Haberler

Gündem / 15 Aralık 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Meydanı'nda Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni ile Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Necip Fazıl Ödülleri Programı'na katılacak.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar Meydanı'nda Üsküdar- Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni ile Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Necip Fazıl Ödülleri Programı'na katılacak.

(İstanbul/15.00/19.00) (Fotoğrafı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Resmi Konut'ta Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ile görüşecek, Point Hotel'de Göç ve Uyum Sempozyumu'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00/11.00) (Fotoğrafı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bomonti Hilton Otel'de,Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfınca düzenlenen "Orta Doğu Konferansı"na, Kadıköy Kozyatağı Kültür Merkezi'nde "Aydınlanma ve Atatürk Devrimleri Çalıştayı"na katılacak.

Kılıçdaroğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu üyeleriyle yemekte bir araya gelecek.

(İstanbul/10.00/14.00/18.30) (Fotoğrafı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valiliğin ardından Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edecek.

(Iğdır/09.00/10.30) (Fotoğrafı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Topkapı Sosyal Tesisleri'nde çeşitli STK'lar tarafından düzenlenen "Küdüs İçin Birleştik Hayır Çorbasına Davet Programı"na katılacak.

(İstanbul/12.00) (Fotoğrafı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi'nde Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ile Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezi açılış törenine iştirak edecek.

Yılmaz, Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Ordu/14.00-17.30) (Fotoğrafı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Konferans Salonu'nda "Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Projesi İmza Töreni"ne katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğrafı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ayvalık'ta orman yangınında zarar gören sahada fidan dikim törenine ve Altınova İskele Jandarma Karakolu açılış merasimine iştirak edecek, AK Parti teşkilatını ziyaret edecek.

(Balıkesir/11.00-14.45) (Fotoğrafı-Görüntülü)

6- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Çocukluk Çağı Obezitesinin Önlenmesi Sempozyumuna" katılacak, Yeditepe Üniversitesine ziyarette bulunacak.

(İstanbul 10.00/12.00) (Fotoğrafı-Görüntülü)

7- TBMM Genel Kurulunda Çevre ve Şehircilik, Kalkınma ile Adalet Bakanlıklarının 2018 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğrafı)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Diaoyütay Devlet Konukevi'nde Çinli mevkidaşı Vang Yang ile bir araya gelecek.

(Pekin)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Belarus Cumhurbaşkanı Yardımcısı Viktor Lukaşenko ile görüşecek, Minsk Merkez Camisi'ni, BelGy, BelOMO ve Peleng firmalarını ziyaret edecek.

(Minsk)

3- ?Ekonomi Bakanı Ni·hat Zeybekci ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Raffless Center'de Türki·ye'ni·n Hizmet İhracatı Şampiyonları Ödül Töreni·'ne iştirak edecek.

(İstanbul/18.00) (Fotoğrafı-Görüntülü)

4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayı uluslararası yatırım pozisyonunu açıklayacak.

(İstanbul/10.00 )

5- TÜİK, eylül ayı işgücü istatistikleri ile üçüncü çeyreğe ilişkin inşaat ciro ve üretim endekslerini yayınlayacak.

(Ankara/10.00)

6- TOBB, kasım ayında kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin verileri duyuracak.

(Ankara/10.00)

7- Maliye Bakanlığı kasım ayı bütçe gerçekleşmelerini açıklayacak.

(Ankara/11.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi devam edecek.

AB Zirvesi'nin İngiltere olmadan gerçekleştirilecek oturumlarında Brexit ve ekonomi konuları ele alınacak.

(Brüksel) (Fotoğrafı-Görüntülü)

2- İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Doğu Kudüs'ü Filistin Devleti'nin başkenti olarak tanımasının ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

(İstanbul/Kudüs/Gazze/Beyrut/Bağdat/Riyad/Kahire) (Fotoğrafı-Görüntülü)

3- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv) (Fotoğrafı-Görüntülü)

4- Yemen'de yaşanan çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğrafı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğrafı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında Türk-İş'te toplanacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğrafı-Görüntülü)

2- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kampüsü'nde düzenlenecek "4. Diyanet İşleri Reisi Eyüp Sabri Hayırlıoğlu Sempozyumu"na katılacak.

(Antalya/10.00) (Fotoğrafı-Görüntülü)

3- İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 51'i tutuklu, 57 şüphelinin yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

4- FETÖ davaları

Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılandığı dava, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda görülecek.

(Ankara)

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 83'ü tutuklu, 268 kişinin yargılanmasına Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Kurumunun 79. Genel Kuruluna katılacak.

(Ankara/15.00) (Fotoğrafı-Görüntülü)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 12. haftasında Anadolu Efes, İspanya'nın Baskonia takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğrafı)

3- TFF 1. Lig'de 16. haftanın açılış maçında Balıkesirspor Baltok ile Gazişehir Gaziantep karşılaşacak.

(Balıkesir/18.00) (Fotoğrafı)

4- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu kura çekimi Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğrafı)

5- Erkekler Kupa Voley final etabı, Şanlıurfa'da başlayacak.

İlk gün, Halkbank-Galatasaray HDI Sigorta, Ziraat Bankası-İnegöl Belediyespor, Arkas Spor-Maliye Piyango ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçları oynanacak.

(Şanlıurfa/12.00/14.00/16.30/18.30) (Fotoğrafı)

ÖZEL HABER

1- TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Doğubayazıt 20 yıldır alamadığı hizmetleri almaya başladı

İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Doğubayazıt Belediyesi, ilçenin yıllardır mahrum kaldığı belediyecilik hizmetlerinin vatandaşla buluşması için çalışmalarını sürdürüyor

Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Ulaş Akhan:

"Doğubayazıt'ta 20 yıldır en temel hizmetleri dahi alamayan vatandaş, ufacık bir hizmet gördüğü zaman çok ciddi derecede mutlu oluyor. Bunlar, vatandaşın Doğubayazıt için hayal bile edemediği çalışmalardı. Önümüzdeki yıl çok daha büyük projelerle vatandaşa belediye çalışmalarını göstermeye çalışacağız"

"Geldiğimizde belediyenin 50 milyon liralık bütçesinin dağılımına baktığınızda yaklaşık yüzde 80'ini personel giderleri ve cari giderlerden oluşmaktaydı. Biz öncelikle bütçe ve iş disiplinini sağlayarak belediye bütçesinden işçi giderlerini yüzde 30'lar seviyesine düşürdük"

"Doğubayazıt geçmişte çok sıkıntıların yaşandığı bir yerdi ama şu an gerek ilçe merkezinde gerekse kırsalda vatandaşlarımızın da hissettiği güven ve huzur ortamı var"

(Orhan Güngör/Ağrı)

2- "İhracatçılar döviz dalgalanmalarından kazanç sağlama yoluna gitmesin"

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım:

"İhracatçılar döviz dalgalanmalarından kazanç sağlama yoluna gitmemeli. Bu sanayicilerin, ihracatçıların ya da ticaret yapanların tavrı olmamalı, bu finans kurumlarının işi"

"Geçen yıl ihracatçılara kredi ve sigortadan oluşan toplam destek rakamımız 33 milyar dolardı. Bu yıl Kasım sonu itibarıyla 35 milyar doları geçmiş durumdayız. Yıl sonunda 40 milyar dolara oldukça yaklaşacağız. Önümüzdeki yıl için 46 milyar dolarlık bir hedefimiz var"

"İhracatçılarımızın yoğun olduğu diğer illerde irtibat ofisleri açarak onların yanında yer alıyoruz"

(Murat Birinci/İstanbul)

3- "Mladic kararıyla İslamofobik güçler ilk kez ceza aldı"

FSMVÜ İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Bosna Hersek'in milli şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç:

"(Ratko Mladic'in müebbet hapse mahkum edilmesi) Osmanlı İmparatorluğu dağıldıktan sonra Müslümanlar üzerinde 10 kez soykırım yapıldı. Bunları yapanlar hiçbir zaman insanlığa karşı suç için mahkum edilmedi. Özellikle de 2. Dünya Savaşı'ndaki suçlardan dolayı. O yüzden faşist Sırp, Hırvat ve İslamofobik güçler için ilk kez ceza aldı"

"Böyle bir karar bizim için büyük önem arz ediyor. Konu sadece Mladiç ve altı Hırvat değil. Hırvatlar ve Sırplar siyasi ve askeri suç ortaklığı yapıp, Müslümanların üzerinde etnik temizlik yapmak ve Bosna Hersek'in topraklarını Hırvatistan'a eklemek istediler. O zaman Boşnak Müslümanların çoğu silahsızdı"

"Bizim Osmanlı kültürümüz var. Tarihimiz aynıdır. İslamofobi'ye karşı savaşmalıyız. Biz kendi kültür ürünlerimizi sergileyip Batı'yı kazanabiliriz"

(Sefa Mutlu/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ümraniye Üsküdar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title