzdeki on yıllar boyunca sürdürsün. Türkiye'nin gücüne güç katılacak, Türkiye bugünkü seviyesinin çok daha üstünde olacaktır şeklinde konuştu.

KUDÜS BİZİM KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

ABD'nin Kudüs kararına da tepki gösteren Numan Kurtulmuş şunları söyledi Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Türkiye kararlılıkla bu konuda liderliğini sürdürecek. Başkenti Kudüs olan Filistin devletinin tam manasıyla özgür bir devlet olarak ortaya çıkması için bütün gücüyle mücadele edecektir. Allah yolumuzu açık etsin, bu istikametten asla dönmeyeceğiz. Yer yüzünün her tarafında hakkın, barışın ve adaletin temsilcisi olacağız. O'nun için Türkiye'nin biraz daha güçlenmesi lazım. Türkiye ne kadar güçlü olursa sözünün kıymeti ve kuvvetide o kadar fazla olur. Türkiye inşallah bu istikrarını sürdürdüğünde, bu tür ekonomik gelişmelerini gerçekleştirdiğinde bundan 10 sene sonra bu gücünden çok daha fazla olacak. Birileride bunu biliyorlar.

2017 SONU İTİBARİYLE 31 MİLYON TURİST SAYISINI AŞACAĞIZ

Bakan Numan Kurtulmuş, beraberinde bulunan Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, belediye başkanlarıyla birlikte UNİPORT Alışveriş Merkezi açılışını gerçekleştirdikten sonra, Boztepe'de bir otelde Ordulu işadamlarıyla bir araya geldi. Ordu'ya yapılan kamu yatırımlarını anlatan Numan Kurtulmuş, Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısına da değinerek, 2014'te Türkiye turizmi en üst seviyeye çıkmıştı. 2016'da bütün bu yaşananlarla birlikte tam dip noktaya geldi, Almanlar seçim sırasında 'Türkiye'ye gitmeyin', bir çok ülkeden Türkiye'ye ziyaret uyarısı geldi. Bu şartlar altında Türkiye'ye doğru dürüst turist gelmemesi lazım. Ama Allah'a çok şükür 2017 yılı sonu itibariyle 31 milyon turist sayısını aşacağız ve 26 milyar dolar turizm gelirini aşacağız. Bu Türkiye'nin yeniden güçlenmeye başladığının işaretidir. Biz bu çerçevede devletin, kamunun kurum ve kuruluşlarıyla, özel teşebbüsün imkanlarıyla, yurt dışından gelecek yatırımcıların emekleri, ortaklıklarıyla birlikte Türkiye'yi her alanda daha ileriye doğru götürmek mecburiyetindeyiz diye konuştu. Bakan Kurtulmuş'un işadamlarıyla yemekli toplantısının ikinci bölümü ise basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Kudüs Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
title