Haberler

    Tosun Paşa'ya Tam Not

    Cenk Tosun, Ada basınından tam not aldı. Mavilerin Tottenham’a farklı yenilmesine karşın milli yıldız, gelecek için umut aşıladı.

    İngiltere Premier Lig mücadelesinde Everton, Tottenham  karşısında sahadan 4-0 mağlup ayrılsa da milli futbolcu Cenk Tosun, ilk maçındaki performansıyla izleyenlerin ve Ada basınının beğenisini kazandı.

    Daily Mail, "Zorlu ilk maça rağmen Cenk Tosun umut verici bir oyun sergiledi. Topla buluşmak ve topu gol  yollarına göndermek için güçlü bir şekilde mücadele etti" derken, Everton adına en yüksek puanı milli golcüye verdi. Guardian da Cenk Tosun'un forma giymesinin Everton adına maçtaki tek olumlu gelişme olduğunu aktardı. Guardian, "Cenk Tosun, Romelu  Lukaku'nun ayrılmasından sonra takımın hücum hattına mücadele ve hareketlilik  getirdi" ifadelerini kullandı.

    Daily Mirror ise Beşiktaş'tan 22  milyon euro net bonservis bedeliyle transfer edilen Türk futbolcunun, takım  arkadaşı Wayne Rooney ile Premier Lig'in en etkili savunma hatlarından birine karşı mücadele ettiğini yazdı.

    Öte yandan Cenk Tosun'un teknik direktörü Sam Allardyce ve takım  arkadaşları da ilk karşılaşmasının ardından milli oyuncudan övgüyle bahsetti.

    Takımdan Cenk'e övgü

    Cenk Tosun'un ilk maçı sonrası menajer Sam Allardyce ve takım kaptanı Phil Jagielka da tam not verdi. Everton menajeri Allardyce, Premier Lig'de ilk kez forma giyen ve 63 dakika oyunda kalan Cenk Tosun'un fiziksel ve mental olarak kendini bulacağını ve gol yollarındaki yeteneğinin kendilerine yardımcı olacağını umduğunu söyledi. Allardyce, "Cenk, Tottenham maçındaki gibi topu ileride tutmaya devam eder ve biz de onu ceza sahasında istediği toplarla daha fazla buluşturursak, Beşiktaş'ta yakaladığı başarıyı Premier League'de de yakalayacaktır" dedi.

    Takım  kaptanı Jagielka ise, "Sadece birkaç gündür burada olmasına rağmen kendini gösterdi. Topa ilk dokunuşları ve top kontrolü  mükemmeldi" yorumunda bulundu.

    Kane'den rekor

    Premier Lig'de Cenk Tosun'un ilk karşılaşmasında çok önemli bir rekor da kırıldı. Tottenham'ın Everton'ı 4-0 yendiği maçta 2 gol atan Harry Kane, lig tarihine geçti. Kane, 98. golüne ulaşarak Tottenham tarihinde Premier Lig'de en fazla gol atan isim oldu.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Cenk Tosun Tottenham Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title