Haberler

Annesinin Terk Ettiği 8 Yaşındaki Çocuk, Okula Gitmek İçin Dondurucu Soğukta 10 Km Yürüyor

Güncelleme:

Çin'de yaşayan 8 yaşındaki çocuk, her gün dondurucu soğukta kilometrelerce yol yürüyerek okula varıyor. Çocuğun donmak üzereyken okula yetiştiği gün, öğretmeni tarafından çekilen fotoğrafı büyük ilgi çekti.

8 yaşındaki Çinli çocuk, okula gidebilmek için her gün 4,5 kilometre yol yürüyüp aynı yolu geri dönüyor. Bunu ise dondurucu soğukların altında, karla kaplı yollarda yapıyor. Çin'deki Yunnan eyaletinin Shaoton kentinde yaşayan küçük Wang Fuman'ın, öğretmeni sayesinde ülkesinde bir anda ünlü oldu.

ANNESİ TERK ETTİ, BABASI BAŞKA ŞEHİRDE


Fuman'ın annesi onu terk etmiş, babası ise yoksulluk sebebiyle başka bir şehirde çalışmak zorunda. Büyükannesinin yanında yaşayan Fuman, -10 derecelik sıcaklıkta her gün yaklaşık 10 kilometre yol yürüyerek okuluna varıyor.

ÖĞRETMENİ DİKKAT ÇEKMEK İÇİN ÇEKTİ

Fuman'ın sosyal medyada viral haline gelen fotoğrafını ise bir sınav günü elleri donmak üzereyken sınıfa girmesi üzerine öğretmeni tarafından çekilmiş. Küçük çocuğun ne eldiveni ne de beresi var. Neredeyse donmak üzere bir halde sınıfa girdiğinde öğretmeni bu zorlu koşullara dikkat çekmek için onun fotoğrafını internete yüklemiş.

BABASINI ÖZLÜYOR


Ablası ve büyükannesi ile birlikte çamurdan bir evde yaşayan çocuk, okuldan arta kalan zamanlarında da büyükannesine yardımcı olmak için tarlada çalışıyor. Fuman aylardır görmediği babasını özlediğini söylüyor ancak başka bir şeyden de şikayet etmiyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Komik - İlginç Yaşam Dünya Haberler

500

Yorumlar (51)

Ali:

Cocuklar tertemizdir.o komünist bir ülkede yasasada sonuçta masum.

35
4
yanıtYanıtla
TAYLIM DERDI:

Dunyanin en çok zengini olan memleket ama kendisine zengin birde ben Çinlileri hiç sevmem çocukta olsa çin kominist bir ülke ama kapitalizmin ağababalari Çinde yaşar merhamet yoktur onlarda

2
32
yanıtYanıtla
FERDİ:

nerden biliyorsun komünist çocuğu. . belki ailesi yada ceddi aslen müslüman . çünkü yadellerdeki cavıristanlardaki müslüman kardeşlerimiz hem garibanlar hem çilekeşler. .

yanıt7
yanıt2
Misafir:

Keşke elimde sihirli bir değnek olsa dünyada ki tüm açları zorda olan masum insanları çocukları koruyabilsem ve onları bu hale getirenleri, onların çıktığı karanlığa gömebilsem. Sonra sessizce ölümü beklerdim hiç itiraz etmeden

34
0
yanıtYanıtla
Bune Laa?:

Sican Yüzlü Sifat Eksi 10Dereceye Dayanabiliyorsa Yuuuhhh Yane Derhal Dondurmam Sicanli Gaymak Olsa Hade Neyse

1
33
yanıtYanıtla
Sen insan misin:

Asagilik mahluk duygusuz ruhsuz, ?u cocuga acimak yerine sicana benzetiyorsun.

yanıt27
yanıt5
NURİ ALÇO:

MALSIN MAL. GERİZEKALI

yanıt0
yanıt0
Pircioğlu:

Okuma aşkı ile o soğuktan moraran ellerini öper alnıma koyarım . . . Saygılar

33
0
yanıtYanıtla
Malatya:

Senin o ellerine kurban olurum

28
0
yanıtYanıtla
Flumedia:

Tamam bu çocuğun artık elini tutmuşlar bu çocuk gibi olan bütün çocuklara Allah’ın İyi kulları yardım etsin

22
0
yanıtYanıtla
Tüm 51 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title