Haberler
BBC

Avrupa'nın Göbeğinde Nijerya'dan Gelen Çocuk Cinsel İlişki Köleleri Çalıştırılıyor

Güncelleme:

Belçika Federal Polisi, insan kaçakçıları tarafından Belçika'ya getirilen 14-16 yaşındaki kız çocuklarının, 5 eurodan başlayan fiyatlarla bedenlerini sattıklarını açıkladı.

KÖLELİK DÜZENİ

Polise göre, Avrupa Birliği'nin (AB) merkezi Brüksel'de "Ortaçağ kölelik düzeni" hüküm sürüyor. Belçika'ya gelen kız çocuklarının yaşı giderek düşerken, sorunun boyutları da o ölçüde büyüyor.

Belçika Federal Polis Teşkilatı'nda Nijerya kaynaklı fuhuş çeteleri konusunda uzman olan Franz - Manuel Wandelook, "Eğer bu Avrupalı bir kız çocuğu olsa ortalık birbirine girerdi. Ama burda sözü edilen Afrikalı kaçak bir kız çocuğu" diyor.

Wandelook, 20 yıldan bu yana sürekli artan sorunun görmezden gelinmesine şaşırıyor. 2018 yılında AB'nin merkezi Brüksel'de, "Ortaçağ'daki kadar ürkütücü bir kölelik düzeni"nin hüküm sürdüğünü vurguluyor.

SAYI GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR

De Standaart gazetesine göre Wandelook'un açıklaması yerinde bir mesaj. Çünkü hem Belçika hem de diğer Avrupa ülkelerinde "Nijeryalı çocuk seks işçisi" sayısı ciddi biçimde artıyor.

ÇOĞU 14-16 YAŞ ARALIĞINDA

Avrupa genelinde binlerce çocuktan söz ediliyor. Yaş ortalamları ise giderek düşüyor. Çoğunluğu 14-16 yaş aralığında. Fuhuş çeteleri tarafından Avrupa'da daha iyi bir yaşam ve ülkelerindeki ailelerine para gönderme vaadi ile kandırılıyorlar.

Libya'daki insan kaçakçıları aracılığıyla Avrupa'ya kaçırılıyorlar. Bazen aylarca süren kaçak yolculuk sırasında defalarca tecavüze uğruyorlar.

YOLA ÇIKMADAN VOODOO TÖRENİNE KATILIYORLAR

Fuhuş çetelerinin eline düşen kız çocukları, Nijerya'dan ayrılmadan önce ürkütücü bir "voodoo töreni"ne katılıyorlar. Burada, "madam" adı verilen kadın satıcılarına "sonsuza dek bağlılık" yemini ediyorlar. Avrupa'ya gelen kız çocukları, bağlılık yemini ettikleri madama 40 bin euro para ödemek zorunda. Bu yüzden de Avrupa ülkelerinde insanlık dışı koşullarda bedenlerini satmak zorunda kalıyorlar.

FİYATLARA 5 EURO'YA KADAR DÜŞMÜŞ DURUMDA

Federal polis uzmanı Wandelook'a göre, ciddi miktarda borçlandırılan kız çocukları arasında şiddetli bir rekabet var. Bazen 5 eurodan başlayan fiyatlara bedenlerini satıyorlar. Kız çocukları günde en az 15 kişi ile birlikte oluyor ve bu bütün yıl boyunca devam ediyor. Hastayken ya da regl dönemlerinde bile hiç ara vermeden fuhuşa zorlanıyorlar.

DAHA FAZLA KIZIN GELECEĞİ DÜŞÜNÜLÜYOR

Belçika polisine göre, durum giderek daha da kötüleşiyor. 140 milyon nüfusu ile Afrika'nın en kalabalık ülkelerinden biri olan Nijerya'da büyük bir nüfus patlaması bekleniyor. Polis, Nijerya'da "para getirdiği" gerekçesiyle fuhuşun serbest olduğunu belirterek, bu nedenle yakın zamanda Belçika'ya daha fazla Nijeryalı kız çocuğunun geleceğini düşünüyor.

Polis ve yargı, yasa dışı fuhuşun önlenmesi için elinden geleni yaptığını düşünüyor. Ama bunun Nijeryalı kız çocuklarının güvenliği için yeterli olmadığının da farkında.

"POLİS BOŞA KÜREK ÇEKİYOR"

Çoğu kız, kendilerini pazarlayan fuhuş çetesinden çok korkuyor. Nijerya'daki ailelerine zarar verileceği endişesi taşıyor.

Belçika polisi, 2017 yılında bir kaç kadın satıcısını yakaladı. Bu sayede 58 kız çocuğunun kimliği belirlendi. Federal polis, diğer AB ülkeleri ile de sıkı bir işbirliği içinde. Ancak polise göre tüm bunlara rağmen durum giderek daha da kötüye gidiyor ve güvenlik güçleri, "boşa kürek çekiyor."

BBC

Nijerya Brüksel Belçika Cinsellik Komik - İlginç Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (46)

Okie Dokie:

Valla bunlar çocuk filan değil. Ben çakar geçerim ağa. Nefes alsın yeter.

2
44
yanıtYanıtla
ARES:

umarım bir kızın olmaz senin gibi düşünen insanlardan nasıl koruyacağını merak ediyorum. . .

yanıt33
yanıt1
XYZ:

Seni gibi düşünen biri karşına çıkarsa işin zor. Ne de olsa sen de nefes alıyorsun. . . .

yanıt1
yanıt0
ASLI:

Bu BATI denen lanet yer , zaten hiç bir zaman medeni olmamıştır, gerek madenleri ile zengin ülkelere yaptıkları sömürgeler olsun , gerek zenci diye ayrım yaptığı, halklarına olsun 2. sınıf insan muamelesi yapmıştır. . . Oysa merhameti görgüyü insanlığı medeniyeti ve daha bir çok kültürü OSMANLIDAN görmüş fakat ders almamıştır. . .

35
7
yanıtYanıtla
Bizim insanımız tam görgü emsali:

Avrupa Vizesiz dolaşma izni vermiyince avrupa Lanet yer oldu yoksa aslı havada karada uçardı avrupaya lanet ülkeyi terkedeyimde birde ben medeniyete şayit olayım hahaha

yanıt1
yanıt10
DÜŞÜNEN ADAM:

ASLI BUNU M. KEMALE VE KEMALİST ZİHNİYETE ANLAT. . . AMA BOŞ ANLAMAZLAR GAVUR HAYRANI AHMAKLAR

yanıt4
yanıt0
AVRUPA BENİ İZLİYORSA OKUSUN..:

Avrupa siz varya insanı kullanan çıkarcı menfaatçi aşağılık mahluklarsınız.

36
5
yanıtYanıtla
Afrodit:

Bize ne ?

3
38
yanıtYanıtla
kasap:

Ne demek bize ne ? En azından haberin olsun, oradaki haksızlığa sessiz kalma hakkını kullanabilirsin ama susarsan sıra sana da gelecek

yanıt0
yanıt0
ŞERİATÇI:

işte bu yüzden ŞERİAT diyoruz. Pislikler. Kız çocuk olunca suç da yetişkin olunca suç değil mi? Zorla yaptırılınca suç da, kendi isteğiyle yapınca suç değil mi?? Ahlaksız namussuz insanlıktan çıkmış domuz sürüleri ne medeniyeti ne uygarlığı. İşte bizdeki ahmaklar da bunlara özeniyorlar

22
12
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title