Haberler

    Mehmet Demirkol: "Galatasaray'a Gelebilir"

    NTV Spor'un ünlü yorumcusu Mehmet Demirkol, "90+" programında Nebil Evren ile birlikte gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

    Mehmet Demirkol'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

    Arda ne yapmalı. Bir kez tercihi yaparken en büyük sorun maaş. Bu maaşı verebilecek kulüp çok fazla yok. Maaş olarak ancak yarısını teklif ediyorlar. Bunun bir yolu bulunacaktır. Başakşehir bu parayı nasıl verecek? Bana göre olmaz. Coutinho transferi ile orası kapandı. Arda'nın futbol oynaması şart. Atletico Madrid ile şampiyon olduktan sonra, Barcelona'da 2,5 yıl geçirdikten sonra herhangi bir kulüpte oynayamaz. ya başlangıç olacak, ya da son olacak. Kolay bir adım değil. Esasen bu durumu çok araştırmadan otomatik olarak pusula gösterir. Arda'nın oynaması gereken takım Galatasaray ama olma ihtimali yok. Faturası çok ağır olan bir durum oldu. PSG ya da  Atletico Madrid olacak diye konuşuldu ama bu haliyle olmaz."

    "Demba Ba gelir sanırım"

    Ben Babel'in Negredo kadar santrfor adayı olduğunu düşünüyorum. Santrfor öyle ucuz bir isim değil. Ama var mı öyle bir isim. Santrfor bulmak lazım ama kim. Demba Ba olacak sanırım. Babel daha önce santrfor oynamış bir oyuncu. Konu finansal ama şu an. Ocak ayında transfer yapmak kolay değil. Beşiktaş scout sistemi ile değil de menajer şirketi ile çalışıyor. Artık oradan ne çıkarsa. Oyuncunun alacağı para ve içerideki finansal durum.

    "Talisca'nın yerinin dolması gerekiyor"

    Beşiktaş'ta oyunun değişmesi lazım. Koca ligi Quaresma'nın üzerinden gittiler. Beşiktaş'ın forvet transferi haricinde Talisca'nın yerini doldurması gerekiyor. Merkezi düzeltmeye çalışırken daha da geriledi, üretim açısından. Medel'e hiçbir şey söylenmiyor. Medel harika top kapıyor ve ayağından topu hızlı çıkarıyor. Beşiktaş'ın en ideal ikilisi Tolgay-Oğuzhan. İhtiyacı olan şey bu."

    " Cenk Tosun'un Almanya altyapısını almış olması önemli"

    Cenk Tosun'un bu transferinde Almanya altyapısını almış olması önemli. Bayer Leverkusen'den gitse daha farklı bedel olurdu. Bana göre bu yüzden Cengiz Ünder bir numara, tamamen yerli altyapısı. Genç arkadaşlarda Football Manager oyunu zehirlenmesi var. Sürekli al, sat. Ben olsam Cenk Tosun'u satmak istemezdim. Cenk Tosun, Çin'e gitmek isteseydi, 35 değil 40 da alınabilirdi oradan. Everton seneye belki Cenk'i 95'e satacak Manchester City'ye. Keşke satmasaydık da denebilir o zaman Beşiktaş tarafında. Cenk Tosun, Burak Yılmaz gibi her yönünü geliştirdi. Cenk'in "Şunu yapamıyor" diyebileceğimiz bir özelliği yok. Her şeyi yapıyor. Cenk bu performansı Feyenoord'da gösterseydi, orada ligde 35 atardı, 65-70'e satılırdı o zaman.

    "Patrice Evra 3-4 aylığına Galatasaray'a gelebilir"

    Patrice Evra'nın kulübünden ayrılma sebebi ne? Taraftara tekme atmak. Böyle bir problem var. Ama tabii insanlar hata yapıp pişman olabilir. Ama bir taraftan da sorgularım. Oyunculuğu açısından yaşının bir önemi yok eğer hazırsa. Ne kadar hazır onu bilmiyorum artık. Yapılır testleri. Bence Evra'yı 3-4 aylığına transfer edecek Galatasaray. Asamoah, Tudor zamanındaki gibi tercih edilmiyor şu an. Sanki mayıstan sonra gibi düşünülüyor. Çok şey var. Bu transfer işi pembe dizi gibi. 1 dakika sonra çok saçma şeyler olabiliyor. Kelebek etkisi. Çok net söylemek mümkün değil. Galatasaray devre arası transfer yaparsa o da Evra olur. Evra takıma karakter verir. O oyuncuyu anlatmaya gerek de yok. Efsane futbolcu. Bu sene şampiyon olan takım seneye yaşayabilecek. Şampiyonlar Ligi'ne gidemeyen maalesef patlar. Yol bitti, limit bitti. Sürekli de orada kalman lazım. Beşiktaş sürekli orada, onlar da gidemezse sıkıntı yaşar. Marka isimlere çok paralar veriliyor, bunlar gerçekten sorun.

    "Şampiyonlar Ligi'ne nasıl 4 takımla gidebiliriz?"

    Bu işin sürdürülebilir olması için gözden geçirilmesi gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'ne dahil olan takımlarımızın artması gerekiyor. 4 takımla nasıl gitmemiz gerekiyor bunu hedeflemeli. Topu oyunda tutacak şeyler arttırılmalı. Kuralları ele alışla olmalı. Acımasız olmalısın. Topun oyunda kalış süresini arttıracaksın. Bunu yaparsan ister istemez seviye yükselir. İçerideki oyun kalitesi önemli. Bu olmadıkça bunu bizim yürütmemiz önemli. Kulüpler Birliği'nin karar alması lazım. Hep beraber UEFA'ya gidiyoruz ve anlaşma imzalıyoruz. Kulüplerin böyle bir karar alması gerekiyor. O zaman bak ne futbolcular gidiyor yurt dışına Cengiz gibi.

    "Hakan Balta sol bek oynayamaz"

    Sol bek oynayamaz Hakan Balta, zannetmiyorum. Ama işe yarar. Nereye transfer yapılması gerekiyor diye sorsan sol stoper sonradan aklıma geliyor. Tudor'un oyununu ufak tefek değiştirerek oynatabilirsin. Ligin çoğunu lider olarak tamamladı. Bir dış saha oyununa bakmak lazım. Sana 4 puan fazla kazandıracak oyuna ihtiyacın var. Zaten bunu alsa şampiyon olur. Mevzu bundan ibaret. Zaten onu sol bek ile yapamazsın. Fatih hocayı orada en çok merak ettiğim konular. İçerideki oyuna dokunmamak gerek. Bu oyunu dışarıda da gelin oynayalım derse olur mu, olmuyor.

    "Belhanda çok iyi bir 10 numara mı?"

    Selçuk İnan buradan iyi performansla çıkarsa Fernando ile bir tandem yapar Fatih hoca. İş oraya doğru gidiyor ve oyun tamamen değişmiş oluyor. Bana kalırsa Fatih hoca Gomis-Belhanda ikilisi yapacak. Yani sistem 4-4-2 olacak o zaman. Belhanda çok iyi bir 10 numara mı, değil. Bence Galatasaray şu anki oyununu bozmaması gerek. Tudor zamanındaki iç saha oyunundan bahsediyorum."

    "Van Persie sakat ama..."

    Fenerbahçe'de sol bek arayışı kimin arayışı? Yönetim mi arıyor, yoksa Aykut hoca mı? Hep beraber karar verilmişse tabii alınmalı. Belki o krizden sonra artık kararları hoca veriyordur. Ben Fenerbahçe'nin işinin kolay olduğunu düşünmüyorum. Hem finansal olarak, hem de çok oyuncu var yollamaları lazım. Van Persie'nin yıllık 5 milyon euro aldığı ve gitmesini beklemek zor. Adam sakat bir oyuncu. Aziz Yıldırım açıkladı bunu kandırıldık diye. Normal de sözleşmenin iptal olması lazım. Sakatlığı saklandıysa Fenerbahçe kulübü bir nevi dolandırılmıştır. Sözleşmenin devam etmemesi gerek ama bilmiyorum."

    "Fenerbahçe'nin kullanmayacağı yabancı oyuncular kim?"

    Fenerbahçe'nin kullanmayacağı yabancı kim var? Van Persie var, Aatif oynuyor. Sonuçta kullanmadığı oyuncu Fernandao, Van Persie, Janssen geri dönmeyecek sanırım. Fenerbahçe'nin transfer yapması beklenmiyor. Kameni'nin transfer edildiği gün biz neden alındı bu adam diye sormadık mı? Çok yabancı oyuncu var ama içerideki Türk oyuncuların kalitesi artıyor. Bak Enes yine attı golünü, Cengiz oynuyor. Bu yabancı kuralı yine böyle gidecektir.

    "Şener hayal kırıklığı"

    Fenerbahçe'nin sol bek ihtiyacı var mı, var. Orta saha ihtiyacı var mı, var. Sol açık ihtyacı var mı, var. Aykut hoca istiyor oraya. Fenerbahçe'nin, Aykut hocanın kafasına bakıldığında birçok yere oyuncuya ihtiyacı var. Dolayısıyla giderilebilir. Beni hayal kırıklığına uğratan Şener'in performansı. Şener de maalesef bütün olumlu özelliklerine rağmen mental da bir yere takılıp kalıyor. Bir maç çok iyi oynuyor, sonra bakıyorsun aa burada ne işi var. Potansiyeli çok yüksek bir oyuncu. Bazen çok iyi oynuyor. Sürekliliği yok. Büyük takımda böyle oynayamazsın. Ozan'da da öyle bir sorun var. Bitti artık.

    "Fatih Terim, Ozan Tufan'ı ister"

    Takımla birlikte hareket etme zorunluluğun var. Bu spor böyle bir spor. 90 dakika üst düzey konsantre lazım. Beklemez büyük takım. 2,5 sene oldu Ozan. Fatih hoca düşünebilir Ozan'ı. Milli takımda sürekli oynatıyordu. Onun vazgeçilmeziydi. Ha nasıl alır gider, önce İspanya'ya sonra Türkiye'ye yeniden transfer olur bilmem. Aykut hocayı tanıdığım kadarıyla topu doğru oynuyorsa, görevine ikna olmuşsan dışarıdaki sorunların pek önemli olduğunu düşünmüyorum. Ekstra başka bir şey varsa onu bilemem.

    "Mehmet Ekici şu anda tıbbın konusu"

    Bu ülkede genç yerli oyuncuları oynatma konusunda tartışmayacağım en son adam Şenol Güneş. Bekleyelim, Orkan Çınar daha yeni geldi. Bekleyin görelim. Belki hatalıdır hoca ama bekleyin. Eljif Elmas ile beklenti yüksek. Eğer Fenerbahçe'de oynayacaksa 3-4 gömlek yukarı çıkması lazım. Genç oyuncular çok büyük bir ihtiyaç. Mehmet Ekici şu anda tıbbın konusu. Temel sebebi tam olarak çözüldükten sonra konuşmak gerek."

    "Barcelona'a 1 yıldır istiyordu Coutinho'yu"

    Barcelona'a 1 yıldır istiyordu Coutinho'yu. Ama bence daha fazla paraya gidebilirdi. Kim uyar diye düşündüysen Barça'nın oyununa 2-3 oyuncudan biriydi Coutinho. Şimdi Neymar ne zaman gidecek Real Madrid'e onu bekliyoruz. Belki Harry Kane de olabilir. İyi golcü.

    ]

    ]

    ]

    Kaynak: Skorer / Spor

    Mehmet Demirkol Galatasaray Cenk Tosun Fenerbahçe Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title