Haberler

Anne Karnındaki Bebeğe Kan Transfüzyonu Yapıldı

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde anne karnındaki bebeğe kan transfüzyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.


Gaziantep'te sadece Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde gerçekleştirilen operasyonla Perinatoloji Uzmanı Dr. Tuncay Yüce tarafından gebeliğinin 13. Haftasında olan Lütfiye Bozan'ın bebeğine anne karnında kan transfüzyonu(nakli) yapıldı.
Başka bir İlden Gaziantep'e sevk edilen Lütfiye Bozan, Kadın Doğum Kliniği Yüksek Riskli Gebe Polikliniği'nde kan uyuşmazlığı tanısıyla kontrol altında tutuldu. Yapılan düzenli takipler ve kontroller sonunda 22. gebelik haftasında fetusda kansızlık olduğu tespit edilerek anne karnındaki fetusa ilk kan verildi. Devam eden süreçlerde anne karnındaki fetusa 2 haftada toplamda 6 defa kan transfüzyonu yapılarak fetusun kan düzeyi normale getirildi. Başarılı bir şekilde uygulanan son tranfüzyondan sonra doğum gerçekleştirilerek minik Büşra sağlıklı bir şekilde hayata gözlerini açtı.

Minik Büşra ile birlikte son altı ayda 6 bebek başarıyla uygulanan kan tranfüzyonu operasyonu ile sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi.

Kan Transfüzyonu Neden Gereklidir?

Anne karnındaki bebeğin fetal anemi (kansızlık) hastalığına yakalanması sık görülmese de, görüldüğü zaman ölümcül sonuçlar doğurabilmektedir. Anne karnındaki bebekte anemi; kan uyuşmazlığı, fetal kalp hastalıkları gibi nedenlerle oluşabilen tedavisi mümkün bir hastalıktır ve anne karnındaki bebeğe kan transfüzyonu (nakli) yapılarak hastalık tedavi edilebilmektedir. Erişkinlere kan verilmesi kolay bir uygulama olmakla birlikte fetal transfüzyon (anne karnındaki bebeğe kan nakli) komplike bir olaydır. Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ise bu alanda gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla adını duyurmuştur.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Melih Gökçek Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title