Haberler

Başkan Yağcı, 2017 Yılında Yaptıkları Projeleri Anlattı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2017 yılında Bilecik'te düzenlenen kültürel ile sanatsal faaliyetler, belediyelerince yapımı devam eden ve biten projeler hakkında bilgi verdi.

Başkan Yağcı, Uluslararası Marka Değerleri Sempozyumu adı altında Bilecik'te gerçekten bir çok büyük şehrin bile 5 gün yapamayacağı dolu, dolu sempozyum gerçekleştirdiklerini belirtti. Yağcı, "Orada şehrimiz adına bir çok konular gündeme geldi . Bunlara ilişkin sempozyum hakkındaki gerekli kitapçığı da hazırlatacağız. O sempozyum kapsamında gerçekten tarihsel anlamda yapılan şeyler ile yemeğinden kıyafetine defilesine ve gıda reyonlarına varıncaya kadar yöresel ürünler çarşısını da Bilecik'imiz de ilk defa hizmete sunduk. Hemşehrilerimize de bu anlamda büyük beğenisi de oluştu. Gelecek zaman diliminde de çok fazla olmamakla birlikte yılda 1-2'yi geçmemek kaydıyla böyle Ülke genelinde yöresel tatları Bilecik'e getirme noktasında da bizlere terkinde bulundular. Bunu gelecek zaman dilimi içerisinde idari olarak da değerlendirmeyi düşünüyoruz. Dünya gündemine yer alan Doğu Kudüs'ün Filistin'in baş şehri olması ve Mekke'nin Fethi gündemine ilişkin çok faydalı güzel bir toplantıyı gerçekleştirdik. Ömer Döngeroğlu hocamızın katılımıyla ve dünyaca ünlü hafızlarımızın katılımlarıyla bunu gerçekleştirdik. Milli şairlerimiz İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıl dönümü bu anlamda 27 Aralık'ta yad etmiş durumdayız. Onun için onu da rahmetle yad ediyoruz" dedi.

"Seven Çarşısı 2'inci ihalemizi yaptık ve bir talipli çıktı"

Başkan Yağcı, belediye başkanlığı olarak çalışmalara hızlı bir şekilde devam ettiklerini anlatarak, "15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Meydanı eski adıyla Seven Çarşısı diye bildiğimiz yeri ilişkin olarak 2'inci ihalemizi yaptık ve bir talipli çıktı. İnşallah ihale sürece kesinleştikten sonra orada hızlı bir şekilde çalışmalarına başlanacak. Yine ihaleye girip de almaya hak kazanan hemşehrilerimize olması da ayrı bir keyifli olay oldu. Çünkü şehrin merkezinde dışarıdan gelen bir sermayenin dışarısı içerisi olmaz o anlamda da bakmıyoruz ama şehrimiz içerisindeki firmalar sahip çıkarak yatırım yapma noktasında arzulu olmaları da bizi açıkçası memnun etti. İnşallah hızlı bir şekilde diğer prosedürler tamamlanarak Mart ayından itibaren oraya girilecek ve 15 aylık bir süreç içerisinde burası bitecek. Zaten ihale süremiz o ama 2018'in sonuna geldiğimizde hem burası hem de Elmas Büfelerin olduğu bölgedeki inşaatlar bitmese bile biteceği noktasında artık tam kanaati olacağı bir konuma duruma gelecek. İnşallah burada hızlı şekilde devam ediyor. Yine Şerif Paşa Cami önündeki çalışmalarımız bu nokta da hızlı şekilde devam ediyor. Orayı yılbaşına kadar bitiririz diye düşünüyorduk ama oradaki süreç itibariyle bazı durumlar noktalarda tereddütte bulunduk. Ama ayın sonuna kadar inşallah orayı da derleyip toplayıp ve güzel bir şekilde üst düzenlemelerini yapacağız" dedi.

"Katlı otopark çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor"

Başkan Yağcı, Bilecik Belediyesi yanında inşa edilen ek hizmet binasının bittiğini ifade ederek, "Bu hafta sonuna nasip olursa teslim edilecek duruma gelecek. Arkadaşlarımız iş tefrişat noktasında uğraşıyorlar. Bilecik'e yakışan güzel bir ek hizmet binası oldu. Belediye ve ek binalar arasındaki yeri yeniden çevre düzenlemeleri yaptık. Düğünlerde fotoğraf çektiği güzel bir alan. İnşallah önümüzdeki o yeşil alanı yine yeşillendirmiş bir şekilde olacak. Katlı otopark çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu ayın sonunda önümüzdeki ay muhtemelen otoparklar ile ilgili bir düzenlemeyi yani ona ilişkin yeni ücret tarifeleri diğer şeyleri de getireceğiz. Sultan Eli Osmanlı Çarşısı olarak yaptığımız hastanenin oradaki çalışmalarımızda son aşamaya geldi. Şimdi arkadaşlarımız o konuya ilişkin bir yönetmelik hazırlıyorlar. Biz burayı çok soranlar oluyor. Biz burayı bir kira ihalesi gibi yapmak istemiyoruz. Burası tahsis şeklinde bir proje kurmayı ve oluşan projeyi değerlendirip bu projeyle şehrimizi daha çok tanıtmaya yönelik, turizme katkı sağlamaya yönelik farkındalık oluşturacak projelerimiz. Oradaki 9 tane dükkanı bu proje anlamında tahsis edeceğiz. Bir tanesini belediye olarak biz satış yeri olarak kullanacağız. Bir tanesi de gıda, yaklaşık 100-150 metre kare tutarında yukarıda yaptığımız Yöresel Lezzetler Evi tarzında Bilecik'in yöresel lezzetlerinin sunumunun yapıldığı bir mekan olarak belediye şirketi tarafından işletmeyi düşündüğümüz bir çalışma olacak. Bu anlamda çok dikkat çeken projeler olursa bu noktada ve talep de olursa onun devamını okullar bölgesine doğru devam ettirmeyi de düşünüyoruz. Bilgi Evi çalışmaları da son aşamaya geldi. Burayı bilgi ve teknoloji evi tarzında değiştirerek kalkınma ajansının da 6 buçuk milyonluk bir projeyi sunduk. Bilim Merkezi şehrimizde yok. Bunun 3 katını değiştirerek teknoloji merkezi tarzına getirme noktasında kalkınma ajansına bir proje sunduk. Eğer kalkınma ajansından o desteği alabilirsek Bilgi Evi'nin bir bölümünü kreş, bir katını da inşallah engellilere yönelik olarak bir konum evi veya rehabilitasyon tarzında bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Yine Fizik Tedavi Rehabilitasyon Merkezi Osmanlı Hamamımızda güzel bir çalışma. Şuanda mermer döşemeye başladık. Hamamımız da erkek, kadın ayrı iki tane bölümümüz var. Her gün 24 saat veya belli saatlerde hizmet verecek. Ayrı, ayrı işletilecek. İçerisinde fitness salonları, vitamin barlar, spa merkezi ve masaj salonlarıyla birlikte hakikaten Bilecik'in bu noktadaki ihtiyacına cevap verecek güzel bir çalışma oldu. Orada güneş enerji sistemini de kurduk. Bir de orada sondaj yaptık. İnşallah bu çalışma bu ay sonuna kadar bitecek diyorlar. Zannedersem şubat ayı sonunda da hamamı bize teslim ederler" dedi.

"Yamayla ilgili olarak biraz sıkıntımız var"

Başkan Yağcı sokak aralarında bazı firmaların çalışmalarından dolayı bozulan yollara da değinerek, "Bozulan yollara ilişkin olarak tabi bu kaldırım çalışmalarımız hava şartları el verdiği sürece devam ediyor. Yamayla ilgili olarak biraz sıkıntımız var. Kendi imkanlarımızla vatandaşın sıkıntısını gidermeye çalışıyoruz. Ama yine kaldırım vb. tarzdaki şeyleri arkadaşlarımızı hızlı bir şekilde yapıyorlar. Aşağıda gözle görünmeyen ama belediye olarak güzel yaptığımız işlerden birisi mezarlıkların orası güzel bir duvar çalışması oldu. Yine Aşağıköy'e inerken Hızlı Tren'in altında çok güzel bir çalışmayı orada gerçekleştiriyoruz. Aşağıköy'de yaşayan hemşehrilerimizin yoldan geçme konusunda sıkıntıları vardı. Biz orada belediye olarak kamulaştırmaları yaptık ve dere yatağını değiştirdik. Hemşehrilerimizin istedikleri yaya yollarını da yapacağız. Aşağıköy'e kadar da yolları asfaltlayacağız inşallah önümüzdeki 15-20 gün içerisinde. Hem Hızlı Tren'e kadar olan alanın kaldırımlarını bitirdik, hem de yolu da nasip olursa asfaltlayacağız ve o bölgeyi de rahatlatacağız. Biz burasının şehir olma noktasında hepimiz çaba harcıyoruz ve eksiklikleri gidermek için gayret gösteriyoruz" dedi.

"Kimsenin hayvan beslemesine karşı değiliz"

Başkan Yağcı son olarak şehir içerisinde 26 tane besi çiftliği olduğunu anlatarak, "Biliyorsunuz şehrimizin içerisinde şehir alanı kapsamında 26 tane besi çiftliği var. Biz bunlara 4-5 yıldır devamlı yazı gönderiyoruz. Bu yıl besi çiftliklerinin nakledilmesine ilişkin olarak geçen yıl karar aldık. Kendilerine yılbaşı gelmeden tebliğ ettik. Mayıs'ın sonunda herkes planını ve programlı yapsın diye 6 ay süre verdik. 6 ay dolmadan kendileriyle burada 2-3 kez toplantı yaptık. Kurban Bayramına kadar da bekledik ama dedim bak Kurban Bayramı biter bitmez siz deplase etmeniz lazım. Ama hiç kimseye de tolerans tanıyacak durumumuz da yok. Ben arkadaşlarıma söyledim her gün yasal olarak bizim ceza sınırımız belli ama değiştirmedikleri için her gün ceza yapıyoruz. Çünkü suç her gün bu anlamda yenilenmiş oluyor. Siz eğer burayı bir şehir yapacaksanız. Ben de köylü çocuğuyum. Ama şehir merkezinde bu anlamda artık besihane kalmasın" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Selim Yağcı Filistin Bilecik Kudüs Yaşam Haberler

title