Haberler

2018 Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, HDP milletvekillerinin, tutuklu milletvekilleriyle görüşme taleplerine ilişkin, "Sayın Meclis Başkanımız, Sayın Bakanla, Hükümetle, Başbakanla gerekli görüşmeleri yapacağını, bunun bir haksızlık olduğunu, bu görüşmelerin olması gerektiğini ifade etti.

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, HDP milletvekillerinin, tutuklu milletvekilleriyle görüşme taleplerine ilişkin, "Sayın Meclis Başkanımız, Sayın Bakanla, Hükümetle, Başbakanla gerekli görüşmeleri yapacağını, bunun bir haksızlık olduğunu, bu görüşmelerin olması gerektiğini ifade etti." bilgisini verdi.

TBMM Genel Kurulunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ile bu bakanlıklara bağlı ve ilgili kuruluşların 2018 yılı bütçelerinin görüşmeleri sürüyor.

Görüşmeler sırasında yerinden söz alan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Selahattin Demirtaş'ın bugüne dek farklı mahkemelerde 95 duruşması görüldüğünü, istisnasız hepsine katılma talebi olduğunu, hepsinin de reddedildiğini belirtti.

Bugün sabahki duruşmaya da "Görev yoğunluğu sebebiyle duruşmaya getirilemeyeceğinin" söylendiğini ifade eden Kerestecioğlu, bunun bir ayrımcılık olduğunu savundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de "Eğriye eğri, doğruya doğru. Biz, 3 partiden tutuklu milletvekilleri varken ayırmadan hepsine gittik, hepsinde makul sürede izin alıyorduk." dedi.

HDP milletvekillerinin, kendi eş genel başkanlarına, grup başkan vekillerine aylarca izin alamadıklarını kaydeden Özel, Adalet Bakanına sorunca da "Tüm partilere eşit davranıyoruz." denildiğini aktardı.

Özel, "Burada Başkanvekili olarak siz de inisiyatif alabilirsiniz, diğer grup başkan vekilleri de alsın, yapıcı bir şekilde bu Meclisin gerginliğini de, üretilen eşitsizliği de çözmemiz lazım. Milletvekillikleri sürdüğü sürece bütün milletvekilleri buradaki 4 partinin namusudur, böyle bakmak lazım." değerlendirmesini yaptı.

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün de buna karşılık, "Geçtiğimiz hafta Sayın Meclis Başkanımızın Başkanlığında 4 Meclis başkan vekili olarak bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Buldan bu talebi o toplantıda gündeme getirdi. (Tutuklu milletvekilleriyle görüşme talepleri) Sayın Meclis Başkanımız Sayın Bakanla, Hükümetle, Başbakanla gerekli görüşmeleri yapacağını ve bunun bir haksızlık olduğunu, bu görüşmelerin olması gerektiğini ifade etti." bilgisini verdi.

Kaynak: AA / Politika

Halkların Demokratik Partisi Filiz Kerestecioğlu Yaşar Tüzün Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title