Haberler

Hastanede Şifa Dağıtıyor, Salonda Şampiyonlar Yetiştiriyor

MESUT KARADUMAN - Tekirdağ'ın Saray ilçe Devlet Hastanesinde uzman doktor olarak görev yapan Oğuzhan Tokgöz, tekvando antrenörü olduktan sonra açtığı spor salonunda şifa dağıtmanın yanı sıra şampiyon sporcular da yetiştiriyor.

Çocuğunu 5 yıl önce gönderdiği tekvando kursunda bu spora ilgi duymaya başlayan ve eğitimler sonucu antrenörlük diploması alan Tokgöz, kendi spor kulübünü kurdu.

Tokgöz, gündüz hastaları muayene ederken, akşam olunca spor salonuna gelerek sporcularıyla antrenmanlara katılıyor.

Dünya Tekvando Federasyonu tarafından Mısır'da düzenlenen 3. Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonasında Tokgöz'ün yetiştirdiği milli sporcu Azra Çavuş altın madalya kazanırken, kulüpte yer alan diğer milli sporcuların da tekvandoda Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonlukları bulunuyor.

Tokgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenörlüğü severek yaptığını ve yetiştirdiği başarılı sporcularla gurur duyduğunu söyledi.

Kısa sürede çok sayıda başarılı milli sporcular yetiştirdiğini ifade eden Tokgöz, "Burada bir tekvando kursu açılmıştı, bende çocuğumu oraya yolladım. Çocuğum dereceler elde etti. Ondan sonra bu işi kendim yapmaya karar verdim. Resmi olarak başvurularımı yaptım ve eğitimleri alıp antrenör oldum. Daha sonra kulübümüzü kurduk. O günden beri bu işi ciddi olarak yapıyorum."dedi.

-"Buradaki yorgunluk her şeye değiyor"

Tokgöz, 5 yıl gibi kısa süre içerisinde kulüpten Türkiye, Balkan, Avrupa ve dünya şampiyonları çıkartıklarını dile getirerek şunları kaydetti:

"Sabah mesaim hastanede başlıyor, akşama kadar devam ediyor. İşten çıktıktan sonra salona geliyorum. Hem minikler hem de büyüklerin antrenmanları günde 4 saat sürüyor. Haftada yoğunluğa göre bazen 12-13 antrenman oluyor. Akşam 10.00 gibi ancak eve gidiyorum. İnsan yoruluyor illaki ama ben hastanedeki yorgunluğumu salona gelince atıyorum. Sadece hastane olsa kötü olurdu o yüzden antrenmanlar beni kurtarıyor. Buradaki yorgunluk her şeye değiyor. Bu işi bilimsel olarak yapıyorum ve gelen başarılar insanı mutlu ediyor. Başarı sloganıyla bu işi yaptığım için daha güzel oluyor."

Dünya şampiyonu bir sporcu yetiştirip uluslararası arenada Türk bayrağını dalgalandırmanın verdiği gururun kendisine daha çok heyecan kattığını belirten Tokgöz, "5 yıl önce bu işe başladığımda amacım sporcuları bir yere getirmekti. Tekvandonun diğer sporlardan bir farkı var, maçlara girmek için belli bir kuşak seviyesi olması lazım. O kuşak seviyesine de 2 yılda ulaşılıyor. İlk başladığım sporcular belli bir zaman içerisinde belli bir seviyeye gelmelerini amaçladım. İlk başta kendi kızımı milli sporcu yaptım ve kendisi Türkiye şampiyonu oldu."diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title