Haberler

Sakin Şehrin "Kaynayan Suyu"Nda Şifa Arıyorlar

ÖMER FARUK CEBECİ - Sakin şehirler ağına (Cittaslow) üye Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki termal, inşa edilen modern tesisiyle misafirlerine hizmet veriyor.

Osmanlı ve Selçuklu mimarilerinin harmanlanmasıyla oluşturulan, devre mülk sistemiyle işletilen tesis, yıllık ortalama 50 bin ziyaretçiyi ağırlıyor. Yarıyıl tatilinde de yüzde 100 doluluk oranıyla misafirlerini ağırlamayı hedefleyen tesis, metropol kentlere yakın olması ve ilçesinin doğal güzelliği dolayısıyla tercih edilen kaplıcalar arasında yer alıyor.

Taraklı Termal Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, termalin geçmiş çağlara dayanan bir yer altı kaynağı olduğunu söyledi.

Termal fay hattı üzerinde kurulan Taraklı'da rezerv tespiti yapıldıktan sonra tesis projesini çizdiklerini aktaran Genç, 90 dönümlük arazi üzerinde toplam yatırım bedeli 250 milyon dolar olan proje hazırladıklarını belirtti.

Genç, sakin şehirler ağına (Cittaslow) üye olan ve hiçbir dış kaynağa ihtiyaç duymayan Taraklı'da turizm tesisi icra etmenin yerli ve yabancı turizmciler açısından önemli olduğunu düşündüklerini dile getirdi.

"Dede ile torunu aynı turizm tesisinde birleştirme ümidiyle yola çıktık"

Termal tesislerin belli bir yaş grubuna hitap ettiği algısının son dönemlerde yapılan koruyucu, önleyici sağlık hizmetleriyle değiştiğini ve her yaştan vatandaşın yararlandığı hizmet haline geldiğini anlatan Genç, "Bizim her yaş grubunu termale yönlendirecek bir sloganımız var, dede ile torunu aynı turizm tesisinde birleştirme ümidiyle yola çıktık. Hem dedenin hem babanın hem de oğlun yani torunun hizmet alabileceği, kendini bulabileceği hem eğlence alanlarını hem de şifa alanlarını tesis ederek termalimizi her yaş grubuna açma çabası içerisindeyiz." şeklinde konuştu.

Tesislerde sadece eğlence turizmi pazarlamadıklarını, bunun yanında sağlık turizmi hizmeti de sunduklarını ifade eden Genç, ilerleyen yıllarda fizik tedavi rehabilitasyon ünitesi kurmayı hedeflediklerini söyledi.

"Ana hedefimiz sağlık turizmi"

Sağlık turizmini çok önemsediklerini vurgulayan Genç, "Ülkemizde bu ihtiyacı yurt dışına giderek karşılıyoruz. Daha modern, oldukça nitelikli uzman kadroların işletebileceği projemiz var. Düşündüğümüz alanın tamamını kiraladığımız zaman yaklaşık 350 dönüm arazi üzerinde bunu yapacağız." diye konuştu.

Su ve kuş sesi eşliğinde insanların kameriyede oturup günlük hayatını devam ettirebileceği imkanlar sağlayacaklarını anlatan Genç, "Diğer taraftan da fizik tedavi rehabilitasyon imkanlarını sağlamış olacağız. Böylelikle hastaların tedavilerini daha erken gerçekleştirmelerine vesile olacağız. Bu işin bir kısmı. Bir de koruyucu hekimlik dediğimiz, hastalanmadan önce de hastalığın tedbirini alabileceğimiz bir yöntem var." dedi.

Genç, termal kaynakların, insanların rehabilitasyonu, adeta hücre yenilenmesi için önemli kaynaklar olduğuna değinerek, sağlık turizmini oldukça ön plana çıkarmak istediklerini bildirdi.

Ana hedeflerinin sağlık turizmi olduğunu vurgulayan Genç, "Şu anda yurt dışına hasta ihraç eder durumdayız. Biz, hasta ihraç etmekten ziyade buraya yurt dışından hasta alabilecek kapasiteye ulaşmak istiyoruz. Gönderdiğimiz hastaları ülke içerisinde bırakmak, bunun yanında da yurt dışından da hasta getirme hedefindeyiz. Hedeflerimiz, mevcut projemizin içerisinde inşa ettiğimiz devre mülklerimiz, sosyal tesislerimiz, bununla birlikte de kongre merkezimiz var. Akabinde fizik tedavi rehabilitasyon hastanesi ve büyük bir kongre oteli projemiz var. Bunları gerçekleştirdiğimiz zaman hedeflerimize ulaşmış olacağız." diye konuştu.

Projenin yüzde 40'lık kısmının faaliyete geçtiğini belirten Genç, 2019 yılının ikinci yarısında tamamlamayı planladıkları tesisin 8 bin yatak kapasitesine ulaşacağını ve bunun turizm açısından oldukça büyük bir tesis olduğunu aktardı.

Yaklaşık 16 aydır hizmet veren tesise, Körfez ülkelerinden ve Avrupa'nın bazı ülkelerinden ziyaretçilerin geldiğini belirten Genç, "İlerleyen dönemde yurt dışından gelen ziyaretçi ve hasta sayımızı arttırmayı hedefliyoruz. Avrupa'da termal turizm biliniyor ve kullanım oranları yüksek. Termali yaşlı kesimin kullanması gerekli diye bir algı var. Öyle değil, 'termali kullan genç kal' diyoruz." dedi.

Genç ayrıca, yarıyıl tatilinde İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük kentlere yakın olması nedeniyle tercih edildiklerini ve tatil süresince yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet vereceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ahmet Genç Taraklı Sakarya Termal Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title