Haberler

Gökçeada Depremzedelerine Konut Yapılacak

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde 2014 yılında meydana gelen ve çok sayıda evde hasara neden olan depremin ardından, bölgede hak sahiplerini tespite başlandığı bildirildi.

Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde 2014 yılında meydana gelen ve çok sayıda evde hasara neden olan depremin ardından, bölgede hak sahiplerini tespite başlandığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, 24 Mayıs 2014'te meydana gelen depremde adanın merkezinde ve Çınarlı, Fatih ve Yeni mahallerindeki evlerde hasar meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince evleri hasar gören afetzedelerin yapılarının yeniden inşası için hak sahipliği çalışmasına başlandı.

AFAD Müdürü Levent Yılmaz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Gökçeada'da yapılan toplantıda, Kaymakam Muhittin Gürel ile birlikte konunun yeniden görüşüldüğünü, afetten zarar gören konutlarda inceleme yapıldığını belirtti.

Yılmaz, 24 Aralık'ta yürürlüğe giren "696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname" ile "7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanunun 29. Maddesinin 8. Fıkrasında" değişiklik yapıldığını ifade ederek, 24 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan deprem sonrasında DASK nedeniyle hak sahibi olamayan afetzedelerin şu anda bu KHK ile hak sahibi olabileceklerini, 2014 yılında yapılan hasar tespit çalışmalarına göre afetzede kabul edilen vatandaşlar için 3 mahalle muhtarlığında hak sahipliği listelerinin askıya çıkartıldığını ve ilan surecinin 12 Ocak itibariyle başladığını söyledi.

Afetzede vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için Çanakkale AFAD olarak tüm imkanları seferber ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Başlattığımız hak sahipliği süreci tamamlandıktan sonra mahalli hak sahipliği komisyonunca hak sahibi kabul edilen tüm afetzedelerimizin konutlarını bir an evvel yapmaya başlayarak mağduriyetlerini gidermek istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Levent Yılmaz Çanakkale Gökçeada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title