Haberler

Başbakan Yıldırım: Bizim Kongrelerimizde Masalar Sandalyeler Havada Uçuşmaz (2)

"EMPERYALİSTLER, ÜLKEMİZİN ÜZERİNDEKİ PLANLARINDAN VAZGEÇMEDİ"Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı AK Parti kongresinde konuşan Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin özgürlüklerin ülkesi olduğunu, AK Parti'ni hiç kimseyi kendine benzetme arzusunda olmadığını, ülkede herkesin inandığı gibi yaşama hakkına...

"EMPERYALİSTLER, ÜLKEMİZİN ÜZERİNDEKİ PLANLARINDAN VAZGEÇMEDİ"

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı AK Parti kongresinde konuşan Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin özgürlüklerin ülkesi olduğunu, AK Parti'ni hiç kimseyi kendine benzetme arzusunda olmadığını, ülkede herkesin inandığı gibi yaşama hakkına sahip olduğunu söyledi. Herkesin inandığı gibi kendini ifade etme hakkına sahip olduğunu da belirten Yıldırım, "Herkes özgürce bütün haklarından yararlanırken ülkemizin milletimizin bölünmez bütünlüğüne saygı gösterecektir. Emperyalistler, hiçbir zaman ülkemizin üzerindeki planlarından vazgeçmedi. İçimizden işbirlikçi bulduklarında gücümüzü azaltacak projelerini planlarını hayata geçirmeye çalıyorlar. Emperyalistlerin hedeflerini, planlarını hiçbir zaman aklımızdan çıkartmayacağız. Türkiye düşmanlarının heveslerini kursağında bırakmak için milletçe birbirimizi daha çok seveceğiz, birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Tartışılmaz konular bellidir. Temel hak ve hürriyetlerimizi ülkenin birliğini, toprak bütünlüğünü, milletin birliği ve beraberliğini, istiklalimizin sembolü ay yıldızlı bayrağımız asla tartışma konusu olamaz. Her vatandaşımızın bu ülkede birinci sınıftır ve aynı itibara sahiptir" dedi.

Terörle mücadeleyi teröristle mücadele olarak görmediklerini belirten Yıldırım şunları söyledi:

"Terörle mücadeleyi sadece güvenlik tedbirleri olarak da görmüyoruz. Hukuk temelinde vatandaşlarımızın haklı taleplerini karşılamak için büyük çaba sarf ediyoruz. İnsanlarımız refahını daha artırmak, bölgesel kalkınma farklılığını ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde terörün mağdur ettiği büyük yaraları sardık, sarmaya devam ediyoruz. Terörle mücadelemizin ardından yerle bir olan çukur siyasetiyle harabeye dönen il, ilçelerimizi yeniden inşa ediyoruz. 26 binden fazla konutu yeniden yapıp vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Kayyum atanan belediyeler çok güzel hizmetler ifa ediyor. Bugüne kadar kayyum atanan 90'dan fazla belediye 2.5 milyar liradan fazla yatırım yaptı. Belediyelerin borçlarını da ödüyoruz. Daha önceki belediyeler aldıkları paraları hizmet için harcamadıkları gibi dağa teröristlere daha fazla insan öldürmesi için daha fazla kaos çıkartılması için aktardılar. Belediyelerin birikmiş borç miktarı 4 milyarın üzerinde çıkmıştı. Vatandaş artık bizim yanımızda duruyor, teröre lanet oluyor. Terörle arasındaki mesafeyi gittikçe arttırıyor. Terörle mücadelede kazanan millet oldu. Biz güvenliğin özgürlüğün dengesini sağlayan bir mücadelenin içerisindeyiz."

KILIÇDAROĞLU ELEŞTİRİSİ

Başbakan Yıldırım, Niğde'de yapacakları yatırımları anlatmadan önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na birkaç laf söyleyeceğini belirtti. Yıldırım şunları söyledi:

"Laftan anlamasa da biz vatandaşlarımızın gerçeği öğrenmesi için bazı hususlara kısa kısa değinmenin yararı olduğunu düşünüyorum. Maalesef ana muhalefet partisinin başkanında yalan gani. Arkasından yetişmenin imkanı yok. 15 yılda 25 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Onun yalanı bundan daha fazla tutuyor. Bizim yollar bile söylediği yalanın gerisinde kalıyor. Bugün konuşmasında diyor ki; 'Benim sözüm var; Adaları geri alacağım. Adalar bizim mi Yunanistan'ın mı?' diye soru soruyor. O soruyu bize soracağına adaları teslim edenlere sor. Ağzımı açtırma bak. Konuştuğum zaman altından kalkamazsın. Bor'da uçak maketi açmışlar. Onların yapacağı ancak makettir. Onlar ne bölünmüş yol, ne de hızlı tren yapabilirler. Ancak oyuncak yaparlar. Türkiye'de hizmeti hep sağ iktidarlar yapmış."

"SALDIRI, TACİZLER KARŞILIKSIZ KALMAYACAK"

Başbakan Binali Yıldırım, Niğde'de yapılacak yeni yatırımlara da değindi. Niğdeliler'e yatırım müjdeleri veren Başbakan Yıldırım'ın konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesildi. AK Parti'nin 'Halka hizmet, Hakka hizmettir' anlayışıyla çalıştığını anlatan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Boş konuşmuyoruz, yaptığımız yollar, hastaneler, üniversitelerle konuşuyoruz. CHP ise sadece konuşuyor. Boş konuşuyor. Dilin kemiği yok ne yapalım. Dünyanın en büyük havalimanını İstanbul'da yapan AK Parti, Niğde'ye mi havalimanı yapmayacak? Burada inşallah yarım kalan havalimanını da AK Parti yapacak. Bugüne kadar hiç aldatan olmadık, aldanan olmadık. Vatandaşa hem dürüst olduk, hem doğruyu söyledik. Hızlı tren Niğde'ye geliyor, endişeniz olmasın. Ama dünyanın hiçbir yerinde hızlı tren şehrin içine girmez. Onun için Niğde'ye hızlı tren olabildiğince yakın bir yerden geçecek. Oradan bağlayacağız. Bizim için öteki- beriki yok, bizim için Türkiye var, Türkiye Cumhuriyeti'nin ay yıldızlı bayrağı, 80 milyon vatan evladı var. Türkiye yalnız değildir. Bizim siyasetimizin rotası dostluktur. Suriye'deki PYD, PKK yapılanmasını destekleyen emperyalist güçler bu bölgede kanın ve gözyaşının durmasını istemiyor. Biz ise bunlar sona ersin diye mücadele ediyoruz. Türkiye'nin güney sınırlarından ülkemize yapılan saldırıların, tacizlerin karşılıksız kalmayacağı bilinmelidir. Türkiye'ye terörle zarar vermek isteyenler misliyle karşılığını alacaktır. "

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından salondan ayrılıp Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'i makamında ziyaret etti.  Görüşme basına kapalı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Binali Yıldırım Ak Parti Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? 23 Nisanda noterler açık mı? 23 Nisanda noterler çalışıyor mu, kapalı mı olacak? 23 Nisan 2024 Salı günü noterler çalışıyor mu? Pazar günü noter açık mı? Pazar günü noterler saat kaça kadar açık? 2024 noter mesai saatleri! Bu akşam hangi diziler var? 20 Nisan TV yayın akışı! Bugün TV'de hangi dizi ve filmler var? 1 MAYIS OKULLAR TATİL Mİ 2024: 1 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi, resmi tatil mi? Diyarbakır'da belediye meclis salonunda Türk bayrağı kaldırıldı mı? 23 Nisan hastaneler tatil mi? 23 Nisan hastaneler açık mı, çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title