Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş, Kaleiçi'nde İncelemelerde Bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, bu yıl 38 milyon turist hedefine ulaşılmasının hayal olmadığını belirterek, "Bunun 30 milyar doları aşkın turizm geliri getirmesini hedefliyoruz" dedi.

Kurtulmuş, Antalya'daki programları kapsamında Kaleiçi'nde incelemelerde bulundu. Kurtulmuş, burada yapımı ve restorasyonu devam eden eski eserleri inceledi, kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektirip sohbet etti.

Kaleiçi seyir terasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, 2018 turizm sezonunun beklenilenden daha iyi geçeceğini öngördüklerini söyledi.

Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Rusya, İngiltere, Ukrayna gibi geleneksel pazarlarımıza baktığımızda ve başka ülkelerdeki erken rezervasyon oranlarına baktığımızda yüzde 20 ile 60 arasında ülkelere göre erken rezervasyon haberlerini alıyoruz. Bu, çok güzel bir sinyal. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri ile vize meselesinin düzeltilmesi, kruvaziyer turizmi için de önemli bir potansiyel ortaya koyuyor. Kanaatimce bu yıl içerisinde 38 milyon turist hedefine ulaşmak hiç de hayal değil ve bunun 30 milyar doları aşkın turizm geliri getirmesini hedefliyoruz. 2023'teki 50 milyon turist, 50 milyar dolar turizm hedefi de böylece daha da yakınlaşmış olacak. Ümit ederiz ki 2023'te de Türkiye bu hedefe ulaşır."

Spor turizminin Türkiye ve Antalya için önemli olduğunu belirten Kurtulmuş, Fenerbahçe, Osmanlı spor, Akhisar spor ve diğer Süper Lig takımlarının Antalya'da kamp yaptığını anımsattı.

Kurtulmuş, bu durumun son derece memnuniyet verici olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Bunlar çok güzel şeyler. Yıl içerisinde yaklaşık bin 500 takım Antalya'daki otellere geliyor ve burada kamp yapıyor. Bu mevsim için herhalde dünyada bundan daha ideal bir iklim koşulu olmaz. Hava sıcaklıkları buradaki rutubet oranları sporcuları daha dinç ve dirençli hale getiriyor. Bizim spor turizm alanında da önemli bir potansiyelimiz var. Bu potansiyeli en iyi noktaya çıkarmak için gayret sarf ediliyor. Bu alanda Gençlik ve Spor Bakanlığı ile de ortak çalışmalar yaparak belli bir noktaya getireceğiz."

Antalya için önemli bir alanın da sağlık turizm olduğuna işaret eden Kurtulmuş, "Sağlık turizmi, özellikle yaşlı bakım turizmi çok büyük bir kalem ve özellikle Avrupa ülkelerinden gelecek olan turistlerin burada uzun aylar boyunca kalabileceği yeni bir turizm imkanı olarak duruyor. Bunların da üzerinde çalışacağız. Antalya, inşallah dünyadaki büyük turizm pastasından daha fazla pay alacak bir ilimiz olacak." dedi.

Antalya'da turizm faliyetleri

Kaleçi'ndeki incelemeler ile ilgili de bilgi veren Kurtulmuş, burada güzel restorasyonlar yapıldığına dikkati çekti. Kurtulmuş, "Antalya, Türkiye turizminin can damarı, başkenti. Bakan olduktan sonra çok sık geldiğim, neredeyse her ay geldiğim bir kentimiz. Her seferinde de buradan ümitli bir şekilde ayrılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Geçen yıl turizmdeki olumlu gelişmelerin, önceki yıllarda yaşanan olumsuzlukları geride bıraktığına ve Antalya'nın bu dibe vurmadan hızla yükselişe geçtiğine dikkati çeken Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Antalya, yaşamış olduğumuz o çöküşten dibe vurmadan hızlı bir şekilde kurtulan şehirlerimizden biri. Burada hem Rus hem Alman ve İngiliz turistler hem de diğer ülkelerden gelen turistler, 2017 sonu itibarıyla Antalya'ya çok ciddi şekilde rağbet etti. Türkiye'ye 32,4 milyon turist gelmiş oldu ve 26 milyar dolarlık bir turizm kapasitesine ulaştık. Önümüzdeki yıl da Antalya başta olmak üzere bütün turistik destinasyonlarımız inşallah çok daha hareketli olacak, çok daha canlı olacak."

Antalya'daki deniz, kum, güneş turizminin nasıl çeşitlendirebileceklerini görüştüklerini dile getiren Kurtulmuş, çok yakın mesafede tarihi mekanlar ve yaylalar bulunduğunu aktardı. Kurtulmuş, "Buraların ve diğer mekanların da destinasyonlarında Antalya'ya bir şekilde eklenerek Antalya turizminin daha canlı hale getirilmesi için sürekli çalışıyoruz ve fikir üretiyoruz. Bu alanda Antalya'da fikir sahibi olan arkadaşlarımızla beraber toplantılar yapıyoruz." dedi.

Bakan Kurtulmuş, Antalya'da dünya standartlarının üstünde bir otelcilik noktasına gelindiğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Turizmin bütün alanlarında fevkalede iyi yetişmiş insan gücüne sahibiz. Bu insan gücü olduğu müddetçe, buradaki büyük tecrübe durduğu, geliştiği sürece inşallah Antalya turizmini çok daha parlak bir gelecek bekliyor. Doğal ve tarihi güzellikleri var. Perges'i, Aspendos'u, Side'si fevkalade büyük şehirleri, güzel tarihi mekanları var. Bunların ortaya çıkarılması, dünya turizmine çok daha ciddi şekilde kazandırılması için de gayret sarf ediyoruz. Ayrıca yurt dışından Herakles lahdinin Antalya Müzesi'ne getirilmiş olması, Antalya'ya çok büyük bir prestij kazandırdı. Yurt dışına kaçırılan eserlerin ait olduğu yerlere döndürülmesi yine Antalya'daki turizmi artıracaktır diye düşünüyorum. Pırıl pırıl bir yaz havasında kışın ortasında Antalya'da olmaktan çok büyük memnuniyet duyuyorum. Antalya Valimiz Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel hep beraber turizm açısından ne tür adımlar atılabilir, hangi gelişmeler kaydedilebilir, onların üzerine çalışıyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Numan kurtulmuş Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title