Haberler

MHP Siyaset ve Liderlik Okulu Sertifika Töreni

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İslam İşbirliği Teştilatı'nın (İİT) Kudüs ile ilgili kararına ilişkin, "Altını kalın olarak çiziyorum ki İİT'nin Olağanüstü Zirvesi'nde alınan kararları aynısıyla destekliyor, Sayın Cumhurbaşkanı'na ve katılımcı diğer ülkelerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. İİT'nin tavizsiz duruşu umut vermiştir." dedi.

Bahçeli, MHP Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 14. Dönem Sertifika Töreni'nde, Kudüs ile ilgili yaşanan gelişmeler karşısında İİT Olağanüstü Zirvesi'nin 13 Aralık'ta İstanbul'da toplandığını anımsattı.

Zirvede alınan kararlara ilişkin Bahçeli, "Altını kalın olarak çiziyorum ki bu zirvede alınan kararları aynısıyla destekliyor, Sayın Cumhurbaşkanı'na ve katılımcı diğer ülkelerin temsilcilerine teşekkür ediyorum. İİT'nin tavizsiz duruşu umut vermiştir." diye konuştu.

Bahçeli, İİT'nin amacına tam manasıyla uygun hareket ettiğini, Kudüs'ün kurtuluşuna bağlı ve sadık kaldığını bir kez daha dünyaya ispatladığını ifade etti.

Bahçeli, konuya ilişkin İİT'nin Olağanüstü Zirvesi öncesi ve sonrasında yaptığı, açıklamaları anımsatarak, şunları kaydetti:

"57 İslam ülkesi arasındaki ilişkiler güçlenmeli, bunlar gereken tavırlarını ABD'ye ve İsrail'e karşı mutlaka göstermelidir. Filistin, başkenti Doğu Kudüs, bağımsız ve egemen bir devlet yapısıyla kabullenilmeli, tanınmalı, ilanı yapılmalıdır. ve de İİT'nin İstanbul Deklarasyonu adıyla yayımlanan sonuç bildirgesinde Filistin'in, başkenti Doğu Kudüs, bağımsız ve egemen bir devlet yapısıyla ilanı yapılmıştır. Doğru olanı da kesinlikle budur.

Görev alanı Doğu Kudüs ile Filistin Ulusal Yönetimi'ne bağlı bulunan Batı Şeria ve Gazze'den oluşan Türkiye'nin Kudüs Başkonsolosluğu resmen Büyükelçilik seviyesine çıkarılmalıdır. Bu çerçevede İİT'nin kararına binaen diplomatik misyonumuz Doğu Kudüs'te Büyükelçilik olarak belirlenmeli, şekillenmeli ve temellendirilmelidir. Buna 57 İslam ülkesi aynısıyla iştirak etmelidir. 2019'da Gambiya'da yapılacak 14. İİT Zirve Toplantısı'na kadar, İslam ülkelerinin diplomatik temsilciliklerini Doğu Kudüs'e taşımaları konusunda samimi, tavizsiz ve kararlı adımlar kesinlikle atılmalıdır."

Bahçeli, bu konuda çaba gösterecek, mücadele edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete üstün başarılar dileyerek, desteklerinin tam olduğunu söylemeyi milli ve manevi bir görev addettiğini kaydetti.

Harem-i Şerif sancağının düşmemesi hususunda sorumluluklarını yapacaklarına herkesin emin olması gerektiğini ifade eden Bahçeli, hayatlarına ve siyasetlerine maddi güçlerin değil, fikri, milli, manevi ve ahlaki değerlerin yön verdiğini vurguladı.

Bahçeli, bunun gereğini gönül huzuruyla yaptıklarını, Müslüman Türk milletinin ön şartsız tercümanı olduklarını belirtti.

"Bunlar katmerli ve damgalı hainlerdir"

"İİT'nin İstanbul Zirvesi'ni sulandırmaya çalışanların varlığını görmekten hicap duyduğunu" anlatan Bahçeli, "Bildik ekran yorumcularının, tezatların maskarası olmuş bazı sözde aydınların, gazetelerindeki köşelerinde kalemleriyle kuyu kazan bir kısım köksüzün neye ve kimlere hizmet ettiği meydandadır. Bunların tarifleri güdük ve topaldır." dedi.

Bunların dürüst ve nezih bir mizaçtan mahrum olduklarını dile getiren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Mutlu ve kokuşmuş bir azınlığın temsilcisi olarak her milli ve manevi meseleye kulp takarlar. Yalana sarılırlar. Gerçekleri karalamak için uğraşırlar. Bunların aslında manen yıkanmaya, ruhen temizlenmeye ihtiyaçları vardır. Milletimizin ümit ve teselli kilidinin açılmasının önündeki en büyük bariyer olduklarını bilmeyen kalmamıştır. Emperyalizme onay verenler, mandacılığa göz kırpanlar, haklı davalarımızın savunulmasını çekemeyenler, bedenleri nereye ait görünürse görünsün, irade bakımından boyunlarına ihanetin tasma izi geçmiş bu devrin haçlı yanaşmalarıdır. Biz 'Kerkük' deriz, bunlar Barzani sevdalısı kesilirler. Biz 'Kaşgar' deriz, bunlar aman Çin'i kızdırmayın ikazı yaparlar. Biz 'Kudüs' deriz, bunlar İsrail'in gözüne girmek için yarışırlar. Biz 'Kıbrıs' deriz, karşımıza Rum palikaryası kostümüyle çıkarlar. Biz 'Kırım' deriz, bunlar Rus havarisi kesilirler. Bunlar ki, temiz bir vicdandan, halis bir imandan yoksun katmerli ve damgalı hainlerdir."

Bahçeli, bugünkü şart ve ortamda milli bekanın risk ve tehlike altında olduğunu görmenin, buna uygun bir uzlaşma hukukunu kurumsallaştırmanın elzem olduğunun altını çizerek, bunu yapmaya gayret ettiklerini söyledi.

"Ülkünüze bağlı kalınız"

Bahçeli, konuşmasının sonunda MHP Siyaset ve Liderlik Okulu'ndaki eğitime katılarak sertifika almaya hak kazananlara da "Hayal etmekten, hedeflerinizi yüksek tutmaktan korkmayınız. Uyanık ve uzak görüşlü olmaktan vazgeçmeyiniz. Aklıselim olunuz, kalbiselim olunuz, zevkiselim olunuz. Ne olursanız olunuz, her zaman adam gibi adam olunuz, ülkenize, ülkünüze, ilkelerinize bağlı kalınız." tavsiyesinde bulundu.

Bahçeli, Türk ve İslam aleminin yeni yılını da kutladı.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title