Haberler

Roberto Soldado: "2. Yarıda 40 Puanlık Hedefimiz Var"

Fenerbahçe'nin İspanyol yıldızı Roberto Soldado, ligin ikinci yarısında takım olarak 40 puan hedeflerinin olduğunu belirterek, "Sezon sonunda şampiyonluğa inancımız tam" açıklamasında bulundu.

Fenerbahçe'nin golcü futbolcusu Roberto Soldado, Antalya kampında düzenlenen basın toplantısında konuştu. İyi bir hafta geçirdiklerini söyleyen Soldado, "Böyle çalışmalara ihtiyacımız vardı. Çalışmaları en iyi şekilde sürdürüyoruz. 8 günlük bir devre arasını geride bıraktık. İkinci yarıda bizi bekleyen maçlar öncesi önemli çalışmaları sürdürüyoruz. Taktiksel ve fiziksel olarak en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Hem kupa hem de ligde hedefimiz en iyi noktaya ulaşmak. Şampiyonluk istiyoruz ve sezonu lider olarak tamamlamak istiyoruz. Bunu da başaracak gücümüz var. Önümüzde 5 aylık süremiz var. Bu süreyi doğru hamlelerle geçirmek istiyoruz. İyi çalışıyoruz ve özgüvenimiz yüksek. İlk yarının son döneminde çok iyi bir performans sergiledik. Ligin ilk dönemine oranla şu anda oldukça iyi durumdayız" ifadelerini kullandı.

"Gol atmak için geldim, adaptasyon sürecini atlattım"

Kadroda daha fazla süre alabilmek için çalışmalarını sürdürdüğünü dile getiren Soldado, "Herkes sahada olup takımı için önemli olmak ister. Hocamızın da değişiklik kararlarına saygılı olmak gerekiyor. Takım çok iyi gidiyordu. Janssen oynuyordu ve iyi sonuçlar alıyorduk. Kişisel çıkarlarımızı takımın önüne koymamalıyız, kişisel gayret göstermeliyiz. İkinci yarıda daha fazla katkı sağlayabilirim. Bu takıma gol atmak için geldim. Adaptasyon sürecini atlattığımı düşünüyorum" dedi.

Kişisel performansından memnun olmadığını da aktaran başarılı golcü, "Ben buraya oynamaya ve önemli olmaya geldim ama şu ana kadar bunu başaramadım. İkinci yarıdaki hedefim takım için daha faydalı bir isim olmak. Ama takımın çıkarları benden daha önemli. Eğer şampiyon olacaksak ve kulübede oturmam gerekiyorsa ben buna razıyım. Ama daha çok gol atıp takıma daha fazla katkıda bulunmak istiyorum" diye konuştu.

"Hedefimiz 40 puan almak"

Sezon başında yeni bir takım oluşturulduğuna dikkat çeken Roberto Soldado, "Çok fazla yeni transfer yapıldı. Birçok oyuncu ayrıldı. Bu nedenle biraz uyum süreci konusunda zorluklar yaşandı. Yeni takım arkadaşlarımızı tanımak zorundaydık. Ancak ilk yarının son 1,5 aylık döneminde her şey daha fazla rayına oturdu. Zamanla özgüvenimiz arttı ve kendimizi daha iyi geliştirerek iyi sonuçlar aldık. Ligin ikinci yarısında en az 40 puanlık hedefimiz var. Umarım bu 40 puanı alarak hedeflerimize ulaşırız" şeklinde konuştu.

İspanya'da Türk futbolunu çok yakından takip etme şanslarının olmadığını da belirten Soldado, "Futbolu taktik anlamda saha içindeki durum anlamında değerlendirirsek, İspanya'da Türkiye ligi çok fazla izlenen bir lig değil. Zaman zaman bazı maçların görüntülerini televizyonda izleyebiliyorduk. Ancak televizyonda izlemekle burada bulunmak aynı durum değil. Türkiye'deki futbol atmosferi, gelen her yabancıyı olumlu anlamda şaşırtıyor olabilir. Burada çok güzel bir ortam var futbol anlamında. Bu işteki en güzel şey taraftarlara keyif vermektir. Umuyorum, taraftarların bu desteği sezon sonuna kadar devam eder" açıklamasında bulundu.

"Enes, Villarreal için çok önemli bir isim olacak"

Sezon başında takım olarak istedikleri performansı göstermekte çok zorlandıklarının da altını çizen İspanyol golcü, "Oynadığımız ilk karşılaşmalarda ulaşmamız gereken seviyeye ulaşamadık. Maç kazanma anlamında zorluklar yaşadık ve kafalarda soru işaretlerinin olduğu bir dönemdi. Sonrasında birlikte oynamayı başardık ve kafa olarak daha güzlü hale geldik. Çok daha güçlü ve istediğini bilen bir hale geldik. İlk maçımız Göztepe maçı olacak. Geçtiğimiz 1,5 aylık performansı tekrar göstermek istiyoruz. Göztepe maçından itibaren sezon sonunda şampiyonluk için ne kadar istekli olduğumuzu göstereceğiz" değerlendirmelerinde bulundu.

Villarreal forması giyen Enes Ünal'la ilgili konuşan Soldado, şunları söyledi:

"Enes'le 3 hafta beraber idman yapma fırsatımız oldu. Fizik anlamında çok güçlü. Her iki ayağıyla gol atabilen bir oyuncu. Yeni bir lige geldi ve adaptasyon sürecini Levante'de kiralık olarak geçirdi. Geri döndü ve Villarreal'de 1 gol attı. Çok mütevazı ve çalışkan bir oyuncu. Büyük bir kulüpte, Villarreal'de oynuyor. Bundan daha iyi bir gelişim olamaz herhalde."

Sarı-lacivertli futbolcu, son olarak Everton'a transfer olan Cenk Tosun'un adaptasyon sürecine ihtiyacı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Oraya uyum sağlamak kolay değil. İngiltere'de oynadığım dönemde bende bunu yaşadım. Ona İngiltere'de başarılar diliyorum Özellikle işler iyi giderse çok keyif alacağı bir ligde forma giyecek." - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Roberto Soldado Villarreal Fenerbahçe Antalya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title