Haberler

Gençler Arasında Son Sürat Yayılan Yeni İnternet Akımı: Deterjan Yemek!

Güncelleme:

Her gün bir yenisi eklenen sosyal medya çılgınlıklarında son trend, deterjan kapsülü yemek! Doktorlar, belki de şimdiye kadar ki en ölümcül internet akımının tehlikeleri konusunda gençleri uyarıyor.

Sosyal medya akımları bitmek bilmiyor. Gençler arasında yaygınlaşan tuhaf trendlerden sonucusu ise kapsül deterjan yemek! Şimdiye kadarkiler arasında belki de en tehlikelisi olan bu yeni çılgınlığın gençlerin canına mal olmasından korkuluyor.

DOKTORLAR UYARIYOR

Potansiyel olarak son derece ölümcül bir meydan okuma ile gençler kapsül deterjanları çiğniyor. Doktorlar gençleri "Tide Pod Challenge" adı verilen bu yeni moda çılgınlığa kapılmamaları konusunda uyarıyor.

ZEHİR İÇERİYOR

Ergenlik çağındaki gençlerin çiğnedikleri bu tabletler oldukça tehlikeli birer zehir aslında. Çamaşır ve bulaşık yıkamak için kullanılan çeşitli tür kapsül deterjanlar etanol, polimerler ve hidrojen peroksit içeriyor ve son derece toksik. Tüketildikleri takdirde inanılmaz derecede büyük sağlık sorunlarına yol açabilirler.

HER ŞEY BİR ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ İLE BAŞLADI

2017'de bir üniversite öğrencisi, çekici ve lezzetli göründükleri için kapsülleri yemeye cesaret ederek "Do not Eat Laundry Pods" (Çamaşır deterjanı kapsüllerini yemeyin) adlı hicivli bir video yayınladı. Genç öğrenci, sizin için ne kadar kötü olduklarını araştırdıktan sonra bütün bir kaseyi yedi. Video viral hale geldikten kısa bir süre sonra deterjan kapsüllerini yiyenlerin videoları sosyal medyada patladı.

ŞİMDİDEN 40 VAKA MEVCUT

2018 yılında Amerikan Zehir Kontrol Merkezleri Birliği'ne (AAPCC) bildirilen 40 deterjan zehirlenmesi olayı bulunmak olup, bunların yaklaşık yarısının bu ürünleri kasıtlı olarak aldığı rapor edilmiştir.

Geçmişte bu kapsülleri sindirme sebebiyle en az 10 ölümün rapor edildiği biliniyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA TOKAT ARTOVA'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Artova'da okullar tatil edildi mi? Yeşilyurt'ta okullar tatil edildi mi? Tokat Yeşilyurt'ta okullar tatil mi edildi, neden? SON DAKİKA TOKAT SULUSARAY'DA OKULLAR TATİL Mİ? 18 Nisan Sulusaray'da okullar tatil edildi mi? SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (29)

selanikli:

şimdiki gençlerin çoğunun yemediği nane kalmadı ki deterjanları eksik olsun

14
3
yanıtYanıtla
Aaaaa:

Sizde iyice reklamını yapında aptal gençler denesin.

14
1
yanıtYanıtla
TANJU:

MAL DOLDU HER YER

15
0
yanıtYanıtla
Muslime:

Ben sonuna kadar destek veriyorum.Bol bol yiyin.yiyin ki sizin gibi embesiller yaşamasına artik!

13
1
yanıtYanıtla
Antiseptic:

Amerikan gencligi ise normaldir ...Ok yeseler sasirmam birakin takilsin mallar

10
1
yanıtYanıtla
......:

aptal mı bunlar

10
1
yanıtYanıtla
1:

BIRAKIN YESİNLER . BÖYLECE MALLARDAN KURTULMUŞ OLURUZ .

11
0
yanıtYanıtla
gagavuz:

embesil nesil her yerde bizde de fazlasıyla mevcut. Bunlar 3. tür

9
1
yanıtYanıtla
ali:

DEVAM EDİN AMÖERİKALILAR KENDİNİZİ ZEHİRLEYİN BEDDUALARIM AMERİKAYA VEDE TUTUYOR.

9
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

yeni nesil aklı arkada çalışıyor

10
0
yanıtYanıtla
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title