Haberler

CHP Grup Başkanvekili Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya bakanlığının bütçe görüşmelerinde sordukları sorulara yanıt alamadıklarını belirterek, "Adalet ve Kalkınma Partisi Vedat Demir'den de Sayın Süleyman Soylu'dan da rahatsızdır. Önümüzdeki hafta gensoru gündeme gelene kadar, bu konuyu Soylu açıklığa kavuşturmaz, gerçekleri itiraf etmezse Demir'le ilişkisi üzerinden yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik "mankafa" ifadesini kullandığını anımsatan Özel, bu sözün nereden çıktığına bakılması gerektiğini belirterek, "Nereden çıktı? Çünkü kafa hala Man'da." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başta ABD'nin Kudüs kararı olmak üzere dış politika konusundaki sözlerine de değinen Özel, şöyle konuştu:

"Biz, dış politikanın Karaman il kongresinde tribünlerden alkış almak için kullanılacak bir mesele olmadığının altını çizmek istiyoruz. Karaman'dan üfürüyor ama öbür tarafta bir şey estiği yok. Reza Zarrab için iki nota verdiniz. Kudüs için verdiniz mi? Üç semavi dinin merkezi Kudüs, AKP hesabıyla yarım Zarrab etmiyor. Zarrab için iki nota ver, Kudüs için kılını kıpırdatma. Karaman kongresinde kaplan kesiliyor ama Kudüs ile ilgili adımları atmaya geldiğinde 'Pek yakında o adımları da atacağız inşallah' diyor. Bu kabul edilebilir bir yaklaşım değil."

"Bahçeli, bir siyaset yapacaksa bugüne dair yapsın"

Özel, eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen'in Erdoğan'a yönelik "parkasız Deniz Gezmiş" benzetmesine de tepki göstererek, "bunun vicdani değil, şeytan bir benzetme olduğunu" savundu.

"Deniz Gezmiş'in kemiklerinin sızlatıldığını" dile getiren Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu benzetmeden yola çıkarak, Gezmiş için kullandığı ifadelere tepki gösterdi.

Darbelerin toplumun tüm kesimlerine ağır bedeller ödettiğini, acıları ayrıştırmanın yanlış olduğunu, her kesimin kayıplarına saygı göstermek gerektiğini savunan Özel, "Biz 80 öncesinde hayatını kaybetmiş, bedel ödemiş herkesin, saygıyla anılmalarını anlayışla karşılarız. Özellikle ailelerini, geride bıraktıklarını rencide edecek bir söz söylemek bugünün siyasetçilerinin konusu değildir. Devlet Bahçeli, bir siyaset yapacaksa bugüne dair yapsın." diye konuştu.

"Saraydan iyi muhalefet ödülü"

Özel, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ'ın MHP'nin muhalefet anlayışını öven sözlerine de değindi.

Akdağ'ın tanımının MHP'yi "makbul muhalefet, majestelerinin muhalefeti" durumuna soktuğunu ileri süren Özel, "İktidarın memnun olduğu muhalefet sadece Türkiye'de vardır. Bu nişanı aldı, boynuna taktı MHP. Saraydan iyi muhalefet ödülünü aldı, boynunu taktı. Allah ona gönül vermiş, partileri bu hale düşürüldüğü için üzülen gerçek ülkücülere, sabır versin." açıklamasında bulundu.

"Soylu, 'Gitmedim' diyorsa söylesin, tarihi açıklayacağım"

İçişleri Bakanlığının TBMM Genel Kurulundaki 2018 yılı bütçesinin görüşmelerine işaret eden Özel, Bakan Süleyman Soylu ile CHP grubu arasında geçen tartışmaları hatırlattı.

"Bizim beklediğimiz ama Süleyman kafanın çıkıp da anlatmadığı cevaplar var." diyen Özel, söz konusu görüşmelerde Soylu'ya yönelik sordukları soruları bir kez daha tekrarladı.

Özel, "Süleyman kafaya şunu söylemek gerekir; önümüzdeki hafta gensoru geldiğinde halen daha o sorulara cevap vermediysen o sorularla ilgili net olarak tarihleri bir kez daha sana soracağız ve nerede olduğunu ispatlamanı isteyeceğiz. O tarihi sen biliyorsun, ben de biliyorum. 'Gitmedim' diyorsa söylesin, tarihi açıklayacağım."

Soylu'ya Genel Kurul'da sorduğu "Vedat Demir" ile ilgili soruları da yineleyen Özel, "Adalet ve Kalkınma Partisi Vedat Demir'den de Sayın Süleyman Soylu'dan da rahatsızdır. Önümüzdeki hafta gensoru gündeme gelene kadar bu konuyu Süleyman Soylu, açıklığa kavuşturmaz, özeleştiri vermez, gerçekleri itiraf etmezse hem tarihler hem Vedat Demir'le ilişkisi üzerinden yeni bilgi ve belgeler ortaya çıkacak." ifadelerini kullandı.

"Belgenin sahte olduğunu ispatlasın"

"Man Adası" iddialarına da değinen Özel, AK Parti'nin bu konuyu "gündemde tutmamak için konuşmama kararı" aldığını ancak bir tek Soylu'nun konuşmaya devam ettiğini savundu.

Soylu'nun, Man Adası iddialarıyla ilgili CHP'ye yönelik "İşin peşini bırakmayacağız. Man adasını ispat edeceksiniz." ifadelerini kullandığı, Man adasında bir şirket olmadığını savunduğunu belirten Özel, basın mensuplarına bir belgenin kopyalarını dağıttı.

Belgenin, Man adasında bir şirket kurulduğunu ortaya koyduğunu iddia eden Özel, belgedeki kurucuya ait imzanın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen'in olduğunu öne sürdü.

Soylu'nun, belgenin orijinalini Man devletinin internet sitesinden edinmesini, daha sonra da Türkiye'deki kriminal laboratuvarlarında inceletmesini isteyen Özel, "Bu belgenin sahte olduğunu ispatlasın. Daha belge çok. İstediği zaman istediği kadar dağıtacağız." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title