Haberler

Filistin Merkez Konseyi Toplantısına Doğru

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), yarın yapılması planlanan Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Merkez Konseyi toplantısında alınacak kararların etkinliği ve uygulanabilirliği konusunda ciddi şüphelerin olduğunu bildirdi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC), yarın yapılması planlanan Filistin Kurtuluş Örgütüne (FKÖ) bağlı Filistin Merkez Konseyi toplantısında alınacak kararların etkinliği ve uygulanabilirliği konusunda ciddi şüphelerin olduğunu bildirdi.

FHKC yöneticilerinden Ömer Şehade, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Filistin Merkez Konseyinin 2015 yılı mart ayındaki toplantısında alınan kararları uygulamadığı için Devlet Başkanı Mahmud Abbas'tan hesap sorulacağını söyledi.

Şehade, "Abbas geçmiş kararları uygulamakla zorunlu tutulmadığı takdirde Filistin Merkez Konseyi toplantısında alınacak yeni kararların etkinliği konusunda büyük şüpheler var." dedi.

Bir önceki toplantıda Oslo Anlaşması ile ilişkinin tamamen kesilmesi, İsrail'in tanınmasının geri çekilmesi, güvenlik koordinasyonunun durdurulması gibi maddelerin bulunduğunu hatırlatan ve bunların uygulanmadığını dile getiren Şehade, bu nedenle Filistin Merkez Konseyi toplantısında alınacak kararların etkinliği ve uygulanabilirliği konusunda ciddi şüphelerin olduğunu anlattı.

Şehade ayrıca Hamas ve İslami Cihad Hareketi başta olmak üzere tüm siyasi güçlerin katılımına imkan tanımak için toplantının Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenmesi çağrısı yaptıklarını ancak yanıt alamadıklarını aktardı.

Gazze'deki İslami Cihad Hareketi, Filistin Merkez Konseyi toplantısını boykot edeceğini duyurmuştu.

İslami Cihad'dan yapılan açıklamada, toplantının Ramallah'ta yapılmasının boykot nedenlerinden biri olduğu ifade edilerek, bu toplantı yapılmadan önce diğer uzlaşı anlaşmalarında geçen maddelerin de uygulanmış olması gerektiği kaydedildi.

Filistin Merkez Konseyinin, " Kudüs, Filistin'in ebedi başkenti" temasıyla yarın düzenleyeceği toplantıda, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararına verilecek yanıtlar ile İsrail'in Kudüs'e ve Filistinlilere yönelik ihlallerinin masaya yatırılması planlanıyor.

Konsey, son toplantısını 2015'te Ramallah'ta yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Mahmud Abbas Filistin İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title