Haberler

Çanakkale'de CHP'lilerden Ohal Tepkisi

ÇANAKKALE'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, Olağanüstü Hal'in (OHAL) uzatılmayarak, kaldırılmasını istedi.

ÇANAKKALE'de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Örgütü, Olağanüstü Hal'in (OHAL) uzatılmayarak, kaldırılmasını istedi.

CHP Genel Merkezi'nin, 81 ilde 'OHAL'in kaldırılması ve Türkiye'nin yeniden demokrasiye dönerek normalleşmesi çağrısı üzerine, CHP İl Örgütü bugün saat 11.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Çanakkale Belediye Başkanvekili Ramazan Etik, partililer, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) üyeleri ve sendika temsilcileri katıldı.

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan, Türkiye'nin 18 aydan bu yana OHAL rejimi ile yönetildiğini söyledi. 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 'da ilan edilen OHAL'ın milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklerine yönelik bir karşı darbe halini aldığını belirten İl Başkanı İsmet Güneşhan şunları söyledi:

"Darbe ve darbecilerle mücadele bahanesi ile başlayan OHAL, gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür. AKP iktidarı ilk günden bu yana darbecilerle değil, tek adam düzeninin karşısında demokrasiden yana olan kesimlerle mücadele etmektedir. İktidara gelirken OHAL'i kaldırma vaadiyle yola çıkanlar, bugün OHAL'den beslenen ve bir baskı rejimi KHK'lar eliyle kuran bir yapı haline gelmiştir. Demokrasiden hızla uzaklaşılırken, OHAL altında gidilen referandumda mühürsüz seçim olarak tarihe geçmiş, milli iradenin gaspı alenileşmiştir. Toplum tüm kesimlerini doğrudan etkileyen, iş dünyasından sivil topluma, emekçilerden yargıya, medyadan eğitime kadar, herkese dokunan OHAL'in bir kez daha uzatılması gündemde iken, CHP olarak bir çağrı yapıyoruz. Bu olağanüstülüğü normalleştirmeye çalışanlara karşı CHP, demokratik kitle örgütleri ve sendikalar olarak bir kez daha ifade ediyoruz; OHAL'e artık yeter, OHAL kaldırılsın."

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalık, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

- Çanakkale

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Bülent Öz Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title