Haberler

Dha Yurt Bülteni-12

1)SURİYE' DE EL YAPIMI PATLAYICI İNFİLAK ETTİ: 1 ÖLÜ, 1 YARALISURİYE'nin Halep kentine bağlı Rai bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.

1)SURİYE' DE EL YAPIMI PATLAYICI İNFİLAK ETTİ: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

SURİYE'nin Halep kentine bağlı Rai bölgesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu bir kişi öldü, bir kişi yaralandı. Kilis'in Elbeyli ilçesinin Çobanbey köyünün karşısında bulunan Suriye'nin Rai bölgesinde terör örgütü DEAŞ'ın çekilmeden önce döşediği el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlamanın olduğu bölgedeki bir Suriyeli yaşamını yitirirken, ağır yaralanan bir Suriyeli ise ambulansla sınır hattına ulaştırıldı. Burada kurulu olan Sıhhi Tahliye noktasında ilk müdahalesi yapılan yaralı daha sonra ambulansla Kilis Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Görüntü dökümü

----------------------------------

Kilis Devlet Hastanesi

Ambulansın gelişi

Yaralı Suriyelinin sedye ile taşınması

Genel ve detay görüntüler

(Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

(174 MB)

======================================================

2)SİİRT'TE SİLAHLI, BIÇAKLI VE ÇEKİÇLİ KAVGA CEP TELEFONUNDA

SİİRT'in merkez Yeni Mahalle Caddesi'ndeki Üniversitesi kampüsü karşısında çok sayıda kişinin karıştığı ve 1 kişinin yaralandığı silahlı, bıçaklı, çekiçli ve tekmeli kavga görüntülere bir cep telefonu tarafından saniye saniye kayıt edildi. Havaya ateş ederek kavgaya müdahale etmeye çalışan polislerin kavgayı ayırmakta güçlük çektiği görüldü.

Siirt Üniversitesi kampüsü karşısında bulunan bir oto kiralama iş yerinde iki grup arasında alacak verecek meselesi yüzünde dün yaşanan ve 1 kişinin yaralandığı kavga ile çekilen cep telefonu görüntüsü sosyal medyada yayımlandı. Görüntülerde, önce elinde pompalı tüfek bulunan bir kişi kavga alanından uzaklaşırken, ardından bir araç hızla kavganın bulunduğu yere geliyor. Araçtan inenler ile orada bulunanlar kavgaya tutuşurken, tarafların çekiç ve sopa ile bıçak la birbirlerine saldırdıkları görüldü. Daha sonra kavganın bulunduğu yere gelen sivil polisler, havaya ateş ederek polis olduklarını bağırmalarının kayıt edildiği görüntülerde, pohislerin kavga edenleri ayırmakta güçlük çektiği görüldü. Kavga ile ilgili 2 kişinin polims tarafından gözalltına alındığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Elinde pompalı silahlı kişi

-Kavga eden gruplar

-Bir aracın hızla birine çarparak durması

-Araçtan çıkan kişinin kavgaya karışması

-Kavgada çekiçli saldırı

-Bıçaklanan kişinin yere düşmesi

-Polislerin hava ateş anları

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

===============================================

3)TARTIŞTIĞI KİŞİYİ BACAĞINDAN VURDU, KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDI

ADAPAZARI'nda, 26 yaşındaki A.C. aralarında husumet bulunan 27 yaşındaki Mustafa Ok'u tabanca ile ateş ederek bacağından vurdu. Silah seslerini duyarak olay yerine koşan polisler, kaçmaya çalışan A.C.'yi yakaladı.

Olay saat 12.45 sıralarında, Adapazarı Kavaklar Caddesi'nde meydana geldi. Mustafa Ok ile aralarında husumet olan A.C. caddede karşılaşarak bilinmeyen bir nedenle tartışmaya başladı. A.C. üzerindeki tabancayı çıkararak 6 el ateş etti. Kurşunlardan ikisinin bacağına isabet etmesi sonucu yaralanan Mustafa Ok, yere yığıldı. Silah seslerini duyup olay yerine koşan sivil polisler, kaçan saldırganı kıskıvrak yakaladı. Mustafa Ok olay yerine gelen 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.  Saldırganın yakalanma anı ise kameralara yansıdı. Polis, A.C.'yi yere yatırıp kelepçelerken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü dökümü

-----------------------------

-Yaralının yerde yatarken görüntüsü

-Saldırganın yakalandığı an

-Yaralının ambulansta görüntüsü

-Yaralının hastaneye getirilmesi

Haber-Kamera: Aziz GÜVENER/ADAPAZARI(Sakarya),

===============================================================

4)SİVAS'TA YÜKSEK KESİMLERDE KAR YAĞIŞI

SON yılların en kurak mevsimini yaşayan Sivas'ta yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.

Sivas'ta beklenen kar yağışı yüksek kesimlerde başladı. Sabah saatlerinden itibaren Sivas-Malatya karayolunda bulunan 1750 rakımlı Yağdonduran Geçidi yağışla birlikte beyaza büründü. Zaman zaman sisin de etkili olduğu bölgede görüş mesafesi azaldı. Sürücüler karla kaplanan zeminde ilerlemekte güçlük çekti. Kent merkezinde ise kısa süreli yağmur yağışı görüldü. Hava sıcaklığının eksi 5'lere ulaştığı Sivas'ta meteoroloji verilerine göre kar yağışının pazar günü etkili olması bekleniyor.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

-Yağdonduran mevkisinden görüntüler

-Kar yağışı

-Araçların görüntüleri

Haber-Kamera: Hakan KALELİ/SİVAS,

(55.7 mb)

=========================================================================

5)ŞANLIURFA VE AKÇAKALE'DE YAĞMUR DUASI

ŞANLIURFA ve Akçakale ilçesinde geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan vatandaşlar cuma namazı sonrasında yağmur duası etti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan kuraklık nedeniyle tedirgin olan Şanlıurfa ve Akçakale ilçesi sakinleri, cuma namazında yağmur duası etti. Bölgede son yılların en kurak kış mevsiminin yaşanmasından dolayı halktan gelen talep üzerine İl Müftülüğü'nün talimatıyla camilerde namazın ardından yağmur duası yapıldı.

Görüntü dökümü

-----------------------------------

Cuma namazı için Dergah Camine gelen vatandaşlar

Namaz kılınması

İmam yağmur duası etmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Ali LEYLAK-ŞANLIURFA-DHA)

246MB

============================================================

6)CHP'DE KÜFÜRLÜ DEVİR- TESLİM

CHP Antalya İl Başkanlığı'nın devir teslim töreninde eski İl Başkanı Mustafa Erdem'e konuşması sırasında bazı partililer tepki gösterip üzerine yürüdü. Bir partilinin küfrettiği Erdem, "İl başkanım o küfrü yiyecek" diye tepki gösterdi.

CHP Antalya İl Başkanlığı'nın geçen hafta sonu yapılan genel kurulunda seçimi kazanan Ahmet Kumbul, parti binası önünde düzenlenen törenle görevi İl Başkanı Mustafa Erdem'den devraldı. Törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, CHP Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara ve Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile çok sayıda parti yöneticisi ve partili katıldı.

MUSTAFA ERDEM'DEN SERT ELEŞTİRİ

Parti binası önünde toplanan kalabalığa seslenen eski il başkanı Mustafa Erdem, seçim süreciyle ilgili sert eleştirilerde bulundu. Delege seçim süreçlerine hiçbir müdahalede bulunmadığını belirten Erdem, "Üzülerek belirtmek isterim ki, il kongresi süreci maalesef beklenen, özlenen tarafsızlık içinde gerçekleşmedi. Bireysel gelecek kaygıları ülkenin geleceğinin önüne geçti. Genel başkan yardımcıları bir yandan, 'Antalya'yı ben yönetirim' iddiası içinde olanlar bir yandan sanki bir telaş içindeydiler. Bir genel başkan yardımcısı düşünün, seçimden bir gün önce gelecek ve geliş sebebini 'Sayın genel başkanın bütün belediye başkan adaylarını listelerine yazma talimatını getirdim' diye açıklayacak. Bu aslında aklımızla alay etmek değil de nedir? Bunun için Antalya'ya mı gelinir? Bir divan başkanı düşünün havaalanına kendisini karşılamaya giden il başkan yardımcısının olduğu il başkanının aracına binmeyecek, önceki il başkanımızın aracıyla gelecek. Yine bir divan başkanı düşünün, mesajla iletilen talimatlar doğrultusunda divanı yönetecek. Bütün bu olumsuzlukları birebir gördüğüm, yaşadığım halde kongrenin partimize yakışır olgunlukta gerçekleşmesi için tek kelime etmedim" diye konuştu.

'BİZİ Mİ DÖVECEKSİNİZ?'

Başarının ölçüsünün alınan sonuçlar olduğunu da belirten Mustafa Erdem, kendi döneminde Muratpaşa'da 'başarısız', 'yetersiz' kampanyasının had safhada olduğunu belirterek, ilçelere göre referandum sonuçlarına göre istatistik bilgileri paylaşmaya başladı. Bu sırada bazı partililer Erdem'e tepki göstererek kalabalığın içinden üzerine yürümeye çalıştı. Diğer partililerin engel olmaya çalıştığı saldırı sırasında bir partili ise Erdem'e küfretti. Üzerine yürüyen partililere tepki gösteren Erdem, "Ne oluyor arkadaşlar? 70 yılda 7 kez iktidar olamamışız neyi tartışıyoruz? Bizi mi döveceksiniz, neyi tartışıyoruz" dedi. Erdem, kendisine küfreden partiliyle ilgili olarak, "İl başkanım o küfrü yiyecek" diyerek, yeni İl Başkanı Kumbul'a tepkisini dile getirdi. Saldırgan partililerin uzaklaştırılmasının ardından Erdem, yeni yönetime başarılar diledi.

YENİ BAŞKANDAN BİRLİK BERABERLİK MESAJI

Antalya'nın referandumda olduğu gibi çalışınca neler yapabileceğini gösterdiğini belirten Ahmet Kumbul, bugüne kadar görev yapan tüm partililerle birlikte çalışacağını söyledi. Kumbul, "Bütün kararları hep beraber alacağız, sahada hep birlikte çalışacağız. Cumhuriyet tarihinin en karanlık günlerinden geçiyoruz. devlette liyakat tamamen yok sayılıyor. Bu karanlığı dağıtacak, ülkeyi tekrar aydınlığa getirecek tek parti CHP'dir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün biz gençlere emanet ettiği Cumhuriyet rejimini tekrar inşa edecek ve bu ülkenin ilelebet yönetilmesini sağlayacak CHP'dir. Önümüzde çok zorlu bir süreç var. Genel ve yerel seçimlerde CHP'yi Antalya'da iktidar yapacağız" dedi.

Çetin Osman Budak ise bu devir- teslim töreninin 2019 seçimlerine start verilen gün olduğunu belirtti. Budak, "Türkiye'deki bütün kongreleri biliyor, yakından takip ediyoruz. Bir demokrasi şöleni halinde geçmesini temenni ettiğimiz, birkaç yerde tatsız olay olsa da aslında 78 ilde kongreler bitti. ve hiç diğer partiler gibi değil, demokratik unsurlar devreye girdi ve en çok takdir toplayan da Antalya'daki kongremizdi. Bütün Türkiye çok yakından takip etti. Son derece olgun, düzeyli, kapsayıcı ve mücadeleci bir kongreydi. Bu kongre aslında, Antalya'da bir çoban ateşinin yakılışıydı. 2019'da üç seçim olacak. Belediye, milletvekilliği ve başkanlık. Rejimi değiştirmek isteyenlerin başına 2019 seçimlerini geçirecek dinamo sizlersiniz. Önümüzdeki iki yıllık süreçte mücadele azmiyle yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Görüntü dökümü

------------------------

-İl binası dış plan görüntü

-Partililerin görüntüsü

-Eski il başkanı Mustafa Erdem'in konuşması

-Partililerin kavgası

-Yeni İl başkanı Ahmet Kumbul'un konuşması

-Çetin Osman Budak'ın konuşması

-İl başkanlarının birlikte görüntüsü

-Partililerin yeni başkanı kutlamaları

-Detaylar

(Haber: Mehmet ÇINAR-Kamera: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

====================================================

7)CHP'LİLERDEN ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE 'OHAL KALDIRILSIN' İSTEĞİ

ESKİŞEHİR'de CHP'liler, Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yaparak, olağanüstü halin (OHAL) kaldırılmasını istedi.Aralarında CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer ile Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt'un da bulunduğu partililer, Vilayet Meydanı'nda toplandı. Atatürk Anıtı önünde basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı Sinan Özkar, OHAL'in kaldırılmasını isteyerek, şunları söyledi: "Ülkemiz, 18 aydan buyana OHAL rejimi ile yönetilmektedir. 15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe girişimi ardından 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL, milli iradeyi, demokrasiyi, insan haklarını ve özgürlükleri neredeyse bütünüyle kısıtlamıştır. Darbe ve darbecilerle mücadele bahanesi ile başlayan OHAL, gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür. AKP iktidarı ilk günden bu yana darbecilerle mücadele değil, tek adam düzeninin karşısında demokrasiden yana olan kesimlerle mücadele etmektedir. AKP hükümetinin baskıları tüm kurumları sarmış, parlamenter demokrasiye karşı girişilen harekatın usulsüzlükleri, Anayasayı yok sayan karalarla sözde tescil edilmiştir. Türkiye'de anayasa fiilen lağvedilmiş, hukuk askıya alınmıştır. Böylesi bir ortamda Cumhuriyet Halk Partisi ilk günden buyana cumhuriyetin temel değerlerini savunmaya, parlamenter demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir. Türkiye'nin kurucu partisi kimliği ve tarihsel sorumlulukları doğrultusunda Cumhuriyet halk Partisi olarak ülkemizin evrensel hukuk kurallarından kopartılmasına seyirci kalmayacağımızı bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz. Toplumun tüm kesimlerini doğrudan etkileyen, iş dünyasından sivil topluma, emekçiden yargıya, medyadan eğitime kadar herkese dokunan OHAL'in bir kez daha uzatılmasını kabul etmiyoruz. Bir kez daha ifade ediyoruz. OHAL'e artık yeter, OHAL kaldırılsın, demokrasi istiyoruz."

CHP İl Başkanı Özkar'ın konuşmasından ardından basın açıklamasına katılan partililer, bir süre alkış tuttuktan sonra dağıldı.

Görüntü dökümü

------------------------------------------

-İl Başkanı Sinan Özkar'ın basın açıklamasını okuması,

-Partililerin açıklama sonunda alkış temposu tutmalarından çekilen görüntüler bulunuyor.

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK-ESKİŞEHİR,

====================================================================

8)BALIKESİR'DE CHP'DEN 'OHAL KALDIRILSIN' EYLEMİ

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Örgütü, Olağanüstü Hal'in (OHAL) kaldırılması için bugün Ali Hikmet Paşa Meydanı'nda eylem yaptı.Eyleme partililer, sivil toplum kuruluşları ile sendika üyeleri katıldı. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, OHAL'in bir an önce kaldırılmasını istediklerini belirtirken, 15 Ocak'ta Ankara'da yapılacak, OHAL Forumu'na tüm vatandaşları davet etti.

İl Başkanı Sarı, etkinliğe katılan yaklaşık 300 kişiye seslenirken, ülkenin 18 aydan bu yana OHAL ile yönetildiğini belirterek şunları söyledi: "15 Temmuz 2016'da gerçekleşen hain darbe kalkışmasının ardından 20 Temmuz'da ilan edilen OHAL milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere yönelik karşı darbe halini almıştır. Darbe ve darbecilerle mücadele bahanesi ile başlatılan OHAL, gelinen süreçte, iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür. AKP iktidarı darbecilerle değil, tek adam düzeninin karşısında demokrasiden yana olanlarla mücadele etmektedir. Sağcı solcu ayırmadan toplumun büyük bir kesimi darbeci olarak suçlanmaktadır. İktidara gelirken OHAL'i kaldırma vaadiyle yola çıkanlar, bugün OHAL'den beslenen baskı rejimini Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) eliyle kuran bir yapı haline gelmiştir. Demokrasiden hızla uzaklaşılırken, OHAL'de gidilen referandum tarihe mühürsüz seçim olarak geçmiş, milli iradenin gaspı alenileşmiştir.ö

KIŞ LASTİĞİ, EPİLASYON MERKEZLERİ KHK KONUSU OLDU

Başkan Sarı, OHAL KHK'larının toplumun üzerinde sallanan bir kılıç olarak seslerini yükseltmek isteyenlere yönelik bir silah halini aldığını ve akla gelmeyecek düzenlemelerin KHK'lar ile yapıldığına dikkat çekti. Sarı, "Anayasayı yok sayan bir anlayış ile KHK'lar yasal kapsamından çıkarılmış, yetki çerçevesini aşmıştır. Kış lastiği, epilasyon merkezleri ile ilgili düzenlemeler dahi KHK konusu olmuştur. Gazete ve dergilerin kapatılması iktidarın övündüğü icraatları olmuştur. CHP ilk günden bu yana Cumhuriyet temel değerlerini savunmuş, baskı rejimine karşı parlamenter demokrasiden ve özgürlüklerden yana olmuştur. Bu mücadeleyi kararlılıkla sürdürmektedir. CHP olarak, ülkemizin dünyadan soyutlanmış bir diktatörlüğü evrilmesine ve evrensel hukuk kurallarından koparılmasına seyirci kalmayacağımızı ifade ediyoruzö dedi.

Ellerinde, 'Hak, hukuk, adalet', 'OHAL'de özgür değiliz', 'Basına özgürlük istiyoruz' yazılı pankartlar taşıyan grup, sık sık "Hak hukuk adalet", "Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz" sloganları attı.

Etkinliğe katılanlar, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Eylemden görüntü

-Serkan Sarının basın açıklaması

(Haber-Kamera: Hilmi DUYAR/BALIKESİR, )

==========================================================

9)MANİSA'DA OHAL TEPKİSİ

MANİSA'da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından yapılan basın açıklamasıyla olağanüstü hal (OHAL) uygulamalarına tepki gösterildi. CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban, "Bugünkü uygulamalar 12 Eylül'lü aratmaktadır. 12 Eylül'de bile bu kadar hukuksuzluk, çağ dışı uygulama olmamıştır" dedi.

CHP Manisa İl Başkanlığı öncülüğünde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, OHAL uygulamalarına tepki gösterdi. 'OHAL ile Yönetilen Bir Ülke Değil, Demokrasi ile Yönetilen Bir Ülke İstiyoruz' yazılı pankart açan kalabalık, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Kurtuluş yok tek başına ya hepberaber ya hiçbirimiz", "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek" sloganları attı.

"OHAL TAMAMEN MUHALİFLERİ SİNDİRME OPERASYONUDUR"

CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin uzun süredir OHAL ile yönetildiğine dikkati çekip, "20 Temmuz 2016 tarihinden beri tam 1.5 yıldır ülkemiz OHAL rejimi ile KHK'lar ile yönetilmektedir. 20 Temmuz'da OHAL, bizim yıllardır eleştirdiğimiz FETÖ'ye karşı bir önlem olarak yürürlüğe girmiştir. Ama daha sonraki süreçte OHAL tamamen tüm muhaliflere, AK Parti karşıtlarına bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür. 2002 tarihinde OHAL'i kaldırma vaadiyle iktidara gelen AK Parti, bugün OHAL'in bir numaralı savunucusu ve uygulayıcısı olmuştur. OHAL ve KHK'lar ile ülkede dikta rejimi kurmanın alt yapısını oluşturmuştur. Bu nedenle OHAL ve KHK'lar ile yürütülen bir yönetime sonuna kadar karşıyız" dedi.

"BUGÜNKÜ UYGULAMALAR 12 EYLÜL'Ü ARATMAKTADIR"

Türkiye'nin 12 Eylül askeri darbesini yaşadığını hatırlatan Balaban, "Bugünkü uygulamalar 12 Eylül'lü aratmaktadır. 12 Eylül'de bile bu kadar hukuksuzluk, çağ dışı uygulama olmamıştır. Türkiye'de insanlar o zaman askeri diktatörlüğün hukukuna bile güvenmekteydi. 12 Eylül'de bile bu kadar insan işinden olmamış veya ihraç edilmemişti. Fakat ne yazık ki AK Parti hükümeti dikta rejimine geçmek için KHK'ları ve OHAL'i kendi çıkarları doğrultusunda fütursuzca kullanmaktadır. Artık halkımız her şeyin farkındadır. Kimin ne yaptığını çok iyi bilmektedir. Bu uyanış KHK'lar ve OHAL ile bastırılmak istenmektedir. Anayasanın filen uygulanmasını engellendiği veya uygulanmadığı bu dönemde sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin bir dikta rejimi ile yönetilmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Balaban konuşmasının son kısmında 15 Ocak Pazartesi günü Ankara'da partisinin genel merkezi tarafından OHAL'e karşı düzenlenecek büyük etkinliğe davet çağrısında bulunup, "Burada 100 binleri buluşturup, milyonlara seslenmeyi hedefliyoruz. Türkiye'de artık tek adam rejimine, OHAL ile KHK'lar ile yönetilen bir ülke rejimine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü 21. yüzyıl demokrasi, evrensel hukuk çağıdır. OHAL'e yeter diyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Eylemden görüntü

-CHP Manisa İl Başkanı Semih Balaban'ın açıklaması

-Slogan atılmasından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

(Haber - Kamera: İlker KILIÇASLAN / MANİSA,

=================================================================

10)UYUŞTURUCU OPERASYONU ŞÜPHELİLERİ ADLİYEDE

DENİZLİ'de polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda gözaltın alınan 3'ü kadın 14 kişi, adliyeye sevk edildi.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik geçen 10 Ocak'ta, Karşıyaka Mahallesi'nde, özel harekat polisleriyle birlikte eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında uyuşturucu sattığı belirlenen kişilerin evlerindeki kapılar kırıldı, zanlılar yataklarında kelepçelenip, gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 2 kilo 468 gram esrar, 676 uyuşturucu hap, 9 gram metamfetamin ve uyuşturucu satışından elde edildiği belirlenen bir miktar para ve altın ziynet eşyaları ele geçirildi. Operasyon kapsamında 3'ü kadın 14 kişi gözaltına alındı. Polisteki işlemleri tamamlanan M.B., G.G., G.B., isimli kadınlar ile diğer şüpheliler Z.G., O.G., E.Y., A.A., E.B., O.K., Y.G., F.A., T.G., F.G. ve S.B., bugün adliyeye sevk edildi. Evindeki aramada, uyuşturucu satışından elde edildiği tespit edilen yüklü miktarda para ve altın takılar ele geçirilen M.B.'nin polisler arasında adliyeye getirilirken kendisini görüntüleyen gazetecilere, "Sanki çekince satmayacak mıyız? Çıkınca tekrar satacağız, Çıkınca devam" diye bağırdı. Bunun üzerine kadın polis, şüpheli M.B.'yi ağzını kapatarak adliye binasına soktu.

Görüntü dökümü

------------------------------------

-Şüphelilerin adliyeye geüirilmesinden görüntü

-Şüphlileden M.B.'nin adliyeye getirilirken, kendisini görüntüleyen gazetecilere tepkisi

-Genel ve detay görüntüler

(Haber - Kamera: Ramazan ÇETİN / DENİZLİ,

========================================================

11)EMNİYET MÜDÜRÜ'NDEN, ŞEHİT ÇOCUĞUNU SEVİNDİREN HEDİYE

BURSA İl Emniyet Müdürü Osman Ak, şehit polis  memuru Ali Demircioğlu'nun engelli oğlu Batuhan'a cep telefonu hediye ederek özlemini giderdi. Hediyesini alan Batuhan, ilk olarak İzmir'de Polis Okulu'nda okuyan ikizini arayarak görüntülü konuştu.

Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Karacabey Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nde görevliyken 2016 Ocak ayında araç kurtarma çalışmasında bir aracın çarpması sonucunda şehit olan polis memur Ali Demircioğlu'nun eşi Selma ve ikiz çocuklarından engelli olan Batuhan'ı, makamında kabul etti. Ziyarete Emniyet Müdürü'nün eşi Fatma Ak'ta katıldı. Ak ailesi, şehidin engelli çocuğuna cep telefonu hediye ederek özlemini giderdi. Duygusal anların yaşandığı ziyarette, Batuhan kendisine hediye edilen telefon ile İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu Öğrencisi olan ikizi Boğaçhan'ı arayıp, görüntülü olarak konuştu. Bu sırada anne Selma Demircioğlu'da gözyaşlarına hakim olamadı.İl Emniyet Müdürü Osman Ak, "Batuhan bizim kardeşimiz. Şehidimizin bize emaneti. İkiz kardeşi var. Şuanda İzmir'de okuyor, polis olacak. Batuhan'da güzel bir okulda eğitimini sürdürüyor. Kedisine okul sonrası işyeri açacağız. Batuhan'ın telefona olan özlemini, eşim annesini ziyaret ettiğinde öğrendik. Bizde kendisine telefon hediye ettik" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-----------------------------

-Osman Ak ve Engelli çocuktan görüntüler

-Osman Ak'ın telefon hediye etmesi

-Engelli çocuğun abisi araması ve konuşmaları

Haber-Kamera: Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,

(186 MB 2 ' 45" )

=====================================================

12)KÜÇÜK ŞEFLER, MANDALİNALI TATLIDA HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, coğrafi işaretli ürünlerin korunması için başlatılan 'Bodrum Mandalinalı Tatlar' etkinliğinde, mutfağa giren lise, ilkokul ve ana sınıfı öğrencileri, tatlıdaki hünerlerini sergiledi.

Bodrum Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği tarafından coğrafi işaretli ürünlerin korunması için ilk olarak Bodrum Mandalinalı Tatlar ekinliği yapıldı. Gümbet Mahallesi Bardakçı Koyu'ndaki bir otelde gerçekleşen etkinlikte, ilkokul ve ana sınıfı öğrencileri, Bodrum mandalinalı tariflerini yaptı. İlk olarak anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin ocak başına geçtiği etkinlikte, 5-10 yaş arası çocuklar en lezzetli tatlıyı yapmak için mücadele etti. Heykeltıraş ve şef Haşim Demirtaş öğrencilere yiyeceklerle süsleme ve dekor sanatıyla ilgili bilgi verdi. Çeşitli yiyeceklerden dekorlar hazırlayarak, lise öğrencilerine çalışmalarıyla ilgili püf noktalarını anlattı.

AMAÇ BODRUM MANDALİNASINA SAHİP ÇIKMAK

Dernek Başkanı Coşanöz, "Minik şefler, hepsi aynı anda yarışıyor. 5 ilkokulumuz var. Amacımız Bodrum mandalinasına sahip çıkmak. Anasınıfı ve ilkokul çocukları, büyüklerinden yardım almadan Bodrum mandalinalı tatlılarını hazırlıyor. Türkiye'deki coğrafi işaretli ürünleri çok önemsiyoruz. Bodrum Mandalinası Bodrum'un yegane işaretli ürünü. Coğrafi işaretli ürünleri sahiplenmek adına ve çocuklara mandalina aşkını farkındalığını yaratıp, tek tük kalan mandalina bahçelerinin sahip çıkmak adına böyle bir etkinliğe başladık" dedi.

Küçük kızı Daphne Berk'in etkinliğe katılması sebebiyle izlemeye gelen şarkıcı Zeynep Casalini ise, "Daphne, Dereköy İlköğretim Okulu 1. sınıf öğrencisi. Mandalinalı pasta yarışmasında yarışıyor. Mutfakta zaman geçirmeyi sever. Her ne kadar suratı asıksa da mutlu birkaç gündür. Kazanabilecek miyiz acaba diye düşünüyor ve çok heyecanlıydı. Biz de ablası Ceren Sarp ile beraber onu izliyoruz. Güzel bir aktivite. Bodrum mandalinası gerçekten dünyaca ünlü bir şey ve onu değerlendirmek onunla ilgili insanları daha çok bilgilendirmek gerekiyor. Çünkü biliyorsunuz ki çok ziyan oluyor böyle bir aktivite olması çok hoş" dedi.

Yarışmada 'En İyi Sunum' ödülünü, yaptıkları 'Mandalina Burger' ile Gölköy Ahmet Naci Coşkunoğlu İlkokulu Anasınıfı öğrencileri kazandı. 'En iyi Mandalina Peltesi' ödülünü ise 'Gülen Mandalina Tatlısı' ile Dereköy Ahmet Naci Zeki Büyükkuşoğlu İlkokulu 1. sınıfı elde etti. 'En İyi Tat' ödülünü, yaptıkları 'Cheesekek' ile Zeyyat Mandalinci İlkokulu 3. sınıfı kazandı. 'En Lezzetli Karışım' ödülünü 'Mandalina Aşkı' ile Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu 3. sınıfı hak etti. 'En iyi Mandalina Dilimi Kullanma Ödülünü' de Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu 4. sınıf öğrencileri kazanarak birinci oldu. Yarışmanın sonunda minik şeflere kep hediye edildi.

Etkinlik, gün içinde çeşitli gösteri ve yarışmalarla devam ederken, yarın (cumartesi) yapılacak yarışmalarla sona erecek.

Görüntü dökümü

------------------------

Çocukların hazırlıklarından görüntü,

Mandalina sıkmalarından, muhallebi ve irmik kavurmalarından görüntü vardır.

Bodrum Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Coşanöz ile röp.

Zeynep Casalini ile röp,

Bodrum Mandalinalı tatlılarını yapan çocuklarla röp.

(Haber: Nilüfer DEMİR- Hülya ELTEŞ- Kamera: Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla),

=====================================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya Suriye Bodrum Politika Güncel Haberler

title