Haberler
BBC

Bisiklet Sürmek Erkeklerin Cinsel Sağlığını Olumsuz Etkilemiyor

Güncelleme:

ABD'de yapılan bir araştırmada, bisiklet sürmenin erkeklerin cinsel veya ürolojik sağlığını olumsuz etkilemediği sonucuna varıldı.

ABD'de yapılan araştırmada uzmanlar, bisikletçileri ve yüzücüleri kıyasladı ve cinsel ve ürolojik sağlık durumlarının aşağı yukarı benzer olduğunu tespit etti.

OLUMSUZ ETKİLEDİĞİ DÜŞÜNÜLÜYORDU

Çalışmanın yazarları, bulgularının daha önce yapılan araştırmalardaki bisiklet sürmenin erkeklerin cinsel sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceği yönündeki sonuçlarla çeliştiğini söyledi.

FAYDALARI DAHA ÇOK

Uzmanlar, bisiklet sürmenin faydalarının "risklerinden çok daha büyük olduğunu" vurguladı.

Çalışmada, İngiltere, ABD, Kanada ve Yeni Zelanda'dan 2.774 bisikletçiyle görüşürüldü. Ayrıca 539 yüzücü ve 789 koşucuyla da cinsel sağlık ve ürolojik fonksiyonları sorgulayan bir anket yapıldı. Uzmanlar bu üç gruptaki cinsel sağlık ve ürolojik fonksiyonların benzer halde olduğunu ve sadece bazı bisikletçilerin idrar yolunun daralması riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti.

ÇOK KULLANAN İLE AZ KULLANAN ARASINDA FARK YOK

Ayrıca, iki yıldan fazla süredir haftada üç kereden ve günde ortalama 40 kilometreden fazla olmak üzere yoğun bir şekilde bisiklet kullanan bisikletçilerle, keyif için bisiklet kullananların cinsel ve ürolojik sağlık durumlarında istatistiksel açıdan önemli bir fark bulunmadığı vurgulandı.

Üroloji Güncesi adlı bilimsel bir yayımda yer alan çalışmayı yapan uzmanlar, bulgularının daha önce bazı araştırmalarda varılan bisiklet sürmenin cinsel sağlığı olumsuz etkilediği sonucuyla çeliştiğini söyledi. Uzmanlar, daha önceki çalışmalarda karşılaştırma grubu bulunmadığına ve araştırmaların az sayıda kiyiyle yapıldığına dikkat çekti.

AYAKTA PEDAL ÇEVİRMEK RİSKİ AZALTIYOR

Araştırmanın baş yazarı California Üniversitesi'nden benjamin Breyer "Bisiklet sürmenin müthiş kardiovasküler faydaları var ve eklemler üzerinde de etkisi az. Bisikletçilerin sağlıkları için elde ettikleri fayda, risklerden çok daha büyük" dedi.

Çalışmaya göre, bisikletçilerin genital bölgelerde uyuşukluk olması riski çok daha fazla. Ancak pedal çevirirken bunun beşte birlik kısmını ayaktayken yapmak, bu riski de önemli ölçüde düşürüyor.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Kanada Komik - İlginç Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title