Haberler

Gaziantepspor, Oktay Derelioğlu Sözleşme İmzaladı

TFF 1. Lig ekiplerinden Gaziantep spor, teknik direktör olarak anlaştığı Oktay Derelioğlu ile sözleşme imzaladı. Gaziantep spor Celal Doğan Tesisleri'nde gerçekleşen imza törenine Oktay Derelioğlu, Kulüp Başkanı Huzeyfe Durmaz, Kulüp yöneticileri Baler Fidan, Ferit Karaoğlu, Hayri Öztürk katıldı. Sezon sonuna kadar anlaşılan Oktay Derelioğlu, kendisini yarım sezonluğuna Gaziantep spor'lu yapan anlaşmaya imza attı.

Gaziantepspor spor için Oktay Derelioğlu ile birlikte bir adım attıklarını belirten Huzeyfe Durmaz, "İnşallah ikinci ligde kümede kalmayı hedefliyoruz. Oktay hocamızın tecrübesiyle, ahde vefasıyla, bir telefonla, hiç soru sormadan kabul ettiği için kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah başarı peşinden de gelir inancındayız" dedi. Törende konuşan Oktay Derelioğlu ise, "Banan inanıp güvenenlere, bu göreve layık görenlere teşekkür ediyorum. Gaziantep'in büyüklüğü ve ismi hiç bir zaman yere düşmez. Çünkü bu kulüp tarihi ve şehriyle çok büyük bir kulüp. En güzel yıllarımdan birini bu kulüpte geçirdim. Tarihinin ilk Avrupa kupalarına giden kadrosunda yer aldım, başarılı olmuştum. Çok önemli bir sezondu. Bu durum, bu vaziyet, bu hal böyle gidecek diye bir kaide yok. Bizler, buraya karakterimizi, ismimizi, üretkenliğimizi, çalışkanlığımızı koymaya geldik. Handikapları konuşmak istemiyorum.Aynı şeyleri oyuncularımla da konuşacağım. Bizler mücadeleci yapıdayız. Bu duruma birileri bir şekilde getirmiştir Ama Gaziantep büyüklüğünden hiç bir şey kaybetmez. Ben inanıyorum ki gelecek aydınlık. Karanlık bence insanın kafa yapısında düşüncesindedir. Ben yenilmeye tahammülü olmayan bir yapıdayım. Yenilirsem de rakibimi yaralamam lazım. Yaralayarak, yenilmek isterim" diye konuştu.

GAZİANTEPSOR ZOR GÜNLER YAŞIYOR

Ekonomik açıdan zor günler geçiren Gaziantep spor'un içerisinde bulunduğu durum, son dönemlerde 3 oyuncunun kadro dışı bırakılması ve taraftarların kulüp bastığı olaylarla gün yüzüne çıktı. Bir taraftan ekonomik sorunlar yaşayan kulübün yöneticileri ise ikinci yarı için hazırlıklara start vermek için hoca arayışına girmişti. Kulüp yöneticileri, Kahramanmaraş'ta teknik direktörlük yapan ve Gaziantep spor gibi kötü günler geçiren Oktay Derelioğlu ile anlaşarak, bu kötü gidişatı durdurmak istiyor.

EŞİNİ KAYBETMESİNE RAĞMEN KARİYER BASAMAKLARINI ÇIKTI

Oktay Derelioğlu 4 Temmuz 1997'de eşini kaybetmiş ve ardından zor günler geçirmişti. Bir ay sonra antrenmanlara geri dönen futbolcu, gerçek tutkusu olan futbola uzun bir ara vermeyerek sezona Beşiktaş'ın ilk 11 oyuncusundan biri olarak başladı. 1997-98 sezonunda kariyerinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında forma giydi. 6 maçta da sahaya ilk 11'de çıkan futbolcu, Paris Saint Germain'i 3-1 yendikleri maçta 2 gol atarak maçı kazandıran isim oldu. Ayrıca IFK Göteborg ile oynanan iki maçta da birer gol atmayı başardı.

Ligde 14 gol atan futbolcunun, Van spor ile oynanan iki maçta gösterdiği performans ve Karabük spor karşısında yaptığı hat-trick unutulmazlar arasına girdi. Sezon sonunda ise Türkiye Kupası'nın sahibi olarak kariyer basamaklarında hızla ilerledi.

BEŞİKTAŞ'TAN JETPASPOR'A

Beşiktaş'tan ayrılan Oktay Derelioğlu, Fadıl Akgündüz tarafından Eylül 1999'da 3.5 milyon dolar karşılığında 2. Lig ekibi Siirt Jetpa spor'a transfer edildi. Buradan yurt dışında bir kulübe transfer olmayı planlasa da bu planlar o dönemde gerçekleşmedi. Bu süre zarfında Siirt Jetpa spor forması giyen Oktay, 19 Eylül 1999'da Elazığ spor ile oynanan maçta devre arasında oyuna girerek kariyerinde ilk kez ikinci lig maçına çıkmış oldu. Aynı maçta 2 tane de gol kaydetti. Oktay, 4 maçta Siirt forması giyerken tüm maçlarda oyuna devre arasında dahil olmuştu. Ancak ikinci ligde forma giymek istemeyen Oktay, Kasım ayında şehri terk etti ve formunu kaybetmemek için Güngören Belediye spor ile antrenmanlara çıkarak profesyonel futbol hayatına devam etti.

SÜPER LİGE GAZİANTEPSPOR İLE DÖNÜŞ YAPTI

Kasım 1999'da Oktay Gaziantep spor ile anlaşan Oktay Derelioğlu, bu anlaşma ile yeniden 1. Lig'e geri döndü. Aralık ayından itibaren ise takımın ilk 11 oyuncularından biri oldu. 26 Aralık 1999'da Samsun spor'u 5-2 yendikleri maçta hat-trick yaptı. Ayrıca Türkiye Kupası'nda Altay'ı 4-3 yendikleri maçta da hat-trick yaparak takımının çeyrek finale çıkmasını sağladı ancak çeyrek finalde rakiplerine elendiler ve 27 Şubat 2000 tarihinde kendi sahalarında Fenerbahçe'yi ağırladıkları maçta, rakip takımın ağlarına 4 gol göndererek tarihe geçti.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİNDE İSTEDİĞİNİ YAKALAYAMADI

2008-2009 sezonundan itibaren spor hayatını Teknik Direktör olarak sürdüreceğini açıklayan Derelioğlu, Futbol kariyerinden sonra Hazar Lankeran'in Genel menajeri ve spor yorumcusu olarak futbol hayatına devam etti. 2017 yılında ise sezona kötü bir başlangıç yapan ve henüz galibiyeti bulunmayan Kahramanmaraşspor'un teknik direktörlüğüne getirilen Derelioğlu, teslim aldığında 17. sırada bulunan takım ile birlikte biri kupa maçı olmak üzere 5 maça çıkabildi. Kulüp tarafından sözleşmesi tek taraflı olarak fesih edilen Derelioğlu, kulüp yöneticilerinin işine karaştığı ve haberi olmadan bazı futbolcuların sözleşmelerinin fesih edildiğini açıklamıştı.

(Orhan Erkılıç/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Oktay Derelioğlu Gaziantepspor Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title