Haberler
BBC

Trump "B.k Çukuru" Sözüne Açıklık Getirdi: Kullandığım Dil Bu Değildi

Güncelleme:

ABD Başkanı Donald Trump, bazı Afrika ülkeleri ve Haiti'yi 'b.k çukuru' olarak nitelendirdiği ve 'Norveç gibi ülkelerden göçmen alınması gerektiğini' söylediği haberleri üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamada "kullandığı dilin bu olmadığını" söyledi.

"BU B.K ÇUKURU ÜLKELERDEN NEDEN BU İNSANLARI KABUL EDİYORUZ"

Amerikan Washington Post gazetesi, Trump'ın Oval Ofis'te mülteciler konulu bir görüşmede sinirlenerek bazı Kongre üyelerine hitaben, "Bu b.k çukuru ülkelerden niye bu insanları kabul ediyoruz?" dediğini yazmıştı.

AÇIKLAMA YAPTI: KULLANDIĞIM DİL BU DEĞİLDİ

Trump, Twitter mesajında "Toplantıda kullandığım dil sertti, ama kullandığım dil bu değildi. Asıl gerçekten sert olan yapılan tuhaf teklifti" dedi.

BM ÇOK SERT ÇIKMIŞTI

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Rupert Colville, Trump'a atfedilen sözleri eleştirmiş "ırkçı" ve "utanç verici" yorumunu yapmıştı.

Rupert Collville İsviçre'nin Cenevre kentinde yaptığı açıklamada, "Doğrulanırsa, bunlar ABD Başkanı tarafından yapılan şoke edici ve utanç verici açıklamalar. Üzgünüm, ama burada kullanılacak 'ırkçı'dan başka bir kelime yok" dedi.

Collville, "Ülkeleri, kıtaları tümüyle 'b.k çukuru' diye tanımlayıp, kestirip atamaz, bunların beyaz olmayan tüm nüfuslarının bu yüzden hoş karşılanmayacağını söyleyemezsiniz" diye konuştu.

BEYAZ SARAY: BAŞKAN HER ZAMAN ABD İÇİN SAVAŞACAKTIR

Beyaz Saray sözcülerinden Raj Shah ise konu ile ilgili açıklamasında, "Washington'daki bazı politikacılar başka ülkeler için mücadele yolunu seçmiş olabilir ama Başkan Trump her zaman Amerikan halkı için savaşacaktır" demişti.

Shah açıklamasının devamında, "Başkan Trump, ulusumuza katkı verebilecek, ekonomimizi güçlendirecek ve topluma yararı olacak kişileri kabul etme konusunda kalıcı çözümler aramaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

HEPSİ AIDS'Lİ DEMİŞTİ

ABD Başkanı Trump'ın birkaç hafta önce de Haitililer için "Hepsi AIDSli" ifadesini kullandığı bildirilmişti.

EL SALVADORLU'LARIN OTURUM İZİNLERİNİ İPTAL ETMİŞTİ

Trump bu hafta içinde ABD'de yaşama ve çalışma izni olan yaklaşık 200 bin El Salvadorlu'nun oturum izinlerini iptal etmişti

El Salvadorlulara, 2001'de ülkede büyük yıkım yaratan deprem felaketinin ardından ABD'de Geçici Koruma Statüsü altında oturum izni verilmişti.

Trump yönetimi dört ay önce de Barack Obama döneminde, Latin Amerikalı kaçak genç göçmenlerin sınırdışı edilmesini önlemek için konulan programa son vereceğini açıklamıştı.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Afrika Haiti Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title