Haberler

Otomotiv Şirketleri, Hibrit ve Elektrikli Araçlarda Patent Almak İçin Sıraya Girdi

Güncelleme:

Otomotiv markaları büyük değişim için Ar-Ge yatırımlarına hız verdi. 2010-2015 arasında hibrit ve elektrikli araçlarla ilgili yapılan çalışmalarda şirketler adeta patent savaşına girdi.

Otomotiv dünyası büyük değişime hazırlanıyor. Fosil yakıtlarla çalışan otomobiller yerini, kısa süre içinde elektrik ve hidrojenle çalışan otomobillere bırakacak. Ayrıca otonom yani sürücüsüz otomobiller yollara çıkacak. Otomotiv markaları bu büyük değişim için Ar-Ge yatırımlarına hız verdi.

EN ÇOK PATENT BAŞVURUSU ALMANLARDAN

2010-2015 arasında hibrit ve elektrikli araçlarla ilgili yapılan çalışmalarda en çok patente Alman firmalarının sahip olduğu dikkat çekiyor. Hibrit teknolojisiyle ilgili patentlerin yüzde 32'si, elektrikli teknolojisiyle ilgili patentlerin yüzde 34'ü Almanlara ait. Bu dönemde Japon firmaları, hibrit patentlerinin yüzde 27'sini, elektrik patentlerinin yüzde 23'ünü aldı. Hibrit patentlerinin yüzde 17, elektrik patentlerinin yüzde 18'i Amerikalı firmalara ait. Diğer patent sahibi ülkeler ise Güney Kore, Fransa ve Çin oldu.

18 MİLYAR EURO

Dünyadaki otonom sürüş konusundaki patentlerin yüzde 52'si Alman otomotiv sanayisine ait. Almanya'yı Amerika ve Japonya izliyor. Bu dönemde Alman firmaların otonom sürüş için harcadığı para ise 18 milyar euroyu buluyor.

OTOMOTİVCİLER DIŞINDA BİR TEK GOOGLE VAR

VDA verilerine göre 2010'dan bu yana otonom sürüş konusunda Ar-Ge çalışması yürüten 10 firma içinde Bosch 545 adet patentle birinci sırada yer aldı. Listede otomotiv üreticisi olmayan iki firma dikkat çekti. Lastik markası Continental, 277 patent ile üçüncü, Google ise 198 patentle beşinci oldu.

ALMANLAR PATENT SAYISINDA ÖNDE

Bosch 545

Audi 292

Continental 277

GM 246

Google 198

VW 184

Toyota 16

Daimler 156

BMW 142

Ford 103

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Amerika Birleşik Devletleri Google Bosch Otomobil Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title