Haberler

Kayseri'de CHP'li Özer İlk Kadın Başkan Olarak Tarihe Geçti

CHP'de pazar günü yapılan Kayseri İl Kongresi'nde seçimi Ümit Özer kazandı. Özer, CHP'nin Kayseri'de ilk kadın başkanı olarak tarihe de geçti. Siyasette erkek ağırlıklı ama biz Cumhuriyet kadınlarıyız, başarırızö diyen Özer, 'CHP'de 4 il Başkanı kadınlardan oluştu. CHP'de kadınlar ayağa kalkıyor, kadın hareketi başlıyor dedi. Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) geçtiğimiz Pazar günü yapılan il kongresinde yeni Başkan Ümit Özer oldu. Çarşaf liste ile yapılan seçimde 193 oy alan Özer'in, rakibi Avukat İbrahim İlbasmış ise 152 oy aldı. 41 oy farkla CHP'de başkan olan Özer, aynı zamanda tarihe de geçti. Özer, CHP Kayseri'de ilk kadın başkan oldu. Umut Çınarı Derneği'nde de kurucu başkanlık görevinde bulunan ve aynı zamanda Jeoloji Mühendisi olan Özer, partide kadın hareketinin başladığını söyledi. 'CHP'li olmak onurdur. Onurlarının en büyüğünü de ilk kadın başkan olarak partililerim bir kez daha bana yaşattıö diyen Özer, 'Bir ilki yaşadım. Bunu hakkıyla, layıkıyla yerine getirmek için elimden ne geliyorsa yapacağım. Birlik, beraberlik içinde hedefimiz 2019 seçimleri ve başaracağız, çünkü güçlüyüzö dedi.

'CUMHURİYET KADINLARIYIZ, GÜÇLÜYÜZ

CHP'nin Kayseri'de ilk kadın başkanı olduğunu dile getiren Ümit Özer, 'Bu anlamda sorumluluklarının da farkındayım. Başaracağım. Buna erken karar verdim ve harekete geçtim. Kongrede seçilerek bu hedefimin en önemli aşamasını geçtim ve başardım. Çünkü ilk aşama seçilmekti. Örgütüme çok güveniyorum, onların desteği ile başaracağımö şeklinde konuştu. Siyasette ağırlıklı olarak erkeklerin yer aldığını ancak bunun kendisi için bir engel oluşturmadığını kaydeden Özer, 'Centilmendir erkekler, sorun olmaz, ama Anadolu'da bir siz var zaten biz de erkek gibi gerektiğinde mücadele ederiz. Cumhuriyet kadınlarıyız. Güçlüyüz. Bu konuda da kaygımız olmaz. Çünkü Atatürk kadınlarıyızö diye konuştu.

'BİZE OY VERMEYENLERE HALKTAN YANA POLİTİKALARIMIZI ANLATACAĞIZö

Bugün parti il binasında düzenlenecek tören ile görevi İl Başkanı Feyzullah Keskin'den devralacak olan ve devri teslim töreninin ardından ekibiyle birlikte çalışmalara başlayacaklarını anlatan CHP'nin Kayseri'deki ilk kadın İl Başkanı Ümit Özer, 'Halka ineceğiz. Kapı kapı gezeceğiz. Kendimizden olanlara değil, yani bize oy vermeyenlere ulaşacağız. Halktan yana politikalarımızı anlatacağız. Onlar için var olduğumuzu anlatacağız, biz halk partisiyiz. Onlarız bizö dedi. Siyasetin yanında sivil toplum kuruluşlarında da değişik görevlerde bulunduğunu belirten Özer, kadın sorunlarına da dikkat çekeceklerini söyledi. Özer, şöyle konuştu 'Umut Çınarı Derneği'nin kurucu başkanıyım. Dernek faaliyetini sürdürüyor. Türkiye'de zor dönemdeyiz. Örneğin kadınlar haklarının farkında değil ya da kullanamıyorlar. Kadına şiddet konusu yüzde 1400 artmış durumda. Çocuk gelinler sorunu var. Çocuk gelinleri artıracak fetva veriliyor, ama kadınlar buna bile sessiz kalıyorlar. Biz yeniden özümüze dönmeliyiz. Türk kadını özüne dönmelidir. Tomris Hanımı ben hep örnek veririm. Araplar kız çocuklarını diri diri gömerken, başka ülkeler kadına hak ettiği değer, vermezken bizim tarihimizde kadın hükümdarlar var. Türk kadınları olarak hak ettiğimiz yeri istiyoruzö Açıklamasında kadınlara da seslenen Özer, '2019 seçimleri çok önemli. Partimize gelsinler, emek versinler. Biz hani birileri diyor ya 'Umut göremiyoruz' diye, biz umut vermek için değil, umut olmak için çalışıyoruz. Bu yüzden CHP'ye gelsinler diye konuştu. CHP Kayseri'nin ilk kadın Başkanı olduğu için ayrı bir misyon üstlendiğini kaydeden Özer, 'İlk olmak, kadın olmak bu konuda ağır bir misyon üstlenilmesi anlamına da geliyor. İşte bunun ağır yükü de var. Heyecanımın bir tarafında bu da var. Farkındayım ama hallederiz. Bu süreçte ailemden de destek gördüm. En çok çocuklarımdan, eşimden destek gördüm. Eşimin ailesi de bana destek oldu. Parti büyüklerim destek oldu. Allah hepsinden razı olsun. Beni bu noktaya getirdiler. Hepsine teşekkür ediyorumö Önümüzdeki süreçte ilk hedeflerinin belediyeleri almak olduğunu belirten Özer, 'Bunu başarmak için çalışacağız. CHP'nin halkçı politikalarını vatandaşa anlatacağızö ifadelerini kullandı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü de kutlayan Özer, 'Ülkemizde basın özgürlüğü ve bunun yanında basın emekçilerinin sorunları ortada. Bunun yanında 206 tutuklu gazeteci var. Bu şartlarda Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Bütün basın emekçilerinin günü kutlu olsun. Zor şartlarda görev yaptıklarının farkındayızö dedi.

'KADINLAR AYAĞA KALKTI, CHP'DE KADIN HAREKETİ BAŞLIYORö

CHP'de kendisi ile birlikte 4 kadın il başkanının görev yapacağını söyleyen Özer, 'CHP'de yapılan kongrelerle 4 kadın başkan olduk. Kütahya, Bartın, Trabzon ve Kayseri. CHP'de kadınlar ayağa kalkıyor. Kadın hareketi başlıyor. Tarihimizde de önemli kadınlar var. Nene Hatunlar, Kara Fatmaları, Halide Edipler. Başarılı kadınlar var. Bizde onları örnek alıp, başaracağızö şeklinde konuştu.

'KADINLAR SİYASETTE OLURSA SAYGI VE SEVGİ OLURö

Diğer yandan İş adamı olan Nasuh Özer de, her zaman eşine destek verdiğini ve bundan sonraki süreçte de destek olmaya devam edeceğini belirtti. Eşi gibi Jeoloji Mühendisi olan, ancak inşaat ve otel işiyle uğraşan Nasuh Özer, şöyle devam etti 'Eşim siyasette CHP'de il başkanı olacağını ve daha iyi şeyler yapacağını söyledi. Biz de bu kararının arkasındayız. Hep kararlı ve inançlıydı. Bizim de bu nedenle destek olmamız gerekiyor. Her türlü desteği vereceğiz, yanındayız. Kadınlar siyasette mutlaka yer almalı. Eğer toplumda daha fazla kadın yönetici olursa saygı, sevgi artıyor. Küfürler, kötü sözler, kötü propagandalar kadının olduğu yerde olmuyor. Saygı, sevgi daha da artıyor. Bu nedenle kadınlar alanlarda olmalı, bizler de destek olmalıyız. Ev işleri aksarsa da asla sorun etmeyiz, problem yok

'ANNEMİZİN HEP DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer'in, üniversiteye hazırlanan oğlu Barış Özer de annesinin 1,5 yıldır CHP'ye il başkanı olmak için çalıştığını dile getirerek, 'Biz destekçisiyiz ve her zaman yanındayızö dedi. Lise öğrencisi Başar Özer ise, 'Ben de lise 1 öğrencisiyim. Annemin her zaman yanındayım. Ailece destek oluyoruz ve anneme güveniyorumö ifadelerini kullandı.

CHP KAYSERİ'DE İLK KADIN BAŞKAN OLARAK TARİHE GEÇTİ

Diğer yandan başkanlığa seçilen Özer, CHP Kayseri'de ilk kadın il başkanı olarak tarihe de geçti. CHP Kayseri tarihinde daha önce kadın adayın görev yapmadığı belirtildi. 1991 yılında SHP'de, yani CHP ile birleşmeden 4 yıl önce Şadan Kaya, Kayseri'de kadın olarak il başkanlığı yaptı. Ancak CHP çatısı altında Özer, aynı zamanda kadın başkan olarak bir ilki de başardı.

CHP'DE 2019 YOLUNDA 4 KADIN İL BAŞKANI GÖREV YAPACAK

CHP'de yapılan kongreler sonucunda 4 kadın il başkanlığı koltuğuna oturdu. Kayseri'de Ümit Özer, Kütahya'da Zeliha Şahbaz, Trabzon'da Güzide Uzun ve Bartın'da Hatice İlknur Erkan il başkanı olarak seçildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Gazeteciler Günü Ümit Özer Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title