Haberler

Gündem / 9 Ocak 2018

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic'i törenle karşılayacak, baş başa görüşme ve heyetler arası çalışma yemeğinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.30/17.00/17.15/18.15/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP, HDP ve MHP'nin Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İçi?leri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele ve Güvenlik Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul /15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi edilen Çad Milletvekili Issaka Issa Youssouf'u, Bakanlığın Sıhhıye yerleşkesinde kabul edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Genel Kurulunda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayacak, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın "devamsızlık nedeniyle" milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Karma Komisyon raporu görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

EKONOMİ

1- TÜİK, finansal yatırım araçlarının geçen yılın aralık ayındaki reel getiri oranları ile kasım ayı perakende satış endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Hazine, 2 yıl vadeli tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, resmi ziyarette bulunduğu Çin'de Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüşecek.

(Pekin)

2- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) erken genel seçimlerin ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "İtilaf Devletlerinin Gelibolu'dan Tahliyelerinin 102. Yılı Töreni"ne ve Akbaş Şehitliği açılışına katılacak, "Bir Diriliş Destanı Çanakkale" adlı yapımı izleyecek.

(Çanakkale/11.00/14.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- FETÖ davaları

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan eski yüksek yargı mensuplarının yargılandığı dava, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde sürecek.

(Ankara/09.30)

Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

FETÖ'nün darbe girişiminde Ulus'taki Türk Telekom binasını kontrol altına almaya çalışan 27'si Kara Harp Okulu Komutanlığı subay adayı kursiyer, 30 kişinin yargılandığı davanın Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine devam edilecek.

(Ankara/09.30)

Kocaeli'de, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 50'si tutuklu, 11'i firari 87 sanığın yargılandığı dava, Kocaeli Kapalı Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda sürecek.

(Kocaeli/09.00)

Darbe girişimine ilişkin eski Denizli Garnizon ve 11. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Kamil Özhan Özbakır'ın da aralarında bulunduğu 40'ı tutuklu 64 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Denizli/10.00)

Mersin'de, darbe girişimine ilişkin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve dönemin eski Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan'ın da bulunduğu, çoğunluğu rütbeli askerlerden oluşan 2'si firari 21'i tutuklu 32 sanığın yargılandığı dava, Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

(Mersin/09.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin 54. Antalya Buluşması'na katılacak.

(Antalya/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Voleybol Efeler Ligi'nin 12. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe, BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi 10. haftasında Pınar Karşıyaka-Ewe Baskets ve Stelmet-Beşiktaş Sompo Japan maçları yapılacak.

(İzmir/20.00/Zielona Gora/20.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Demir İnşaat Büyükçekmece, Macaristan'ın Alba Fehervar takımına konuk olacak.

(Szekesfehervar/20.00)

5- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Galatasaray, deplasmanda Rusya'nın Dinamo Moskova takımıyla karşılaşacak.

(Moskova/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Ağbal, "Otomatik bilgi değişimi" tartışmalarına açıklık getirdi

Maliye Bakanı Naci Ağbal:

"OECD tarafından oluşturulan ve 116 ülkenin imzaladığı 'Vergi Konularında Karşılıklı İdari Yardımlaşma Sözleşmesi' kapsamında şu an için bilgi paylaşımı yaptığımız bir ülke yok"

"Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere, diğer ülkelerle bilgi paylaşımına başlamamız için gereken idari, teknik ve yasal yapı, 2019 yılının sonuna kadar tamamlanacak"

"Otomatik bilgi değişimi sadece Türkiye'yi ve Türk vatandaşlarını ilgilendiriyor gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Sistem, 116 ülkeyi ve vatandaşlarını kapsıyor"

(Merve Özlem Çakır/Ankara)

2- "SRC" belgesi de artık e-Devlet'te

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

"45 güne kadar uzayabilen ticari araç sürücülerinin almak zorunda oldukları SRC belgesi, artık 5 dakikada e-Devlet Kapısı'ndan alınıyor."

"SRC belgesi alma ücreti de 40 liradan 20 liraya düşürüldü."

"Söz konusu uygulamayla 3 milyon lira yıllık posta maliyeti, 1 milyon lira da kart basım maliyeti olmak üzere toplamda 4 milyon liralık maddi tasarruf sağlanacak"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

3- Meslek liselerinde "yetenek" dönemi başlatılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca, meslek liselerinde öğrencilerin yeteneklerine göre alanlara yerleştirilmesi konusunda sahada yürütülen çalışmalarda son aşamaya geçildi

Bakanlığın Hacettepe Üniversitesi ve İŞKUR Genel Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü çalışma kapsamında, uygulanacak testler ile öğrencilerin yeteneklerinin tespit edilmesi ve ardından eğitim alacağı alanın seçilmesi hedefleniyor

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay:

"Tüm meslek liselerinde ortak olan 9'uncu sınıf düzeyinde, yıl boyunca öğrencilerin yeteneklerini test etmek için yeterli zaman oluşacak"

"Öğrencilere yetenek test merkezlerinde 1-1,5 saat gibi bir sürede bir uygulama yapılacak"

(Selma Kasap-Ahmet Sertan Usul-Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
title