Haberler

Bilecik'e 2017 Yılında 1 Milyar 652 Milyon TL'lik Yatırım

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, uzun yıllardır kamuoyunu meşgul eden ve yapımına başlanan Bilecik- Yenişehir yolunun 2018 yılında biteceğini söyleyerek, " Eğer 2018 yılı sonuna doğru bitmezse Karayolları karizmasını çizdirdi demektir. İsterseniz bu süre içerisinde bitirebilirsiniz, gerekirse yolun bitmesi için sahaya inip bizzat ben çalışacağım" dedi.

2018 yılının ilk Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Bilecik Valisi Tahir Büyükakın başkanlığında Bilecik İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. İlk koordinasyon toplantısında açılış konuşması yapan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, 2017 yılında Bilecik'e toplam 666 adet projenin programlandığını söyledi. Bu projelerinin 450 tanesinin tamamlandığı anlatan Vali Büyükakın sözlerine şöyle devam etti;

"2017 yılı bittiğinde bu 666 adet projenin önemli ölçüde bir rakam ve 450 adedi bitirildi. Oldukça önemli bir performans. 114 adedinde ise; çalışmalar devam ediyor. Bu 114 projeden 29 adedi de ihale aşamasına gelmiş durumda. Yani bugün, yarın başlayacak nasip olursa. 73 tanesinde ise, henüz bir adım atılabilmiş değil ama 666 tanenin içinde 450'nin bitirilmiş olması, 29 projenin de ihale safhasına gelmiş olması oldukça önemli bir performans. Ben bu projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma özellikle teşekkür ediyorum. Bu projelerin toplam yatırım tutarı 1 milyar 652 milyon TL. 2017 yılı sonu itibariyle bu projeler için ödenmiş olan tutar ise; 270 milyon. Gerçekleşen ödeme 2017 yılında tüm yatırımcı kuruluşların ödemesi 271 milyon tutarında. Nakli gerçekleşmede yüzde 67 oranında. Bununda yine önemli bir performans olduğunu düşünüyorum. 2018 yılında daha başarılı hizmetler yapacağız."

"Bilecik ilinde toplam 457 kilometrelik bir ağımız bulunmakta"

2018 yılının ilk Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı söz alan Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü'nün toplam 4 bin 750 kilometre yol ağıolduğunu belirterek, "Sorumluluk ağımızda bulunan Bilecik ilinde toplam 457 kilometrelik bir ağımız bulunmakta. Bilecik ilinde 11 adet proje ile çalışmalar devam ediyor. Proje bedelleri toplamı 245 milyon olup, bugüne kadar yapılan harcama 77,8 milyondur. Gerçekleşme yüzde 32'dir. Projelerimize bakacak olursak birinci projemiz Yenişehir- Bilecik yolu. Burada 2017 yılında biraz aksamalarda olsa yine işi durdurmamaya çalıştık. 2018 yılında tamamen kesintisiz halde çalışmalarımız devam edecek. Bu sene Bilecik'e bağladığımız kavşakta ikinci işlerden dolayı baya bir sıkıntılarımız vardı. Bunlar artık tamamlanma aşamasında diyebiliriz. İkinci işlerin deplasmanları 15 güne kadar tamamen tamamlanmış olacak. Havalar yol yapımına müsait olduğu zaman biz ikinci işlerde terslik olmadığı taktirde çalışmalarımıza devam edeceğiz. Yenişehir yolu bitiminin 2018 yılını da geçebilir" dedi.

"Yenişehir yolu bu yıl bitmezse Karayolları karizmasını çizdirdi demektir"

Karayolları Bölge Müdürü'nün konuşmasının ardından konuyla ilgili açıklama yapan Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, "Bu yolun 2018 sonunda bitmemesi için hiçbir neden yok. Bu doğrultuda bütün imkanlarımızı kullanıyoruz. Her şey dursun, bu yol devam etsin. Eğer 2018 yılı sonuna doğru bitmezse Karayolları karizmasını çizdirdi demektir. İsterseniz bu süre içerisinde bitirebilirsiniz, gerekirse yolun bitmesi için sahaya inip bizzat ben çalışacağım. 20 Ocak'ta Başbakan Binali Yıldırım'ın Bilecik'e gelecek. Bilerek organizasyonu o yol üzerinden yaptıracağım ki yolun durumunu görsün. Bu yol, Bilecik'in bir numaralı sorunu. Gerekirse muhtarlarımızla birlikte alanda çalışacağız. Diğer her şeyi bekletin, bunu yapın" dedi. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenişehir Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title