Haberler

Gündem / 7 Ocak 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demir Kilise'nin açılış töreni ile Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Programı'na katılacak, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'u kabul edecek.

(İstanbul/11.00/14.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Demir Kilise'nin açılış törenine katılacak, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov onuruna Dolmabahçe Ofis'te öğle yemeği verecek.

(İstanbul/11.00/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, partisinin Şehitkamil ilçe kongresine katılacak.

(Gaziantep/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sarıkamış şehitlerini anma törenine, "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" anma yürüyüşüne, şehitlik anıtına çelenk sunma törenine iştirak edecek, Karadeniz Derneği ve Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi yeni doğan bakım ünitesi açılışlarına katılacak.

(Kars/09.00/10.30/12.00/15.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde erken genel seçimler yapılacak.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2019 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki 4. maçında deplasmanda Hollanda ile karşılaşacak.

(Sittard/15.00)

2- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 14. haftası, Darüşşafaka-Yeşilgiresun Belediyespor, Galatasaray Odeabank-Banvit, Fenerbahçe Doğuş-Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Gaziantep Basketbol-Anadolu Efes maçlarıyla sona erecek.

(İstanbul/13.00/17.00/19.30/Gaziantep/15.15) (Fotoğraflı)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 13. hafta, Yakın Doğu Üniversitesi-Hatay Büyükşehir Belediyespor, Mersin Büyükşehir Belediyespor-Abdullah Gül Üniversitesi maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/15.00/Mersin/16.30) (Fotoğraflı)

4- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 12. haftası, Fenerbahçe-Bursa Büyükşehir Belediyespor, Seramiksan-Çanakkale Belediyespor, İlbank-Beşiktaş, Eczacıbaşı VitrA-Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas, VakıfBank-Halkbank maçlarıyla sona erecek.

(İstanbul/14.00/17.30/19.00/Manisa/14.00/Ankara/15.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybolda Efeler Ligi'nin 12. haftasına, İnegöl Belediyespor-Halkbank, Afyon Belediyesi Yüntaş-İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarıyla devam edilecek.

(Bursa/14.00/Afyonkarahisar/17.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- GRAFİKLİ - 2017'de BES kumbarasına yaklaşık 17 milyar lira girdi

Sosyal güvenlik sistemini tamamlayıcı olarak kurulan BES'te, geçen yıl katılımcı fon tutarı 67,7 milyar liraya, devlet katkısı fon tutarı 10,1 milyar liraya ulaşırken, toplam fon büyüklüğünde yaklaşık 17 milyar lira artış sağlandı

BES katılımcı sayısı 295 bin 590 kişi artarak 7 milyona yaklaşırken, sistemden emekli olanların sayısı da 19 bin 527 kişi yükselerek 63 bini aştı

2017'nin yılbaşından itibaren otomatik katılımla sisteme dahil olan 3,4 milyon katılımcının fon tutarı bir yılda 1,8 milyar lirayı buldu

(Elif Ferhan Yeşilyurt/İstanbul)

2- GRAFİKLİ - ANADOLU'NUN KAYAK ZİRVELERİ - Anadolu'nun "yüce dağı"nda kayak keyfi

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Ilgaz Dağı, ziyaretçilerine doğal güzellikleri arasında kayak ve snowboard yapıp kızakla kayarak keyifli vakit geçirmeyi vadediyor

Şiir ve şarkılara konu olan Ilgaz Dağı, her yıl İstanbul ve Ankara başta olmak üzere ülkenin pek çok kentinden kayak severleri ağırlıyor

KASTOD Başkanı Serkan Mütevelli:

"Ilgaz, çam ağaçları arasında kayak yapma imkanı sağlıyor. Yükseklik ve doğası dolayısıyla oksijen bolluğuyla ön plana çıkıyor"

(Özgür Alantor/Kastamonu)

3- "Kardeşlik Seferberliği" ile evsizlere umut oluyorlar

Bir grup yardım gönüllüsü, "Kardeşlik Seferberliği" adı altında evsizlere, kış aylarını bir nebze de olsa iyi geçirmeleri için battaniye, mont ve bot yardımında bulunuyor

Yardım gönüllüsü Mustafa Karaman:

"Umulur ki evsizlerin soğukta ayakları daha az üşür, üşütmez, hasta olmazlar. Tek derdimiz ve ümidimiz bu"

"Ben inanıyorum ki bizi kardeşlik kurtaracak."

(İstanbul/Kaan Burak Şen)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Bulgaristan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli?
title