Haberler

Bakan Kurtulmuş, '2018 Troia Yılı' Tanıtımına Katıldı (3)

BAKAN KURTULMUŞ, TROİA ÖREN YERİ'Nİ GEZDİ

Çanakkale'de '2018 Troia Yılı' tanıtım lansmanına katılan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Troya Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu, Troia Ören Yeri'ni gezdi.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ve protokol üyeleriyle birlikte ilk olarak Barbaros Mahallesi'nde restore edilen Hamidiye Tabyaları'nda incelemelerde bulunan Bakan Numan Kurtulmuş, tabya içinde yer alan Çanakkale Savaşları Müzesi'ni gezdi. Bakan Kurtulmuş ardından, merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içinde yer alan ve 5 bin yıllık geçmişe ev sahipliği yapan Troia Ören Yeri'ne geçti. Burada yapımı devam eden Troya Müzesi inşaatını gezen ve yetkililerden bilgi alan Kurtulmuş, antik kent girişinde Uzak Doğulu turistler ile sohbet etti, tahta atın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bakan Kurtulmuş, dünya mirası listesine girişinin 20'nci yılı nedeniyle 2018'i 'Troia Yılı' ilan ettiklerini söyledi. Düzenlenecek etkinliklerle Troia'yı hem Türkiye içerisinde hem de uluslararası camiada tanıtacaklarını belirten Kurtulmuş şöyle konuştu:

"Troia'nın tanıtımı üzerinden, Türkiye'nin çok daha iyi tanıtılması ve özellikle Türkiye'ye karşı son zamanlarda artırılan Türkiye karşıtlığını bir şekilde bertaraf edecek önemli bir tanıtım atağına geçiyoruz. Biz yeni dönemde Türkiye'nin kültürel birikimini, turistik ve coğrafi güzelliklerini bütün dünyaya tanıtmak için ürünlerimizi çeşitlendirme stratejisi güdüyoruz. Sadece deniz, kum, güneş değil, bunun yanında kültür turizmi, doğa turizmi, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi alanlarda, gastronomi gibi alanlarda yeni ürünler ortaya koymak mücadelesi veriyoruz. Ama aynı zamanda pazar çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Ruslar, Almanlar, Ukraynalılar, İngilizler ve diğerlerinin yanında Çinli, Hindistanlı, Güney Koreli, Endonezyalı, Japonyalı ve Malezyalı turistler hedefimiz. Bu bölgeden gelecek olan çok sayıda misafiri ağırlamak üzere Türkiye'de yeni bir strateji belirlemiş durumdayız. 2017 yılında Türkiye turizmi çok hızlı bir toparlanma içerisine girmiştir. Türkiye'ye geçtiğimiz yıl 32 milyon turist geldi. Yaklaşık 26 milyar dolar bir turizm geliri elde ettik. Bu yıl bunun çok daha üstüne geçeceğiz. İnşallah 2019 yılında Türkiye tarihimiz itibarıyla rekor kırdığımız bir yıla şahit olacak."

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Çanakkale Türkiye Ören Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü?v Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title