Haberler

AK Parti TBMM Grup Toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur." dedi.

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada zorlu bütçe maratonundaki gayretleri, sabrı ve dirayetleri için milletvekillerine teşekkür etti.

Bugüne kadar 15 il kongresine katıldığını belirten Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın da farklı illerde kongrelere katıldığını söyledi. Erdoğan, bu hafta sonu da Elazığ, Bingöl, Tokat ve Yozgat il kongrelerinde vatandaşlarla kucaklaşacaklarını ifade etti.

Büyükşehirlerin il kongrelerini sona bıraktıklarını, bunlar da tamamlandıktan sonra, Eylül ayı gibi büyük kongreye hazır olacaklarını dile getiren Erdoğan, böylece mahalli seçimler ile ardından yapılacak milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine, teşkilatları büyük ölçüde yenilemiş, mücadeleyi ve heyecanı tazelemiş olarak gireceklerini aktardı.

Erdoğan, bugüne kadar katıldığı il kongrelerinde gerek dışarıda toplanan vatandaşların ilgisini ve coşkusunu gerek salondaki partililerin heyecanını gayet iyi gördüğünü vurgulayarak, özellikle 2015'teki seçimlerle mukayese edilemeyecek oranda büyük bir coşku ve heyecanın göze çarptığına dikkati çekti.

En çok da Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki illerde gördüğü samimi ilgiden memnuniyet duyduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bölücü terör örgütünün baskısı kalktıkça, buralardaki kardeşlerimizle olan gönül bağımızın yeniden güçlenmeye başladığı açıkça görülüyor. Bunu sadece bir başlangıç olarak kabul etmeli, terörle mücadeleden taviz vermeden, hizmet ve siyaset alanında da daha çok çalışarak, vatandaşlarımızın gönlünde zirveye çıkmalıyız." diye konuştu.

"Sıra terör koridorunu çökertmekte"

Çukur eylemleri, 16 Nisan halk oylaması ve Kuzey Irak'taki gelişmeler karşısında gösterdikleri sağlam duruşun, bu bölgelerdeki vatandaşların ortak gelecek konusunda samimiyetlerinin ifadesi olduğunu belirten Erdoğan, "Şimdi sıra bölücü örgütün Suriye terör koridoru oluşturma projesini tamamen çökertmeye gelmiştir. Fırat Kalkanı Harekatıyla attığımız adımı, Afrin ve Münbiç'te devam ettirerek, ardından da tüm sınır boylarını güvene ve huzura kavuşturarak, bu süreci inşallah tamamlayacağız." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu süreçte, bölgedeki vatandaşların daha güçlü desteğine ihtiyaç olduğuna işaret ederek, geçmişte attıkları adımları çok daha ileriye taşıyacak bir çalışmanın hep birlikte ortaya konulması gerektiğini söyledi.

AK Parti teşkilatlarında ve belediyelerde hayata geçirilen, halen de süren değişim sürecinin millet tarafından çok müspet karşılandığını dile getiren Erdoğan, bu durumun, AK Parti'nin milletle arasındaki ilişkiyi daha da güçlü hale getirmesi gerektiğine işaret ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte ülkeyi yöneten, ancak sonradan tarihin tozlu sayfaları arasında kaybolan partilerin milletten uzaklaştıklarının farkına varamadığına dikkati çekerek, bunun sebebinin, enerjinin ve zamanın içe dönük mücadelelerde kullanılması olduğunu belirtti. Erdoğan, AK Parti'nin asla böyle bir hataya düşmediğinin ve düşmeyeceğinin altını çizdi.

"Affetmemiz söz konusu olamaz"

"Bizim gücümüz, birliğimizden ve milletimizle olan bağlarımızı sıkı tutmamızdan geliyor. Bu iki unsura zarar verecek hiçbir davranışı, hiçbir tutumu, hiçbir sözü affetmemiz söz konusu olamaz." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Aynı şekilde geçmişte partimiz çatısı altında olup da bugün dışarıda başka havalarda gezen hiç kimsenin partimizle, hareketimizle ilgili söz söylemeye hakkı yoktur. Herkes ağzını açmadan önce nerede bulunduğuna, kimlerle aynı safa geçtiğine dikkat etmelidir. Kem alette kemalat olmaz. Bunlar, milletimizle birlikte son 3-4 yıldır verdiğimiz hayati mücadelede en küçük bir desteklerini görmediğimiz, hatta çoğu defa karşı saflarda silüetleri beliren kişilerdir. Dünyada neler oluyor, ülkemizde neler oluyor, bununla ilgili bir sesiniz çıkmayacak, bu ülkede bir 'evet-hayır' referandumu yapılıyor ve partimiz burada 'evet' başlığını böyle atıyor ama bakıyorsunuz birileri de 'hayır' için kampanya yürütüyor. Kulislerde, şurada burada... ve şimdi de kendilerinde söz hakkı görüyorlar. Kusura bakmasınlar. Bu birlikteliği, bu beraberliği, bu dayanışmayı zedeleyenler bilsinler ki artık bu kervanın samimi yolcuları değildir. Biz bu yola çıkarken ahdederek çıktık ve bu yola bu akitleşmeyle, bu ahitle çıkarken de şunu bir defa çok iyi bilmemiz lazım, sadakatin aslolan bir kavram olduğunu bilerek çıktık. Bu trenden düşenler, kusura bakmasınlar düştükleri yerde kalırlar ama bu da yoluna devam eder."

(Sürecek)

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Ak Parti Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title