Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

15 Bursa Adliyesi boşaltıldı (1) Bursa Adliyesi'nin emanet bölümünde uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen metamfetamin yapımında kullanılan kimyasal niteliği olan maddenin bulunduğu şişe kırıldı.

DHA YURT BÜLTENİ-15

Bursa Adliyesi boşaltıldı (1)

Bursa Adliyesi'nin emanet bölümünde uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen metamfetamin yapımında kullanılan kimyasal niteliği olan maddenin bulunduğu şişe kırıldı. Şişenin kırılması sonucu kokudan etkilenen polis ve adliye çalışanları sağlık ekipleri tarafından tedavi edildi. Bursa Adliyesi boşaltılırken, AFAD ekipleri incelemelerini sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: BURSA

===============================

MHP Lideri Bahçeli Adana'da (2)

1071 HİZMETİN AÇILIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Küresel senaryolara sığınan CHP, HDP, İP, FETÖ, PKK ve bir kısım siyasi eskilerin 2019 ayarlı çıkarcı koalisyonu milli birlik ve kardeşlik ruhunu sarsamayacak, beka ve diriliş mücadelesini sakatlayamayacaktır" dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı 1071 hizmetin toplu açılış ve temel atma töreninde yağmura rağmen toplanan yaklaşık 50 bin kişiye hitap etti. Bahçeli burada yaptığı konuşmada şöyle konuştu: "Her gelişimde Adana'yı daha güzelleşmiş buluyorum. Her ziyaretimde Adana'nın kamburlarından biraz daha kurtulduğunu görüyorum.

Ne mutlu sizlere ki, Adana büyüyor, güzelleşiyor, gürbüzleşiyor, prangalarını söküp atıyor. Böyle de olması gerekiyor, çünkü Adana Türkiye'nin özeti, Türk milletinin özü, istikbalin özgüvenidir. Çukurova hamdolsun parlıyor, bereket saçıyor. Adana yükseliyor, birlik meşalesini canlı tutuyor. Her biri birbirinden değerli 1071 Hizmetin Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni münasebetiyle burada olmaktan, Adana'nın şanına yakışır çalışmalara bizzat şahitlik etmekten kıvanç duyuyorum. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü Bey'e teşekkür ve takdirlerimi iletiyorum. Adana'ya kazandırılan dev eserlerin planlama, proje ve yapım aşamasında emeği geçen belediye personelini, dava arkadaşlarımızı, aziz vatandaşlarımızı yürekten kutluyor, hayır olsun diyorum. Adana için taş üstüne taş koyan, irade gösteren, sorumluluk alan, ter akıtan, mesai sarf eden her vatan evladını samimiyetle tebrik ediyorum."

İMANIMIZLA ÇİĞNERİZ

Hiç kimsenin MHP'yi durduramayacağını söyleyen Bahçeli şöyle devam etti: "Bazı odakları görüyorsunuz, kıskanıyorlar, millete hizmet aşkımızı küçük göstermeye, küçümsemeye kalkışıyorlar. İlle bir eksik bulmak, ille bir gedik açmak için kuyrukta bekliyorlar. Ancak başaramayacaklar, bu kervanı durduramayacaklar. Arkamıza baka baka değil, geleceğin beka ve huzur dolu Türkiye'sini inşa etmek, imar etmek, mamur hale getirmek için üzerimize ne düşüyorsa yaptık, yapmaya azimle devam edeceğiz. Yolumuza o çıkmış, bu geçmiş, bizim için anlamsız ve masaldır. Hiçbir nifak, hiçbir fesat, hiçbir kötürüm ve kumpas Milliyetçi Hareket Partisi'ni durduramayacaktır. Diyelim ki, durdurmayı denediler, biliniz ki, imanımızla çiğner, inancımızla tüm oyunları dün olduğu gibi bozar dağıtırız. Küresel senaryolara sığınan CHP, HDP, İP, FETÖ, PKK ve bir kısım siyasi eskilerin 2019 ayarlı çıkarcı koalisyonu milli birlik ve kardeşlik ruhunu sarsamayacak, beka ve diriliş mücadelesini sakatlayamayacaktır. Güvence Adana'dır. Güvence Türk milletidir."

BİZ ADANALIYIK, BİCİ YER, ŞALGAM İÇERİK

Adana'nın Akdeniz'in incisi olduğunu belirten Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: "Adana; Akdeniz'in incisi, Milli Mücadele'nin kalesi, milli birlikteliğimizin kaynağıdır. Adana'nın varlığına yön çizen vakur tutum, sağlam tavır, güçlü irade Türkiye'nin bölünmesini arzu eden karanlık çevrelerin kabusudur. Aynı zamanda habis ve hasmane odakların aşamadığı bariyerdir. Adana tabiriyle söylersek; Biz Adanalıyık, bici yer, şalgam içerik. Ancak Türk ve Türkiye düşmanlarının elinden bal olsa yemeyiz, şerbet olsa içmeyiz. Adana azmin ne olduğunu el emeği, göz nuruyla ispat eden güzide şehirlerimiz arasındadır. Belediye ve vatandaş dayanışmasına örnek, birlik ve beraberliğe emsaldir. Birlikten güç doğar sözü Çukurova'nın bereketli topraklarında anlam bulmuştur. Adana'nın birliğinden doğan bu kuvvet hayranlık uyandıran eserlerin meydana gelmesine vesile olmuştur. Adanalılar; gıpta edilecek hasletleriyle, milli haysiyetleriyle, tarihi ve kültürel değerleriyle geçmişin bereketinden geleceğin berraklığına hızla yürümektedir. Milliyetçi Hareket Partisi'nin üretken belediyecilik anlayışı Adana'da karşılığını bulmuş, layıkıyla temsil edilmiştir. Önem ve özellikle belirtmek isterim ki; Bizim belediyecilik anlayışımızda çatık kaş, asık yüz yoktur. Bizim belediyecilik kavrayışımızda çatlak ses, çorak bakış, çürük bahane yoktur. Bizim belediyecilik kabulümüzde insana değer, mazluma hürmet, mağdura yakın alaka hakimdir. Çok şükür ki Adana Büyükşehir Belediyesi emin ve ehil ellerdedir. ve de özünde çalışkanlık, sözünde itibar vardır. Adana Büyükşehir Belediyesi farkını göstermiş, rüştünü ispatlamıştır.

SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ

Konuşmasında Ortadoğu'da yaşanan olaylara da değinen Bahçeli şöyle konuştu:   "Bugünkü zaman sürecinde, hem ülkemizde, hem de komşu coğrafyalarda olağan üstü gelişmeler yaşanmaktadır. Barış ve istikrarı yeniden tesis etmek için çabalayanlarla savaş ve kaosu hakim kılmak isteyenler adeta çatışmaktadır. Bölgede huzur ve refahı yakalamak isteyen ülkelerin karşısında dış müdahalelerle kriz ve karışıklık çıkarmaya çalışan küresel güçlerin varlığı alenileşmiştir.

İnsanlığı istikrarsızlığa, yerküreyi huzursuzluğa itmek için yoğun faaliyet gösteren sapkın eğilimler, şer ve şiddet cephesi tahrik ve tacizlerini sıklaştırmıştır. Suriye ve Irak'ta var olan otorite boşluğunu fırsat bilerek ortaya çıkan IŞİD artık bitme noktasına gelmiştir.

En azından iddialar bu yöndedir. Türkiye, Rusya ve İran Suriye'de normalleşmenin tesis edilmesi için makul ve müspet gördüğümüz çalışmalarını sürdürmektedir. Siyasi sürecin başlaması için üç ülke iradesini ortaya koymuştur. İlaveten Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması hassasiyetinde buluşmuşlardır. Ne var ki, PKK/PYD terör örgütü ABD'nin himayesinde Suriye'nin yaklaşık olarak dörtte birini işgal etmiştir. Ülkemizin gösterdiği haklı hassasiyet çerçevesinde PKK/PYD'nin Suriye krizine siyasi çözüm bulma çabalarının dışında tutulması şimdilik dikkate alınmıştır. Görünen budur."

ABD, PKK/PYD'Yİ KORUYOR

ABD'nin terör örgütü PKK/PYD'yi koruduğunu söyleyen Bahçeli şöyle devam etti: "ABD yönetimi IŞİD bahanesiyle silahlandırmayı sürdürdüğü PKK/PYD'yi hala kollamaktadır. Yeni silah sevkiyatlarıyla bu terör örgütünü desteklemeye canla, başla devam etmektedir. Güney sınırlarımız boyunca dengeler öylesine sarsılmıştır ki, Türkiye açıkça tehdit edilmekte, terör örgütleri zehir saçmaktadır. Kandil'in yanında, bilhassa Afrin, Cezire, Kobani, Tel Abyad, Münbiç insanlık düşmanlarının denetim ve kontrolündedir. Türkiye'nin bekasını müdafaa maksadıyla, vatan topraklarının mücavir alanlarında tek bir terör örgütünün varlığına asla izin verilmemelidir. Teröristler nerede ise oraya girilmeli, taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakılmamalıdır. Öncelikle ve süratle Afrin muhakkak surette temizlenmelidir. Sınırlarımızın dibinde korsan ve terör devleti kurulmasına en küçük göz yumma hali felaketimize neden olacaktır. Haine merhamet olmaz. Haine acıma hiç olmaz. Türkiye'ye saldıranlar doğduklarına pişman edilmelidir.

Bekamızın muhafazasında başka çare yoktur. Mesele Türkiye'nin milli ve tarihsel haklarını müdafaa meselesidir. Mesele ülke güvenliğinin sağlam esaslara bağlama meselesidir. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız ve egemen bir devlettir. Yıkım ve çöküşü için açıktan ve örtülü hangi ülke veya örgütler plan yapıyorsa, bu kapsamda kimler faal halindeyse gereken sert cevabı almaları mecburidir. FETÖ'nün kökü kazınması 2018'de ana hedeflerden birisidir. PKK'nın tümden imhası 2018 yılının bir diğer ana hedefidir. ABD'nin desteği, İsrail'in yataklığı Türk milletinin iradesiyle püskürtülecek, inanıyorum ki, caniler, cani hevesler, cinayet kafilesini besleyen alçaklar sükütu hayale uğrayacaklardır. Bunların yanında, ABD yönetimi, geçtiğimiz yılın son günlerinde haksız ve hukuksuz bir şekilde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını ilan ederek yeni bir kriz çıkarmıştır. Dünyanın gösterdiği tepkiye aldırış etmeyen ABD, çok ciddi küresel ve bölgesel fecaatlere hizmet edecek bu karardan ısrarla vazgeçmemiştir.

İRAN'DAKİ OLAYLARI, ABD VE İSRAİL ALEVLENDİRDİ

İran'da yaşanan olaylarla ilgili de konuşan bahçeli şöyle konuştu:

"Bütün bunlar olup biterken İran, 28 Aralık Perşembe gününden itibaren dalga dalga büyüyen protesto gösterilerine sahne olmuştur. Meşhed kentinde başlayan ekonomik sorunlara yönelik gösteriler, üzerinden çok geçmeden İran geneline yayılmış ve nitelik değiştirmiştir. İran'da, hayat pahalılığı ve işsizlik gerekçe gösterilerek başlayan toplumsal olaylar, sonrasında dozaj ve şiddeti yoğunlaşarak rejim protestolarına dümen kırmıştır. İran'daki sokak hareketlerine ABD ve İsrail'in açık destek vermesi, Riyad yönetiminin kapalı teşviki ve neticede düşmanca provokasyonlar oynanan oyunu deşifre etmiştir. ABD ve İsrail'in kışkırtması rejim tartışmalarını alevlendirmiştir. İran'daki etnik farklılıklar kaşınarak bölünme senaryolarının bu ülkedeki ayağının nasıl gerçekleştirilmeye çalışıldığı da ayyuka çıkmıştır. PKK terör örgütünün İran'daki kolu olan PJAK'ın, gösterilerin içinde boy göstermesi vahametin bir başka boyutudur.

Suriye'nin kuzeyinde PYD'yi silahlandıranlar, Irak'ın kuzeyinde Barzani'yi sözde bağımsızlık referandumu için cesaretlendirenler, Türkiye'de PKK'ya kol kanat gerenler, İran'ı da hedefe yerleştirmişlerdir. İran'ın siyasi ve toprak birliği sonuna kadar desteklenmelidir.

İran'da yaşananlar elbette ve öncelikle bu ülkenin kendi iç sorunudur. Ancak gayri meşru telkin ve tembihlerle, hatta bizzat yabancı casusların tezgahlarıyla İran'ın karıştırılması bölgesel nitelikli vahim sonuçlara yol açacaktır. İran'ın birliği savunulmalı, komşuluk ilişkilerinin gereği yapılmalıdır. İran Türklüğünün; bozguncuların, ayaklanma çağrısı yapan kanlı emperyalizmin tehlikeli tuzağına düşmeyeceğine inancım tamdır.  Kaldı ki beklentimiz de budur. İran'dan sonra sıranın Türkiye'ye geleceğini açık açık söyleyenler, şunu unutmasınlar ki, Gezi Parkı'nda denediler olmadı, Kobani olaylarıyla sonuca gitmek istediler olmadı, 15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsüyle son kozlarını oynadılar yine olmadı. Hangi çılgın, hangi çukur ve zillet zihniyet Türkiye'yi kaosa sürüklemek istiyorsa karşısında etten duvar bulacaktır. Bunların topu gelsin, asla ama asla başaramayacaklardır.

İRANLI ŞARLATAN

ABD'de süren Reza Zarrab davasına da değinen Bahçeli şöyle devam etti: "Birkaç aydan bu yana ABD'de İranlı bir şarlatanın itirafçı yapıldığı bir dava sürüyordu. Bu şarlatan hezeyanlarıyla ülkemizi hedef alıyordu. Aynı şekilde hukuki olmaktan ziyade siyasileşen söz konusu dava sürecinde özellikle ABD medyası aracılığıyla Türkiye suçlandı, karartıldı, hatta peşinen mahkum edildi. İranlı şarlatan şayet ABD kanunlarına göre bir suç işlemiş olsaydı yargılanıp ceza alması normal karşılanacaktı. Ancak başından beri söylediğimiz üzere suç Türkiye'de işlenmiştir, o halde bu suçun hesabının sorulacağı hukuk sahası ABD değil Türkiye'dir. ABD yönetiminin yapması gereken bu şarlatanı Türkiye'ye iade ederek, sahip olduğu bilgileri ülkemizle paylaşmasıydı. Fakat ABD bunu yapmamış, asıl niyeti Türkiye ile ilişkileri daha da sorunlu hale sokacak bir yol izlemeyi tercih etmiştir. Ne idüğü belli olmayan bir şahsı itirafçı yaparak Türkiye'nin itibarına zarar vereceğini düşünenler büyük bir yanılgı içerisindedir. Türkiye kimsenin yargılayacağı bir ülke değildir. İranlı şarlatanın doğruluğu meçhul sözde itiraflarıyla süren davanın sonucunda jürinin açıklamasıyla bir banka yöneticisi güya suçlu bulunmuştur. Mahkeme nihai kararını 13 Nisan'da açıklayacaktır.

Suçlamaların içeriği ne olursa olsun davanın esas ve maksadı bize göre sakat olduğundan, kararın milletimiz nezdinde itibar ve inandırıcılığı yoktur.  Zira suçlanan Türkiye'dir. Yargılama siyasidir, hukuki temel ve içerikten tamamıyla yoksundur. ABD yönetimi içine düştüğü yanlışı görmeli hala vakit varken bu yanlışından dönecek erdemi göstermelidir. İki ülke şimdiye kadar meseleleri müttefiklik zemininde aşarak bugünlere gelmişken, ABD'nin yanlış tutumu ilişkilerimizi daha da zedeleyecektir. PKK/PYD'yi binlerce TIR'lık sevkiyatlarla silahlandıran ABD, bu dava üzerinden gerçekte ne yapmaya çalışmaktadır? Türkiye'yi terör kuşağı ile çevreleme gayretinde olan ABD yönetiminin bizlere açıkça söylemek istediği nedir? ABD kanunlarına göre suç var diyenler, Türk kanunlarına göre her gün ihanet suçunu işleyen ABD'li asker ve sivil bürokratları tutarlılık gereği teslim etmeyi ne zaman akıllarına getireceklerdir?

FETÖ elebaşısını Pensilvanya'da koruyup kollamaya devam eden ve iadeye yanaşmayan ABD, bir şarlatan üzerinden Türkiye'nin haklı taleplerini gölgeleyebileceğini düşünüyorsa gaflettedir, yanlıştadır."

TOPLU AÇILIŞ YAPTI

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Devlet Bahçeli'ye konuşmasının ardından Adana spor ve Adana Demir spor atkıları ile üzerinde Devlet Bahçeli yazan formalarını hediye etti. Daha sonra Devlet Bahçeli ve protokol üyeleri birlikte kurdele keserek, 1071 hizmetin toplu açılış ve temel atma törenini gerçekleştirdi. Törenin ardından Bahçeli'nin Ankara'ya döneceği açıklandı.

Görüntü Dökümü

------------------------

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin belediye binası önünde karşılanmaı

Bahçeli'nin araçtan inmesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün Bahçeli'nin elini öpmesi

Belediye makam odasında genel görüntüler

Başkan Hüseyin Sözlü'nün konuşması

Yapılan projelerin slayt gösterisi

Bahçelinin alkışlaması

Bahçeli'nin konuşması

Başkan Sözlü'nün Bahçeli'ye hediyeler vermesi

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Çağlar ÖZTÜRK-Eser PAZARBAŞI-Malik GÖDELİNER-Kamera: ADANA,

================================================

Bakan Eroğlu: Adam tuvalet izni almış, otel yapmış (2)

ULUDAĞ MİLLİ PARKLAR GİRİŞİNDE HGS HİZMETE GİRDİ

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katıldığı törende, Uludağ Milli Park girişine kurulan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) faaliyete geçirildi. Özellikle hafta sonları milli parklar girişinde yaşanan araç yoğunluğunu azaltmak için bu sistemi kurduklarını ifade eden Bakan Eroğlu, "Burada belli günlerde çok kuyruk oluyordu. PTT ile anlaşmak suretiyle güzel bir sistem kurduk. Ben bunun hayırlı olmasını temenni ediyorum. Uludağ'a muhteşem şekilde hizmetler geliyor. 2018 ve 2019 yıllarında Uludağ'a güzel hizmetler gelecek" dedi. Açılış öncesi Bakan Eroğlu köylülerle de bir araya gelerek sıkıntılarını dinledi.

YAŞAM BOYU EĞİTİM MERKEZİ'NİN TEMELİ ATILDI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bünyesinde iş dünyası için otel binası, tez odaları, grup çalışma odaları, kütüphane, konferans salonları, kafeterya, restoranlar, yüzme havuzları, spor ve SPA merkezini barındıran Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin temel atma törenine de katıldı. Çavuşoğlu, muhteşem bir manzaraya sahip Uludağ'ın insanı bütün hücrelerine kadar dinlendirdiğini belirtti. Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin Uludağ'a önemli bir potansiyel sunacak mekan olacağını belirten Çavuşoğlu, "Bunu üstlenen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu imkanı ve tahsisi buraya sağlamak adına katıklar sunan bakanlığımıza da huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu mekan, Cumhuriyet'in ilk yıllarında hastane olarak planlanmış. 1944 yılında değişikliğe tabi tutularak, sanatoryum olarak planlanmıştır. 1975 yılına kadar verem hastalarının tedavi merkezi olarak kabul edilmiş. 1975 yılından sonra Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne tahsis edilerek, göğüs hastalıkları kliniği olarak faaliyet göstermiştir. Böyle bir mekanı Bursa'ya kazandıran, elini taşın altına koyan kim varsa herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'DÜNYA'NIN ÖRNEK PROJELERİNDEN OLACAK'

Bakan Eroğlu ise Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin çok önemli bir adım olduğunu ifade etti. Uludağ'da gelecek yıl ocak ayında yapılacak zirveyi UYEM'de yapmak istediklerini kaydeden Eroğlu, "UYEM, Uludağ'a ve Bursa'ya değer katacaktır. Bu konuda bu projeyi ilk bana getirdiklerinde heyecanlandım. 'Beni de bir nefer olarak kabul edin. Emrinizdeyim' dedim. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yönetilecek olan bu tesis, Bursa'nın en önemli değerlerinden biri olacaktır. Bu tesis aynı zamanda kongre merkezi olacak. Sadece Türkiye'deki iş adamları ve kariyer sahibi insanlar UYEM'e gelecek. UYEM, dünyanın ve Türkiye'nin örnek projelerinden biri olacaktır. Bursa büyürse Türkiye büyür. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası yönetimini vizyonlarından dolayı gönülden kutluyorum. Merkezimiz hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: BURSA

===============================================

Hakkari'de görev yapan yardımcı doçent, evinde ölü bulundu

HAKKARİ Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Yüksekova Meslek Yüksekokulu'nda öğretim üyesi olarak görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Faik Karavelioğulları (50), evinde ölü bulundu.

Hakkari'nin Gazi Mahallesi'ndeki bir apartmandaki dairesinde yalnız yaşayan Yüksekova Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Faik Karavelioğulları'nın 5 gün boyunca okula gelmemesi ve il dışında olan eşinin de telefonla kendisine ulaşamaması üzerine polise haber verildi. Polis, çilingire kapıyı açtırarak Yrd. Doç. Dr. Karavelioğulları'nın evine girdi. Evde arama yapan polis, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Faik Karavelioğulları'nın cansız bedenini buldu. Yrd. Doç. Dr. Karavelioğulları'nın cenezesi, otopsi yapılmak üzere Hakkari Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Antalya nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen Yrd. Doç. Dr. Ahmet Faik Karavelioğulları'nın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------

-Cenaze aracı

-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması

-Savcının gelişi

-Ambulansın gelişi

-Genel ve dataylar

Haber-Kamera: Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, -

==================================

Çanakkale'de 32 kaçak göçmen yakalandı

ÇANAKKALE'de yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen Afgan uyruklu 32 kaçak göçmen yakalandı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'ne gelen bir ihbar doğrultusunda harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, İstanbul'dan Çanakkale'ye gelen minibüsü takibe aldı. Feribottan inen minibüs iskelede durduruldu. Minibüste yapılan aramada, 20'si çocuk, 5'i kadın, 32 Afgan uyruklu kaçak göçmen yakalandı. Kaçaklara organizatörlük yapan M.Y. ve M.Ş.B. de gözaltına alındı.

Emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından 2 şüpheli adliyeye sevk edilirken, kaçak göçmenler ise Ayvacık ilçesindeki Yabancılar Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. Kaçak göçmenlerin İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinden yola çıktığı ve Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek için Ayvacık ilçesine gittiği ortaya çıktı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Çanakkale'de yakalanan kaçaklardan görüntü.

-Kaçaklara organizatörlük eden iki kişinin adliyeye sevk edilmesinden görüntü.

Haber-Kamera: Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE,

====================================

Çorum'da polis 'Dur' ihtarına uymayan genci kolundan vurdu

ÇORUM'da kontroller sırasında 'Dur' ihtarına uymadığı iddia edilen otomobilde bulunan iki kişiden birisi yaya olarak kaçmaya çalışırken polis tarafından kolundan vurularak yakalandı.

Dün gece yarısı yapılan yol uygulamasında polisin, 'dur' ihtarına uymadığı öne sürülen içerisinde iki kişinin bulunduğu beyaz renkli  19 LF 161 plakalı araç, güvenlik güçleri tarafından takibe alındı. Ara sokaklara giren aracı kovalayan polis ekipleri otomobili, Ulukavak Mahallesi Sakarya 3. Sokak'ta sıkıştırdı. Burada da polisten kurtulan iki kişi otomobille Sakarya 4. Sokağa girdi.

Araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışan H.Y (17) ve İbrahim T. (19), polisin 'Dur' ihtarına uymayıp kaçtığı sırada polis havaya iki el ateş etti. Ekipler tarafından yakalanan şüphelilerden H.Y., bir polis memuruna saldırıp kaçmaya çalıştığı iddia edildi. Bu sırada polislerden birisi, kaçan şüpheliye ateş açtı. Açılan ateş sonucu H.Y., sağ koluna isabet eden kurşunla yaralandı. Yaralanan H.Y.'ye ilk müdahaleyi olay yerine çağrılan 112 ekibi yaptı. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.H.Y.'nin sağlık durumunun iyi olduğu ve gözetim altında tutulduğu belirtildi. Gözaltına alınan sürücü İbrahim T. ise emniyete götürüldü. Araç ise polis ekiplerince yapılan aramanın ardından otoparka çekildi.Bu arada şüphelilerin çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Olay yeri inceleme ekipleri

Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

=======================================

DSP Lideri Aksakal: Genel başkanlar, Cumhurbaşkanı adayı olarak çıksın

DEMOKRATİK Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, 2019'da uygulanacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin iki partili bir sistem dayatması olduğunu öne sürüp, "Biz buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Bütün siyasi partilerin genel başkanlarının cumhurbaşkanı adayı olarak da ortaya çıkmasını öneriyoruz" dedi.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, beraberindeki heyetle temaslarda bulunmak üzere geldiği Tekirdağ'da Vali Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret etti. Gazetecilerin, 'Yaklaşan seçimlerde herhangi bir siyasi parti ile ittifakınız söz konusu mu?' sorusuna Aksakal, "Böyle bir şey söz konusu değil" yanıtını verdi. Türkiye'de iki adaylı bir ortamın oluşturulmaya çalışıldığını öne süren Aksakal, şunları söyledi:

"Şuna inanıyoruz biz: Siyasi partiler seçimlere girmek ve devleti yönetmek için kurulurlar. Türkiye'yi bir başka mecraya sürüklemeye çalışan anlayış var. Yani iki adaylı bir cumhurbaşkanlığı ortamı ya da iki partili bir sistem dayatması var. Biz buna şiddetle karşı çıkıyoruz. Bütün siyasi partilerin genel başkanlarının Cumhurbaşkanı adayı olarak da ortaya çıkmasını öneriyoruz. Bu çerçevede biz DSP olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-DSP Genel Başkanı Aksakal'ın valiliğe gelişi

-Vali Ceylan'ın karşılaması

-Aksakal'ın konuşması

-Detaylar

-Valilikten çıkışları

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-

=========================================

Öğrencilere tiyatroyla 'uyuşturucunun zararları' anlatıldı

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde uyuşturucunun zararlarının anlatıldığı orta öğretim öğrencilerine yönelik 'Pembe Aslında Siyahtır' adlı tiyatro oyunu gösterimi yapıldı.

Manavgat'ta, Tiyatro Balans tarafından öğrencilerine yönelik uyuşturucuyla mücadele ve farkındalık kapsamında, 'Pembe Aslında Siyahtır' tiyatro oyunu sahnelendi. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü ve Manavgat Asayişine Yardım Derneği'nin katkılarıyla sahnelenen oyunu ortaokulu ve lise öğrencileri izledi. Oyun öncesinde uyuşturucunun zararlarının anlattığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Gösterimin sonunda Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Özgönül, tiyatro oyuncularına çiçek verdi.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Hilmi Özgönül, Türkiye'nin uyuşturucuda hedef ülkeler arasına girdiği belirterek; "Ülkemizin coğrafi konumu, genç ve dinamik nüfusu, büyüyen ekonomisi ve komşu ülkelerle yaşanan gelişmelere bağlı olarak, uyuşturucu gibi sınırı aşan suçlardan doğrudan etkilenmekte ve suç örgütlerinin hedefi haline gelmektedir. Madde bağımlılığı ile mücadele hususunda üzerimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, farkındalık yaratmak için İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Manavgat Asayişine Yardım Derneği'nin katkılarıyla tiyatro oyunu sergilendi" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------

Salondan görüntü

Sinevizyon gösterimi

Tiyatro oyunundan görüntü

Detay görüntüler

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

======================================

Hastanenin arızalanan asansöründe sıkışan işçi öldü (2)

İNCELEME BAŞLATILDI

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, bu sabah özel hastanedeki asansörde sıkışan işçi  Yılmaz Güneş'in ölümüyle ilgili inceleme başlattı. İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, konunun Sağlık Bakanlığı tarafından da takip edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Gaziantep'te özel bir hastanede arızalanan asansörde, mahsur kalan ve kurtulmaya çalışırken elim bir şekilde hayatını kaybeden firma çalışanı için adli ve teknik araştırma devam etmektedir. Söz konusu olayla ilgili Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından inceleme başlatılmıştır. Olayda hayatını kaybeden Yılmaz Güneş'e Allah'tan rahmet ve yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yapılacak inceleme ve soruşturmalar sonucunda, ihmal ya da kusur tespit edilmesi halinde gerekli yasal işlemler uygulanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır."

Haber: GAZİANTEP

=======================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Devlet Bahçeli İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title