Haberler

İzmir Su Dolu Çukurda Oynayan 2 Kardeşin Ölümüyle İlgili 2'si Firma Yetkilisi 4 Gözaltı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, boş arazide oynarken, 1.5 metre derinliğindeki içi su dolu çukura düşüp çamura saplanarak hayatlarını kaybeden 7 yaşındaki Yusuf Tencirlioğlu ile 5 yaşındaki kardeşi Ali Tencirlioğlu'nun ölümüyle ilgili şirketin 2 yetkilisi ile kepçe operatörü ve inşaat...

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, boş arazide oynarken, 1.5 metre derinliğindeki içi su dolu çukura düşüp çamura saplanarak hayatlarını kaybeden 7 yaşındaki Yusuf Tencirlioğlu ile 5 yaşındaki kardeşi Ali Tencirlioğlu'nun ölümüyle ilgili şirketin 2 yetkilisi ile kepçe operatörü ve inşaat bekçisi gözaltına alındı. Acılı ailenin yakını Neşet Güler ise, Bugün çadırdan eve taşınacaklardı. Orada çalışanlar keşke bir önlem alsaydı dedi.Olay dün (pazar) saat 16.00 sıralarında Uzundere mevkiinde, otoyol kenarındaki boş arazide meydana geldi. Yusuf Tencirlioğlu ile kardeşi Ali Tencirlioğlu, zaman zaman hayvan satış pazarının da kurulduğu bölgede oynarlarken, içi su dolu olan 1.5 metrelik çukura düştü. İki kardeş, dipteki çamura saplanıp, su birikintisinin üzerine çıkamadı. İki kardeşin çukura düştüğünü, aynı bölgede oynayan diğer çocuklar fark etti. Olayı çocuklardan öğrenen iki kardeşin yakınları, hemen bölgeye koştu. Bu sırada teyzeleri, suya girip iki kardeşi çukurdan çıkardı. Aile üyelerinin çağırdığı sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinden sonra hayatta oldukları tespit edilen iki kardeş, kaldırıldıkları Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. İki kardeşin cansız bedenleri savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Yusuf ve kardeşi Ali'nin ailesinin, kış aylarında Kahramanmaraş'tan İzmir'e geldikleri, Uzundere bölgesinde çadırda kaldıkları, hurda toplayıp gelir elde ettikleri anlaşıldı. Çukurun bölgede inşaat yapan firma tarafından biriken yağmur sularının çevrede birikmeyip, burada toplanması için açıldığı belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ'TA TOPRAĞA VERİLECEK

Olayda yaşamını yitiren iki kardeşin yakınları bugün İzmir Adli Tıp Kurumu morguna cenazaleri almak için gelirken, anne Fatma Tencirlioğlu ve baba Tevfik Tencirlioğlu'nun Kahramanmaraş'a gittikleri ve cenazelerin de Dulkadiroğlu ilçesi Sakarya Mahallesi'nde toprağa verileceği öğrenildi. Cenazeyi teslim almak için gelen ailenin uzaktan akrabası Neşet Güler, Olay olduğunda biz işteydik. Çocuklar oynarken kepçenin açtığı çukura düşmüş. Sonra çukurdan çıkartıp hastaneye kaldırmışlar. Aile kağıtçılık yaparak geçimlerini sağlıyordu. Mevsimlik gelip gidiyorlardı. O bölgede çadırda kalıyorlardı. Çocuklarda oralarda oynuyorlardı. Baba ev kiralamıştı ve bugün taşınacaklardı. Kirasını bile ödemişlerdi. Acımız büyük, keşke böyle bir olay yaşanmasaydı, orada çalışanlar bir önlem alsaydı. Çukuru öyle bırakmasalardı. Firmadan henüz kimse bize gelmedi. Hakkımızı arayacağız. Üç çocuğumuzdan ikisini kaybettik. Sadece kızları kaldı dedi. Cenazeler, birinci derece yakını olmadığı için Neşet Güler'e teslim edilmedi. Cenazeleri teslim almak için Kahramanmaraş'tan birinci derece yakınlarının geleceği belirtildi.

OLAYLA İLGİLİ SAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olaydan sonra başlatılan soruşturma kapsamında 4 kişi gözaltına alındı. Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, İzmir'in Karabağlar ilçesi Uzundere Mevkiinde bir inşaat alanında içi su dolu çukura düşen iki kardeşin ölümü olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup; Olay mahallinde yapılan bilirkişi incelemesi ve olay yeri inceleme ekibi tarafından yapılan araştırmaya göre; İller Bankası'nın açmış olduğu ihaleyi alan firmanın, kazı işini taşeron başka bir firmaya devrettiği, bu firma tarafından kazı bölgesinde iş güvenliği ile ilgili yeterli önlem alınmadığı tespit edilmiştir. Bilirkişi raporuna göre kusuru tespit edilen şirketin 2 yetkilisi, kepçe operatörü ve inşaatın bekçisi olmak üzere toplam 4 kişi gözaltına alınmıştır. Soruşturmaya devam edilmektedir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunulur denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kahramanmaraş Karabağlar Uzundere İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı kaç kaç? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı bitti mi, ilk yarı mı, ikinci yarı mı? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı hangi kanalda, saat kaçta? İstanbulspor - Fatih Karagümrük maçı şifreli mi, nereden izlenir? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bandırmaspor - Tuzlaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title