Haberler

Gündem / 8 Ocak 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mecliste 16. Dönem Konya Milletvekili Mehmet Yücel Akıncı'nın cenaze törenine katılacak.

(TBMM/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, bu yıl askeri okullara öğrenci alımında uygulanacak sınav sistemine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, medyanın Ankara temsilcileriyle sohbet toplantısında bir araya gelecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin genel merkezinde "18. Dönem Siyaset Akademisi Eğitim Programı" hakkında tanıtım toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

TÜİK, geçen yılın kasım ayına ilişkin sanayi üretim endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) erken genel seçimlerin ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "futbolda şike" soruşturmasında "kumpas" kurduğu iddiasıyla 14'ü tutuklu 108 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Harp Akademileri Komutanlığı'ndaki faaliyetler ve eylemlerle Akademi Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu'nun kaçırılarak cezaevine konulmasına ilişkin, aralarında 3 generalin de bulunduğu 116'sı tutuklu, 1'i firari 122 sanığın yargılanmasına Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu üyelerinin yargılandığı dava, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde görülecek.

(Ankara/09.30)

Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişiminde Ulus'taki Türk Telekom binasını kontrol altına almaya çalışan 27'si Kara Harp Okulu Komutanlığı subay adayı kursiyer, 30 kişinin yargılandığı davanın Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Kırklareli'nde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen aleyhinde kitap yazacağının duyulmasının ardından kaçırılan ve cesedi denizde bulunan gazeteci Haydar Meriç ile belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 70 kişinin usulsüz dinlenilmesi ve takip edilmesine ilişkin, Gülen dahil 3'ü firari, 20'si tutuklu 33 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(Kırklareli/09.30)

Siirt'te FETÖ'nün darbe girişimi sırasında valiliği abluka altına almaya çalışan rütbeli askerlerin de aralarında bulunduğu 99'u tutuklu 332 sanığın yargılandığı dava görülecek.

(Siirt/09.30)

Mersin'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen ve dönemin eski Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan 2'si firari 21'i tutuklu 32 sanığın yargılanmasına Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Mersin/09.00)

SPOR

1- Futbolda Süper Lig kulüplerinin ikinci yarı hazırlıkları ve transfer çalışmaları takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- "Avrupa ile ilişkileri iyileştirmenin tam zamanı"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik:

"Avrupa ile ilişkileri iyileştirmenin tam zamanı. Bu konuda hiç vakit kaybetmeden adım atmalıyız"

"Uzlaşma adımlarını Gümrük Birliği'nin revizyonu müzakerelerini başlatarak taçlandırırsak, emin olun 2018 yeni bir umut, yeni bir başlangıç yılı olur"

"2017'den çıkardığımız iki ders; Avrupa'yı yok sayamayız ve reformsuz, sadece iç talebi zorlayarak büyürsek bunun bedelini enflasyonla öderiz"

"Doğru bir politika ile ihracatta artışın devam edeceğini tahmin ediyoruz"

"Daha yavaş ama daha dengeli bir büyüme öngörebiliriz. Biz büyümenin 2018'de yüzde 4,5 olacağını tahmin ediyoruz"

"Türkiye'de de akademi ile sanayi arasında bir köprü görevi görebilecek, Japonya ve Almanya gibi ülkelerde de başarılı örnekleri bulunan bir yüksek teknoloji enstitüsü kurulması gereğini kritik önemde görüyoruz"

(Hasan Arslan-Handan Güneş / İstanbul)

2- ANADOLU'NUN TERMAL ZENGİNLİKLERİ - "Beyaz cennet"teki antik havuzda şifa arıyorlar

UNESCO Dünya Mirası Listesindeki "beyaz cennet" Pamukkale, Hierapolis Antik Kenti'ndeki termal havuzun yanı sıra farklı özellikteki sıcak suyun kullanıldığı uluslararası standartlardaki tesisleriyle şifa arayanların adresi oluyor

Pamukkale'yi tercih edenler, hem antik havuzda hem de uluslararası nitelikteki kür merkezlerinde şifa arıyor

Bölgede hizmet veren 10 bin 500 yataklı tesislerin yarıyıl tatilinde tam doluluğa ulaşması bekleniyor

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Gazi Murat Şen:

"Tesislerimizin birçoğu yoğun talepten dolayı rezervasyonlarını kapatmış durumda"

(Mustafa Dermencioğlu/Denizli)

3- 2017'de FETÖ'nün dış bağlantılarıyla yoğun mücadele

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, geçen yıl FETÖ ve benzeri silahlı terör örgütlerinin faaliyetlerinin yanı sıra FETÖ ile iltisakları bulunan veya dış bağlantılarıyla bu terör örgütünü destekleyen veya yardım eden bazı Türk vatandaşları ile başta ABD olmak üzere yabancılara yönelik soruşturmalarla da yoğun mesai harcadı

New York Senatörü Charles (Chuck) E. Schummer, savcı Preetinder Singh Preet Bharara, OFAC Başkanı David Cohen, Wilson Center Ortadoğu Programı Direktörü Henri Barkey, Türk Amerikan Birliği Başkanı Faruk Taban, Michael Rubin ve Graham E. Fuller, haklarında soruşturma başlatılan yabancılar arasında yer aldı

Savcılık ayrıca FETÖ ile iltisaklı eski polis müdürleri ve askerlerle, firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edilmesinin ardından tutuklanan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz, iş adamı Osman Kavala ile haklarında yakalama kararı çıkarılan Osman Zeki Canıtez ile eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir hakkında da soruşturma yürüttü

ABD'deki davada sanık iken tanık yapılan Rıza Sarraf ve yakınları hakkında başlatılan soruşturma kapsamında da şüpheli Sarraf ve irtibatlı olduğu şahısların, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri diğer bir yabancı devlet lehine casusluk maksadıyla temin ettiğine" dair bilgilere ulaşıldığı gerekçesiyle 3 kişi tutuklandı

ABD'deki davada tanık olan ve 17 ile 25 Aralık kumpas davalarının firari sanığı FETÖ'cü eski polis Hüseyin Korkmaz'ın beyanları üzerine ailesinden 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılırken, Korkmaz'ın ABD'den iade edilmesine ilişkin iade talepnamesi hazırlandı

(Enes Can-Murat Paksoy/İstanbul)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cumartesi günü eczaneler açık mı? Eczaneler Cumartesi günü saat kaça kadar açık? 20 Nisan 2024 Eczane çalışma saatleri! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 20 Nisan dün gece deprem mi oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 20 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title