Haberler

    Yurt İçi Uçuşları Başlamıştır

    Beşiktaş sezonun en ofansif, en etkili futbolunu oynadı, Osmanlıspor'u rahat devirerek zirveye biraz daha yaklaştı: 5-1

    SERDAR SARIDAĞ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

    Siyah-beyazlı ekip alt sıralardan kurtulma uğraşı veren rakibi önünde daha ilk dakikadan itibaren büyük baskı kurdu, ilk üç gole imza atan Babel gecenin yıldızı oldu. Kartal, Negredo ve Cenk Tosun ile farka koştu, bu galibiyetle lige de ağırlığını yeniden koydu.

    Sadece goller açısından değil, oynanan oyun açısından da, Beşiktaş klasikleşmiş Vodafone Park baskısını, Osmanlıspor'un üzerinde çok erken hissettirdi. İlk gol, Babel'in kafasından 32. dakikada gelmiş olsa bile, Beşiktaş bu baskıyı daha ilk dakikalarda kurmuştu. Şenol Güneş'in sahadaki sistemi karşısında, konuk ekip de pek fazla şansı olmadığını anlamıştı. Bu sistem, Lawal'ın erken dakikalarda sarı kart görmesine neden oldu. Orta sahadaki en önemli isimlerinden biri sarı kart görünce, Osmanlıspor'un bu bölgedeki direnci daha da düştü.

    Maçın ilk net pozisyonuna, 18'de Atiba'nın kafa vuruşuyla giren Beşiktaş, 43. dakikada Babel ile skoru 2-0'a getirdi. Quaresma da gol bulabileceği bir an yakaladı ama Karcemarskas 36. dakikada çok başarılıydı. Osmanlıspor'da ise, Özer'in 34. dakikadaki kafa vuruşu, konuk ekibe, maçı 1-1'e getirme şansı doğurdu ama Fabri ne yapılması gerekiyorsa onu yaparak tehlikeyi uzaklaştırdı.

    İkinci yarıya da hızlı başlayan Beşiktaş, yine Babel ile gol buldu. 52'de hat-trick yapan Hollandalı ayakta alkışlandı fakat bu pozisyonu hazırlayan Tosic daha fazla alkış alan isim oldu. 66'da ise Negredo, bomboş pozisyonda topu kafasıyla, adeta Karcemarskas'a teslim etti. Fakat bir kez daha sahneye çıkan Matador, bu kez durumu 4-0 yapabildi. 78'de Talisca'nın vuruşu direkten dönse de, farkı 87'de Cenk Tosun uzaktan çektiği şutla 5-0'a çıkardı. 90+2'de Serdar maçın sonucunu belirledi: 5-1.

    Sivas'ta fire yok

    Maça ceza sınırında çıkan Pepe, Babel ve Talisca müsabakayı kart görmeden tamamladı. Cezalı duruma düşmekten kurtulan Beşiktaş'ın üç yıldızı cumartesi günü Demir Grup Sivasspor'la rakip sahada oynanacak zorlu karşılaşmada takımdaki yerlerini alabilecek.

    Sezon rekoru

    Osmanlıspor'a gol yağdıran Beşiktaş, Süper Lig'de sezonun en farklı galibiyetine imza attı. Kartal bu sezon daha önce en farklı galibiyetini 3-0'lık skorla Galatasaray karşısında elde etmişti.

    ]

    ]

    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Cenk Tosun Beşiktaş Kartal Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title