Haberler

Adana Minibüste İşitme Engelliyi Öldüresiye Döven Üniversiteliler Gözaltına Alındı

Adana'da işitme engelli Agit Acun'u (20) bindiği minibüste öldüresiye döven üniversite öğrencisi 4 kişi gözaltına alındı.

Adana'da işitme engelli Agit Acun'u (20) bindiği minibüste öldüresiye döven üniversite öğrencisi 4 kişi gözaltına alındı. Acun'un kanser hastası annesi Cihan Acun, Görüntüleri izleyince yüreğim parçalandı dedi.

11 Ocak'ta saat 21.45 sıralarında merkez Seyhan ilçesi Reşatbey Mahallesi Gazipaşa Bulvarı'nda meydana geldi. Tekstil firmasında işçi olarak çalışan işitme engelli Agit Acun, izin alıp hastaneye gitti. Daha sonra hastane çıkışı evine gitmek için minibüse binen Agit Acun, arka koltukta oturan 4 kişi tarafından başına vurularak taciz edildi. Arkasına dönerek kulağını gösterip işitme engelli olduğunu anlatmaya çalışan Acun'a 4 kişi saldırdı. Koltukta oturanlardan birinin, 'Anlamıyor' demesine rağmen minibüstekilerin gözü önünde Agit Acun'a tekme tokat saldırdı. Arka koltuktan kalkıp, şoförün yanına kaçan engellinin üzerine gelen üniversite öğrencileri, ona acımasızca vurdu. Kimsenin yardım etmediği engelliyi öldüresiye döven 4 genç, o sırada yol kenarında duran minibüsten inip kaçtı.

Düştüğü yerden minibüstekilere kulağını gösterip işitme engelli olduğunu anlatmaya çalışan Agit Acun'u tanıyan bir kişi ağabeyi İsmail Acun'u arayarak kardeşinin darp edildiğini söylüyor.

Yaşanan saldırının minibüsteki güvenlik kamerasına yansıdığı görüntüleri CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan tarafından sosyal medyada paylaşılması üzerine polis, geniş çaplı soruşturma başlattı. Polis, kısa sürede üniversite öğrencisi olduğu belirtilen A.G., Ç.C.Ç., İ.K. ve A.B.'yi yakaladı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ANNESİ YÜREĞİM PARÇALANDI

Olaydan sonra karakola gidip darp raporu alan Agit Acun'un yüzünde ve gözlerinde morluklar oluşurken kanser hastası annesi Cihan Acun, yapılan saldırının kabul edilemez olduğunu söyledi. Acun, Onları adalete bırakıyorum. Bu kabul edilemez bir olay, Benim oğlum ne duyuyor, ne de konuşabiliyor. Öldüresiye dövmüşler. Görüntüleri izleyince bir kez daha yüreğim parçalandı dedi.

Ağabeyi İsmail Acun, ise saldırganlardan birinin sporcu olduğunu öğrendiğini belirterek, Benim kardeşim bir tekstil firmasında işçi. Kendisi işitme engelli. Olay günü hastaneye gitmek için izin almış. Otobüse binen 3 kişi kendi aralarında kavga etmeye başlamış. Daha sonra benim kardeşimin kafasına 2 kere vurmuşlar. O da arkasına dönerek kulağının duymadığını anlatmaya çalışmış. Daha sonra kardeşimi öldüresiye dövmüş. Biri dövüş sporu ile ilgileniyormuş. O kişinin vurduğu her yumruk silah şiddetinde. Onun spordan men edilmesini istiyorum.

İŞARET DİLİYLE ANLATTI

Yaşadığı saldırının izlerini taşıyan Agit Acun ise darp raporu almak için Şehir Hastanesi'ne ağabeyi ile birlikte gitti. Saldırıyı işaret diliyle anlatan Acun, suçsuz olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gazipaşa Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title