Haberler

Arda Turan: "Galatasaray Bana Kucağını Açarsa Orada Oynarım Demiştim"

- Arda Turan : "Galatasaray bana kucağını açarsa orada oynarım demiştim"

Medipol Başakşehirli futbolcu Arda Turan :

"Benim kimseyle problemim yok"

Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ :

"Arda'nın bonservis bedeline yüzde 25 ortak olduk"

"Bu yıl hedefimiz şampiyonluk"

İSTANBUL - Medipol Başakşehir'in yeni transferi Arda Turan, daha önce yaptığı 'Türkiye'ye dönersem Galatasaray'da oynarım' açıklamasıyla ilgili olarak, "Kulübüm bana kucağını açarsa oynarım demiştim. Benim için bir şey değişmedi o konuda" dedi. Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ise bu yıl hedeflerinin şampiyonluk olduğunu dile getirdi.

Medipol Başakşehir'in, Barcelona'dan 2.5 yıllık kiralık olarak kadrosuna kattığı Arda Turan için 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda imza töreni düzenlendi. Törende konuşan Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ, Arda'yı takıma kazandırdıkları için mutlu olduklarını söylerken, milli futbolcu ise uzun bir aradan sonra futbol oynayacak olmanın kendisini heyecanlandırdığını ifade etti.

Gümüşdağ, Arda'nın alacağı ücreti açıkladı

Arda Turan transferinin maddi boyutu için ortaya atılan iddialara açıklık getiren Göksel Gümüşdağ, "Geçen hafta bugün transfer komitemizle Barcelona'ya uçtuk. Arda ile ben baş başa vakit geçirdim. Diğer arkadaşlar da Barcelona ile diğer konuları konuştu. Arda'nın geri dönme isteği her şeyden çok önemliydi. Kendisini bu kadar hırslı görmek bizi bu zorlu transfer döneminde mutlu etti. Arda ile burada olmak hepimizi çok mutlu ediyor. Başakşehir, sadece bir futbol kulübü değil aynı zamanda da şirkettir. Arda'nın 2.5 yıl bedelsiz kiralama bedeli ile birçok spekülasyon yapılıyor. Arda Turan, yarım sezon 2 milyon Euro artı bonus, önümüzdeki sezon için de 4 milyon Euro artı bonus alacak. Ayrıca oyuncunun satın alma opsiyonu bizde. Barcelona kulübüne hiç bir ödeme yapmadan Arda'nın bonservis bedeline yüzde 25 ortak olduk. Dolayısıyla bu çok business bir iş oldu. Ama biz burada arda ile uzun soluklu bir hikaye yazdık, inşallah bunun devamını getireceğiz. Şampiyon olursak 300 bin Euro bonservis ödeyeceğiz Barcelona'ya. Bunun dışında bir şey ödemeyeceğiz. Opsiyonumuz da anlaşma bittikten sonra 48 saat içinde geçerli olacak. Dolayısıyla bu yıl hedefimiz şampiyonluk. Ama bu bizim üstümüzde baskı oluştursun istemiyorum. Biz, Başakşehir gibi oynarsak şampiyonluk gelecektir. Ama şampiyon olursak hiçbir şey bitmeyecek aksine yeni başlayacak. Bu yüzden Arda gibi dünya markalarını transfer etmek hedefimiz. Başarılı gittiğiniz zaman mutlaka spekülasyonlar oluyor. Biz 2004'te kurulmuş, 8 ortaklı bir anonim şirketiyiz. Dolayısıyla borçlu ve alacaklılardan sorumluyuz. Başarılı olmak zorundayız çünkü başarı para demek. Geçen sene Beşiktaş'tan sonra en fazla kazanan kulübüz. UEFA'dan gelirimiz 13.5 milyon Euro. Aynı zamanda Cengiz'den 15 milyon Euro aldık. Enver ve Badji ile beraber toplam 35 milyon Euro gelirimiz olmuş. Dolayısıyla belediye ile hiçbir bağlantımız yok. Bizim en büyük başarımız hızlı karar alabilmemiz. Bu yüzden Arda kardeşimiz burada oturuyor. Biz her sene kar etmek zorundayız. Bizim diğer kulüplerden farkımız borçlarımızdan sorumlu olmamızdır" ifadelerini kullandı.

"Biz şirket politikası ile hareket ediyoruz"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in Arda Turan'ın maddi açıdan Başakşehir'i tercih ettiği yönündeki sözlerine de cevap veren Gümüşdağ, "Galatasaray köklü bir kulüp. Geçmişten gelen finansal problemleri var ve bu problemlerle mücadele eden başkanları var. Biz ise 4 yıllık kulübüz. Şirket politikası ile hareket ediyoruz. Dolayısıyla hızlı karar alabiliyoruz. Borcumuz yok. Bu transferin olmasındaki en büyük etken budur" diye konuştu.

Arda Turan: "Galatasaray bana kucağını açarsa oynarım demiştim"

Daha önce 'Türkiye'ye gelirsem bir tek Galatasaray'da oynarım' ifadelerinin sorulması üzerine milli futbolcu, "Kulübüm bana kucağını açarsa oynarım demiştim. Benim için bir şey değişmedi o konuda. Ama ben Başakşehir'in vizyonuna o kadar inandım ki, bu organizasyonun içinde olabilmek çok önemli. Her şeyden önemlisi hayatımda en çok sevdiğim şey olan futbol oynamaya geri döneceğim için heyecanlıyım. Böyle bir aile ortamın içinde olabilmek de önemli" cevabını verdi.

"Fizik olarak hazır değilim"

Fiziksel açıdan henüz hazır konumda olmadığını belirten Turan, "Fizik olarak hazır değilim. Antrenman yaptım ama futbolcunun maç kondisyonu her şeyden önemli. O yüzden maç oynamaya ihtiyacım var. Başkanım bana buraya gelirken, 'uzun vadeli gel ki biz senin futbol oynamanı sağlayalım' dediler. Bu benim için çok önemliydi. Ama kararı hoca verecek. O ne zaman benim oynamamı uygun bulursa o zaman oynarım" diye konuştu.

"Şampiyonluk yarışı ligin kalitesini arttırır"

Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına da değinen başarılı futbolcu, "Şampiyonluk yarışı ligimizin kalitesini arttıracaktır. Hem maddi hem de manevi açıdan. Önümüzde şimdi Türkiye Kupası maçımız var. Önemli maçlar oynayacağız. Her karşılaşmayı hayatımızın finali gibi oynamak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Arda, ayrıca Başakşehir'den sonra tekrar Avrupa'ya dönüp dönmeyeceği yönündeki soruya ise şu şekilde cevap verdi:

"Avrupa'ya Başakşehir ile dönmek istiyorum. Umarım hayallerimizi gerçekleştirerek beraber mutlu oluruz."

"Benim kimseyle problemim yok"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in kendisiyle ilgili olarak, 'Benim kimseyle problemim yok' açıklamasının hatırlatılması üzerine Arda, "Aynı şekilde benim de kimseyle sorunum yok, herkese başarılar diliyorum" dedi.

"Galatasaray hizmet ettiğim kulübümdür"

Bir grup Galatasaray taraftarının bu transferden dolayı kendisine tepkili olduğu ve ligin ikinci yarısında deplasmanda oynanacak Galatasaray maçında karşılaşacağı tepkilere ne şekilde karşılık vereceği ile ilgili ise Arda Turan, şunları söyledi:

"İnsanların duygusallığını anlıyorum. Benim için bu transfere önem vermiş insanlar var. Benim kimseyle problemim yok. Galatasaray hizmet ettim kulübümdür ama bu güzel günün keyfini çıkarmak istiyoruz."

"Burada başarılı olmamak için hiçbir neden yok"

Emre Belözoğlu ve Adebayor'un Başakşehir'e gelmeden önce performanslarının eleştirildiğinin ancak turuncu-lacivertlilere geldikten sonra iyi bir çıkış yakaladıklarının hatırlatılması üzerine 30 yaşındaki futbolcu, "Benim için Emre Belözoğlu her zaman Türkiye'nin en iyi orta sahasıydı. Adebayor her zaman çok iyi golcüydü. Sadece Emre ve Adebayor'a huzurlu şeklide futbol oynayacağı yer sunduğunuzda başarılı olabilirler. Bu ortamda başarılı olmamak için hiçbir neden yok. Ben burada huzurlu şekilde oyunumu oynamak istiyorum" şeklinde konuştu.

Arda Turan, son olarak da bundan sonraki süreçte geçmişle ilgili konuşmadan, önünde temiz bir sayfa açarak futbol hayatına devam etmek istediğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Göksel Gümüşdağ Galatasaray Başakşehir Arda Turan Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title