Haberler

Edirne Feyzioğlu Zarrab'ı Hemen Dosyalarıyla Birlikte İstemek Zorundayız

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, ABD'de devam eden Rıza Zarrab'ın tanıklık yaptığı davayla ilgili olarak bakanların Yüce Divan'da yargılanmaları gerektiğini ifade ederek, Zarrab'ı hemen dosyalarıyla birlikte istemek zorundayız. Ancak ABD ile Türkiye arasında adli bir yardımlaşma anlaşması var. Oradaki dosyaları, delilleri Türkiye'ye getirtip, buradaki bürokratların ve bakanlar hakkında hemen soruşturma açılması gerekiyor dedi.

TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu'nun (TÜBAKKOM) 1'nci Genel üye toplantısına katılmak üzere Edirne'ye geldi. Edirne Baro önünde baro başkanı Özgür Yıldırım ve diğer avukatlar tarafından karşılanan Feyzioğlu, gazetecilere ABD'de devam eden Rıza Zarrab'ın tanıklık yaptığı davayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Davayla ilgili ciddi kaygıları olduğunu ve Türkiye'ye yönelik bazı tehlikeleri içerdiğini ifade eden Feyzioğlu, Türkiye'ye yönelik bir Tsunami geliyor. En milli hislerle uyarıyorum. Bu dava milli dava değildir ama neticelerini milletin çekeceği bir davadır. Davayı milli davaya çevirirseniz bu durumda dünyadan dışlanma tehlikesi vardır. Türkiye'nin 'yolsuzluklara batmış bir hukuk dışı yönetilen bir devlet' olarak damgalanma tehlikesi vardır. Böyle bir damgalanma tüm finans sistemine yönelik ağır yaptırımların uygulanmasını neticeler dedi.

ABD'de davada tanıklık yapan Rıza Zarrab'ın Türkiye'de yargılanması gerektiğini anlatan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Zarrab'ın hemen dosyalarıyla birlikte istemek zorundayız. Ancak ABD ile Türkiye arasında adli bir yardımlaşma anlaşması var. Oradaki dosyaları, delilleri Türkiye'ye getirtip, buradaki bürokratların ve bakanlar hakkında hemen soruşturma açılması gerekiyor. Meclis soruşturması 'açılamaz' diyenler konuyu bilmiyorlar. Ben profesörlük tezi olarak meclis soruşturmalarını yazmış biriyim, davet ederseler yanlışları gidermekten memnuniyet duyarım. Yeni deliller çerçevesinde Anayasa Mahkemesi'nin içtihadı da meclis soruşturmasının yeniden açılabileceği yönündedir. Daha Ak Parti döneminde de bu yapılmıştır. Koalisyon döneminde kapatılmış, bir meclis soruşturması yeniden açılarak yüce divanda yargılaması yapılmıştır. Bu bakanların mutlaka yüce divanda yargılanması gerekiyor. Elin mahkemesinde, elin ülkesinde bizi rezil etmeye hakları yoktur şeklinde konuştu.

Feyzioğlu daha sonra TÜBAKKOM'un Edirne barosu konferans salonunda düzenlediği 'Türkiye'de Cinsiyet Eşitsizliği' konulu toplantısına katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Metin Feyzioğlu Reza Zarrab Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title