Haberler

Trump Birleşik Krallık Ziyaretini İptal Etti

– ABD Başkanı Donald Trump önümüzdeki ay yapılması planlanan Birleşik Krallık gezisini "büyükelçilik açılış töreni" gerekçesiyle iptal etti.

Evening Standard'ın haberine göre Trump, "ülkede hoş karşılanmayacağı ve aleyhinde olası protesto gösterileri düzenleneceği" söylentileri nedeniyle bu fikirden vazgeçti.

Trump Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Londra'da açılacak olan yeni büyükelçiliğin "yerinden ve maliyetinden" yakındı:

"Londra ziyaretimi iptal etmemin nedeni; Londra'nın belki de en iyi semtinde bulunan büyükelçiliğimizi 1.2 milyar dolarlık yeni bir elçilik inşa etmek için, "hiç" uğruna satan Obama yönetimini sevmememdir; çok kötü bir proje. Benden onun kurdelesini kesmemi istiyorlar ama HAYIR!"

Haberde, "Ancak, Londra'daki ABD Büyükelçiliği'nin Mayfair semtinden Nine Elms bölgesine taşınması planı ilk kez 2008'de, Obama henüz başkan değilken hazınlanmıştı" diye anımsatma yapıldı.

Habere göre, Trump'ın, yeni binanın açılış töreni için Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ı göndermesi bekleniyor.

Gazetenin ulaştığı Birleşik Krallık başbakanlık ofisi ve elçilik kararla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Haberde "iptal" kararının, geçen hafta Birleşik Krallık başbakanı Theresa May'in Trump'ın "ülkeye geleceğini" söylemesinden sonra gerçekleştiği de anımsatıldı.

May, Trump geçen sene ABD Başkanı seçildikten sonra kendisini Beyaz Saray'da ziyaret eden ilk dünya lideri olarak devlet ziyareti önerisin tartışmalı olarak uzattı.

Fakat o zamandan bu yana Trump, Birleşik Krallık ziyaret teklifini büyük protestolarla karşılaşacağı düşüncesiyle kabul etmek istemediğini belirtti.

Londra'daki yeni elçiliğin 16 Ocak'ta açılması bekleniyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Birleşik Krallık Donald Trump Londra Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title