Haberler

AK Parti Duyurdu: 3 Kişilik İttifak Komisyonunu Erdoğan Belirleyecek

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, parti genel merkezinde, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamındaki uyum düzenlemelerine yönelik çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenledi. Cumhur ittifakı ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Hayati Yazıcı, "AK Parti'nin ittifak komisyonu üyelerini Cumhurbaşkanı Erdoğan belirleyecek." bilgisini verdi.

"İTTİFAK ALANI DÜZENLEMEYE MUHTAÇ BİR ALAN"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP ile ittifak iddialarına ilişkin, "Şu açık, ittifak alanı düzenlenmeye muhtaç bir alan, bu alanı düzenleyeceğiz. Açık olan bu. Bunu nasıl formüle edeceğiz, o komisyon çalışması sonucu ortaya çıkacak görüşe göre belirlenecek." dedi.

"MİLLİ MUTABAKAT İTTİFAKINI ÇERÇEVELİK, BAŞKA YOK" DEĞİL

Yazıcı, "AK Parti ile MHP arasında fiilen başlatılmış olan bu ittifak da ifade edildiği gibi 'milli mutabakat ittifakı'. İsim de çok doğru ama şöyle bir çerçeve çizeyim. 'Milli mutabakat ittifakını çerçeveledik, başka yok' anlamında değil. Ne kadar gelirse bu ittifak büyür, herkes gelirse herkesi kapsar. Yani herkes de buna yönelirse herkesi de kapsar. Bu alanı böyle düşünmek lazım. Daraltılan, çizilen bir alan, gelinemez, edilemez, çerçevelenmiş bir alan değil. Bunun genişliği Türkiye'yi kuşatır, 80 milyonu kapsar. Böyle bakmak lazım." diye konuştu.


MHP'NİN İTTİFAK KOMİSYONU BELLİ OLDU

Devlet Bahçeli, MHP'nin 2019 cumhurbaşkanı seçiminde aday çıkarmayacağını duyurmuş AK Parti ile ittifak yapılacağını açıklamıştı. Ardından Erdoğan ile Bahçeli Beştepe'de 30 dakika süren ittifak görüşmesi gerçekleştirmişti. Son gelişme ise MHP'nin ittifak komisyonunu belirlemesi oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi, 2019 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde AK Parti ile yapacağı ittifak çalışmaları için oluşturulacak komisyonun üyelerini belirledi. MHP'nin komisyon üyeleri Mehmet Parsak, Mustafa Kalaycı ve Faruk Aksu oldu..

BAHÇELİ "ADAY GÖSTERMEYECEĞİZ, ERDOĞAN'I DESTEKLEYECEĞİZ" DEMİŞTİ

Bahçeli, ''MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir. Anayasada beraber hareket ettiğimiz parti ile beraber sonuç almak Türkiye'nin hayrına olacağı inancındayız. Herhangi bir sebeple sayın Recep Tayyip Erdoğan aday olmaktan vazgeçerse, başka türlü gerekçeler ortaya konulursa kendisinin bileceği iştir. 7 Ağustos'ta başlatılan ruha MHP sadıktır. Yenikapı meselesini de iyi anlamak lazımdır'' ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN: MİLLİ VE YERLİ OLAN HERKESLE BİRLİKTE HAREKET EDERİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli ve yerli olan herkesle birlikte hareket ederiz. Biz seçim ititfakını milli mutabakat olarak görüyoruz. Milli bir mutabakat olacak. Sayın Bahçeli mili ve yerli bir duruş sergiledi " şeklinde konuşmuştu.

VEKİLLERE TALİMAT VERMİŞTİ: İTTİFAKI TABANIMIZA İYİ ANLATALIM

Erdoğan "MHP ile yapılacak seçim ittifakına ilişkin "Biz seçim ittifakını milli mutabakat olarak görüyoruz. İttifakı tabanımıza iyi anlatalım" talimatı vermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title