Haberler

Çalık: "2019'da Ülkemin, Partimin, Dünyanın, Küresel Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bu değişiklikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine adım attık. Şimdi 2019'da bunun en önemli virajını alacağız.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Bu değişiklikle cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine adım attık. Şimdi 2019'da bunun en önemli virajını alacağız. Allah nasip ederse 2019'da cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak ve ülkemin, partimin, dünyanın, küresel lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan seçeceğiz inşallah." dedi.

Çalık, kentteki bir alış veriş merkezinde Malatya Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "95 Yılın İlk Manşetleri" sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen AK Parti Battalgazi Kadın Kolları Kongresi'ne katılan Çalık, burada yaptığı konuşmada, kongrelerin kendileri için düğün olduğunu, bir bayrak yarışı olduğunu ifade etti.

Hedeflerinin 2023, 2053 ve 2071 olduğunu aktaran Çalık, bunlara ulaşmak için önlerinde bir seçim olduğunu hatırlattı.

Sandıklardan 2019'da zaferle çıkacaklarını ve hedeflere durmadan ilerleyeceklerini vurgulayan Çalık, "İşte o zaman hedeflerimiz için ilk adımlarımızı atmış olacağız. 2017 yılı çok önemli bir yıldı. 100 yıllık hükümet sisteminde bir değişiklik yaptık. Bu değişiklikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine adım attık. Şimdi 2019'da bunun en önemli virajını alacağız. Allah nasip ederse 2019'da Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak ve ülkemin, partimin, dünyanın, küresel lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı başkan seçeceğiz inşallah.

Geçen yılda çok önemli yasal düzenlemeler yapıldığını anımsatan Çalık, taşeron işçilere kadro verildiğini ve 100 bin memurun alındığını dile getirdi.

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını ve İsrail'in uyguladığı şiddetin geçen yıla damga vurduğunu söyleyen Çalık, Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs'ün tehlikede olduğunu belirtti.

Bu durum karşısında, ilk sesin mazlumun yanında zalimin karşısında duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan çıktığını kaydeden Çalık, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız İslam İşbirliği Teşkilatını (İİT) toplantıya çağırdı. Tam 57 ülkeyi İstanbul'da bir araya getirdi. Burada alınan kararı Birleşmiş Milletler'e taşıdı. Konuyu önce güvenlik konseyine daha sonra genel kurula taşıdı. Kendini dünyanın jandarması sanan Amerika, liderimizin önderliğinde Birleşmiş Milletler'den 128 ülkeden tokat gibi bir cevap geldi, 'Haddini bileceksin Amerika' denildi. Birleşmiş Milletler'den alınan karar 'Dünya 5'ten büyüktür' sözünün en önemli tezahürüdür."

Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 16 yıldır birçok hizmeti ülkeye getirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler Öznur Çalık Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title