Haberler

Atatürk Üniversitesinde Kudüs Müslümanları Konuşuldu

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Hukuki Açıdan Kudüs Müslümanları Konferansı, Nenehatun Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın davetlisi olarak Erzurum'a gelen Filistin Eski İstinaf Mahkemesi Başkanı Prof. Ahmad Natour tarafından verilen konferansa, Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hüseyin Koçan, üniversite yönetimi, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, dünyanın çeşitli coğrafyalarında zulümlerin yaşandığını, insanların öldürüldüğünü, yurtlarından sürgün edildiğini ve İslamın önemli merkezlerinden biri olan Filistin'in de ne yazık ki bunlar arasında olduğunu söyledi.

"Bizler inancımızın ve tahsil ettiğimiz bilginin gereği olarak dünyanın bütün coğrafyalarında yaşanan zulümlere tepki göstermek durumundayız. Sergilediğimiz tepki, dilimizin tüm zalimlere yönelmesi yönündedir" diyen Rektör Çomaklı, Mescid-i Aksa'nın hem tarihi ve sembolik bir değer olması cihetiyle hem de İslam'ın şiarlarından biri olması yönüyle, Müslümanlar için bambaşka bir değerde olduğunu ifade etti.

Türkiye, İslam Ülkelerinin Liderliğini Yapmiş Bir Ülkedir

Çomaklı: "Türkiye, şu anda her ne kadar sınırlarla çevrilmiş bir konumda olsa da tarihi arka planıyla üç kıtaya götürdüğü merhamet ve adaletiyle bütün İslam ülkelerinin liderliğini yapmış bir ülkedir. Bu yönüyle İslam cağrafyası tarihten gelen bir deviedişle bizim sorumluluk alanımız içindedir. Bağdat bizimdir, Şam bizim, Kudüs bizimdir; Saraybosna, Grozni bizim, Mekke, Medine bizimdir. Bu şehirlerin Diyarbakır'dan, Urfa'dan, İstanbul'dan farkı yoktur, olmamalıdır. İnancımızın yaşandığı tüm coğrafyalar bizimdir ve burada olup bitenler bizi mutlaka ilgilendirmiştir. Zira ümmetin kaderi ortaktır. Bir İslam toprağının zayıf düşürülmesi ve işgalinin diğer bütün Müslüman coğrafyaları da etkilemesi kaçınılmazdır.

Kudüs'ün Özgürlüğünden Vazgeçmeyecek ve Bu İşgali Sona Erdirmek Amacıyla Mücadele Etmekten Geri Durulmayacaktır

Bu konferans vesilesi ile öncelikle ve ısrarla ifade etmek isteriz ki, İsrail Rejimi, Filistin topraklarında ve hassaten Kudüs'te işgalci olup hiçbir zaman meşru bir devlet sıfatına haiz değildir. Bu coğrafyanın savaş, şiddet ve problemler ile mücadele etmesini fırsata çevirmek sureti ile kazanımlar elde etmeye çalışılsa dahi ne dün ne bugün ne de yarın bu durum asla ve kat'a değişmeyecektir. ABD yahut başka bir devletin ya da Uluslararası örgütlerin daha önceki karar ve uygulamalarını değiştirse dahi Müslümanlar nezdinde bu işgal kesinlikle kabul edilmeyecektir. Süreç ne kadar uzun sürerse sürsün, Kudüs'ün özgürlüğünden vazgeçmeyecek ve bu işgali sona erdirmek amacıyla mücadele etmekten geri durulmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Prof. Ahmad Natour, verdiği Hukuki Açıdan Kudüs Müslümanları konulu konferansıyla dinleyicilere Filistin, İsrail ve Kudüs hakkında önemli bilgiler verdi.

Babasının bir Osmanlı vatandaşı olduğunu ve Filistin'in hiçbir zaman Osmanlı'dan kopmadığını vurgulayan Ahmad Natour, şimdi ise Türkiye ile adeta bir kader bağının olduğunu ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Atatürk Üniversitesi Filistin Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title